PROSJEKT: ARK på HAVET i Trondheim

I Trondheim har prosjektet ARK tatt form, en flytende landsby som er en del av kulturprosjektet HAVET i Trondheim. Badelandsbyen finner du på Nyhavna, midt i hjertet av byen. Her bys det på ren nytelse – i form av totalt 8 badeflåter med ulike funksjoner. Alt supplert med omgivelser i vakker og varig MøreRoyal, selvsagt.

Foto: Vulkana Floating Objects

Om prosjektet

De siste årene har det blitt etablert badeflåter og badstuer i stadig flere norske byer, og Trondheim er intet unntak i så måte. Kanskje ikke så rart, når man tenker på at badstue, sauna og banja har svært lange tradisjoner i både Norge, Finland og Russland. Det er noe eget med disse renselsesritualene i det kalde klimaet – som gir et friskt pust til både kropp og sjel.

Utviklerne bak Vulkana Floating Objects er pionerer innen feltet. De har de siste tjue årene utviklet og bygget en rekke prosjekter som har fått både nasjonal og internasjonal oppmerksomhet, som f.eks. Vulkana (vulkana.no) og SALT (salted.no). Nå har de i samarbeid med HAVET utviklet ARK Trondheim prosjektet.

ARK på HAVET - krediteres Håkon Sandmo Karlsen
Foto: Håkon Sandmo Karlsen

ARK i Trondheim består av en flytende landsby med totalt 8 flåter som er montert sammen og har et areal på 270 kvm. Prosjektet ble utviklet fasevis. Først ut var 4 tradisjonelle badstuer med egne sjøbad. I den neste fasen ble prosjektet utvidet med en russisk banja, en varmestue (for havsvømmere) og en bar. I tredje fase ble aktivitetstilbudet ytterligere utvidet til å inkludere en badeflåte med stupetårn og egen kajakkflåte. I siste fase vil prosjektet komplettere den unike sauna og velværelandsbyen med Onsen og Hammam, henholdsvis et japansk bad og et dampbad.

Les mer om ARK her: www.havetarena.no

ARK på HAVET - krediteres Håkon Sandmo Karlsen
Foto: Håkon Sandmo Karlsen

Talgø har levert både kledning, bryggedekke og konstruksjonsvirke til prosjektet ARK på HAVET. I tillegg er porter og benker bygd med MøreRoyal lekter i setersvart.

Kledning i MøreRoyal

Bryggedekke i MøreRoyal

Konstruksjonsvirke i MøreRoyal

Lekter i MøreRoyal

INFORMASJON – ARK Trondheim

Kategori: Spesialprosjekt
Adresse: Nyhavna, Trondheim
Byggherre: HAVET Arena
Entreprenør: Skur 53 AS
Design: Vulkana Floating Objects
MøreRoyal: Kledning
Profil/ Dimensjon: Concise rettkant (stående), 22×98
Farge: RS.25 setersvart

MøreRoyal: Bryggedekke
Profil/ Dimensjon: 34×145
Farge: RS.25 setersvart

MøreRoyal: Konstruksjonsvirke
Profil/ Dimensjon: Justert – 48×98 // 48×198
Farge: RS.25 setersvart
Åpnet desember 2021, deretter utvidet fasevis med siste fase beregnet ferdigstilt høsten 2022

Andre spesialprosjekter i MøreRoyal

Kilde: Vulkana Floating Objects og Erlikpluss
Foto: Vulkana Floating Objects / ARK Trondheim

Inspirasjoner