PROSJEKT: Aurora Spirit Distillery – verdens nordligste whisky destilleri

På en forlatt NATO-base i Årøybukt i Lyngen finner du noe så eksotisk som verdens nordligste whisky destilleri, Aurora Spirit. Blant de mektige Lyngsalpene, med rein og hval som nærmeste nabo, og nordlyset dansende over nattehimmelen, tilvirkes merkevaren Bivrost av en dedikert gjeng med ildsjeler.

Aurora Spirit Distillery
Aurora Spirit Distillery
Aurora Spirit Distillery

Om prosjektet

Den tidligere NATO-basen fikk ny og moderne drakt i glass og tre. Her finner du nå en spenstig kombinasjon av destilleri og turistsenter, som i Skottland. Hos Aurora Spirit brennes det både gin, vodka og akevitt med smeltevann fra lokale breer og med arktiske smaker. I tillegg til verdens nordligste whisky, som høster anerkjennelse i internasjonale miljøer.

Visningssenteret har allerede vunnet priser, og de gamle bunkerne fra krigsstiden er tatt i bruk som lager. Med muligheter for overnatting for besøkende har gründerne sikret seg flere bein å stå på, når industriell produksjon kombineres med opplevelsesturisme.

Vi anbefaler deg å ta turen innom Lyngen for omvisning og whiskysmaking dersom du legger din Norgesferie til nordlige breddegrader.

Se film av byggingen av Aurora Spirit

Talgø MøreTre AS har levert MøreRoyal® kledning til Aurora Spirit.

INFORMASJON – Aurora Spirit

Kategori: Næringsbygg – destilleri
Adresse: Årøybuktnesset 44, 9060 Lyngseidet
Entreprenør: EcoNor AS
Arkitekt: Arkitektkontoret Amundsen AS
MøreRoyal®: Kledning
Farge: Brun RB.10

Andre prosjekt med kledning i MøreRoyal®

Foto: Odd Johan Nelvik