PROSJEKT: Snolkehytta

Ta turen til fjells i Gratangen, og du finner Snolkehytta på 502 moh., hvor innsatsen premieres rikelig i form av utsikt i alle himmelretninger. Velg mellom fire ulike stier, som alle fører deg trygt til topps, øverst på fjellet Snolke. Ta gjerne med deg stein til gabion- / steinveggen i front av hytta når du går opp neste gang!

Snolkehytta

Om prosjektet

Snolkehytta er en åpen dagsturhytte i Gratangen, og ble offisielt åpnet i august 2020, to år etter at den forrige hytta ble revet. Byggingen av Snolkehytta er det lokale krefter i Gratangen og omegn som skal ha mye av æren for. Snolke Vel og innbyggere i Gratangen har nemlig lagt ned en formidabel innsats, både for å få på plass finansiering, og i form av utallige dugnadstimer. Hovedbidragsytere til finansieringen av prosjektet har vært Spillmidler, Troms og Finnmark Fylkeskommune, Gratangen Kommune, lokale bedrifter og næringsliv, samt folket selv, fra fjern og nær.

Erlikpluss Design Studio er arkitektene bak hytta, hvor Kyrre Midtbø Kalseth har jobbet som designer og arkitekt, med Agnar Kalseth på laget som interiørarkitekt. Erlikpluss setter bærekraftig utvikling i høysetet, noe som også kommer til uttrykk på Snolkehytta, hvor blant annet gjenbruk har vært et viktig grep. På Snolkehytta er det ellers brukt mye miljøvennlige, royalimpregnerte materialer, med MøreRoyal i fargen natur på kledning, terrasse, spilevegger, vindskjermer og benker. Fargen natur vil med tiden gråne og gi Snolkehytta et naturlig og værbitt uttrykk, perfekt i disse omgivelsene.

Vil du ta turen til Snolkehytta er det en enkel og fin tur på godt merket sti, hvor du må legge inn ca. 300 høydemeter i innsats for å nå toppen. Er du i ok form anslår ut.no at du vil bruke ca. 45 minutter på de 2 kilometerne fra parkeringen ved E6.

God tur – og glem ikke kvikk lunsjen!

Les mer om åpningen av Snolkehytta

Se mer på deres Facebook side: www.facebook.com/snolke.no

Talgø MøreTre AS har levert MøreRoyal kledning, terrassebord, lekter og konstruksjonsvirke til Snolkehytta.

INFORMASJON – Snolkehytta

Kategori: Turisthytte / Spesialprosjekt
Adresse: Gratangen
Eier og driftsansvarlig: Snolke Vel
Arkitekt: Erlikpluss Design Studio
Kyrre Midtbø Kalseth, Designer & Arkitekt
Agnar Kalseth, Interiørarkitekt

MøreRoyal: Kledning / Terrasse / Lekter / Konstruksjon

Profil/ Dimensjon:
Kledning: Dobbelfals rettkant med fuge, stående
Dekke / Terrasse: Terrassebord DUO, 28×73 og 28×98
Spilevegger / Vindskjermer: Lekt (K-virke), 36×73 og 36×48
Benker: Lekt (K-virke) og terrassebord DUO, 28×48 og 28×73

Farge: R0.0 natur
Klikk her for å se utvikling av farger over tid

Ferdigstilt 2020

Andre referanseprosjekter i MøreRoyal

Foto: Erlikpluss Design Studio

Inspirasjoner