PROSJEKT: Vannkunsten – Bispevika

Ytterst på bryggekanten i Bjørvika finner du boligprosjektet Vannkunsten, et prosjekt av det mer sjeldne slaget. De ni byggene rommer 2- til 5-romsleiligheter fra 40-150 kvm., og nesten ingen av leilighetene er like. Er du på jakt etter noe unikt, som en sentral leilighet med 7 meter takhøyde, eller ønsker du privat utgang til vannkanten fra balkongen? Da bør du ta en nærmere titt på Oslo S Utvikling sitt særegne prosjekt.

Bispevika brygge laget med natur bryggedekke
Foto: Lediard foto AS
Bispevika brygge laget med natur bryggedekke
Foto: Lediard foto AS
Bispevika brygge laget med natur bryggedekke
Foto: Lediard foto AS
Bispevika brygge laget med natur bryggedekke
Foto: Lediard foto AS

Om prosjektet

Vannkunsten bringer lett tankene til Venezia, når urbane leilighetsbygg møter Oslofjorden i Bispevika. Fjorden ledes bokstavelig talt inn mellom de ni byggene, og vannspeil, broer og kanaler gir prosjektet et klart maritimt tilsnitt.

Det er det danske arkitektkontoret Tegnestuen Vandkunsten som har stått for utformingen av selve byggene, hvor hensynet til omgivelsene ved sjøen har veid tungt. Det offentlige miljøet utenfor er det Grindaker Landskapsarkitekter som har hatt ansvaret for. Her knyttes det urbane og maritime sammen, og gjør Vannkunsten til et hyggelig sted å oppholde seg, om du er innbygger eller bare på visitt.

Talgø har levert bryggedekke i natur til det offentlige miljøet tilknyttet Vannkunsten. Materialene er kombinert med blant annet skifer og blomsterkasser i cortenstål, noe som gir et røft og spennende uttrykk. Fargen natur vil over tid gråne, og bryggen få et naturlig og værbitt utseende. Tranby AS har utført jobben med brygge- og uteområder som en underentreprise til AF-Gruppen.

Les mer om Vannkunsten i Bjørvika her

Talgø MøreTre AS har levert MøreRoyal® bryggedekke i natur til Vannspeilet.

Les mer om bryggedekke i MøreRoyal® her

INFORMASJON – Vannkunsten

Kategori: Spesialprosjekt // Offentlige miljø
Adresse: Bjørvika, Oslo
Byggherre: Oslo S Utvikling
Entreprenør: AF-Gruppen
Arkitekt: Grindaker Landskapsarkitekter
MøreRoyal®: Bryggedekke
Profil/Dimensjon: Bryggedekke 34×145 // Rektangulær 19×148 ++
Farge: RO0 natur
Ferdigstilt: 2020

Andre prosjekter i offentlige miljø i MøreRoyal®

Kilder: boibjorvika.no
Foto: Lediard Foto AS