PROSJEKT: Turisthytte i Sylan – DNT

Ved Ramsjøen i Sylan er arbeidet allerede godt i gang – her skal det nemlig bygges ny og «grønn» turisthytte. Prosjektet er det Trondhjems Turistforening som står bak, og med seg på laget har de fått Sparebank1 SMN og Rindalshytter, som ser hvilken enorm samfunnsnytte turistforeningens prosjekter har. Hytta oppføres med miljøvennlige og royalbehandlede materialer, med både kledning og tretak i MøreRoyal. Både turistforeningens medlemmer, lokalbefolkningen og samarbeidspartnere står klare til å feire så snart hytta åpnes for allmennheten!

Turisthytte i Sylan
Turisthytte i Sylan

Om prosjektet

Den tidligere DNT-hytta ved Ramsjøen i Sylan i Trøndelag var nedslitt og moden for utskifting, og Trondhjems Turistforening (TT) så tydelig behovet for en mer fremtidsrettet hytte for turistene som skal ferdes i fjellheimen i Midt-Norge. I august 2020 ble derfor det første spadetaket tatt, og markerte med det byggingen av en ny og bærekraftig hytte, helt i tråd med satsingsområdene til den lokale turistforeningen. Undervegs i prosessen har TT søkt dialog med viktige interessenter, som reindriftsnæringa, grunneiere, lokalbefolkning, verneforvaltning og Tydal kommune, som alle blir berørt. Resultatet blir en «grønn» hytte som gir rom for gode opplevelser, og hvor gjestene vil lære å ta hensyn til naturen vi omgir oss med, med «utsikt til innsikt» som bærende idé.

Hytta er et samarbeid med hytteprodusenten Rindalshytter, en av landets ledende produsenter av fritidsboliger. Modellen man har valgt å ta utgangspunkt i kalles «Lysthus», og er en tradisjonstro, men moderne hytte, tuftet på tradisjonell byggeskikk. Nybygget vil få en enkel og ren silhuett, hvor stående royal kledning i svart er kombinert med liggende kledning i natur på enkelte partier. Her får naturen og lyset spille en sentral rolle i form av store, åpne vindusflater. Her vil det være rom for refleksjon i pakt med naturen, og høy puls etter marsj i marka kombineres med hvilepuls når du har landet trygt i godstolen foran peisen.

Vil du vite mer om Rindalshytter?

Les: Rindalshytter og MøreRoyal – som hånd i hanske

Ramsjøhytta blir liggende på 775 moh. og har en «grønn» profil, hvor det gjennomgående er valgt miljøvennlige og robuste løsninger tilpasset områdets klima. Her er det lagt vekt på energieffektive løsninger, og hytta får et toppmoderne solcelleanlegg som kan benyttes både til oppvarming og belysning. Også materialmessig er det tatt miljøvennlige valg, med blant annet royalimpregnert trevirke på både fasade og tak.

Vil du vite mer om MøreRoyal og miljø?

Les: MøreRoyal og miljø

Les: MøreRoyal vurdert som svært miljøvennlig ECOproduct

Den nye hytta får 22 sengeplasser, og vil være praktisk og funksjonelt utformet. Her er det tilrettelagt for at mange kan gjeste hytta samtidig, og både hytta i seg selv og fellesarealene er romsligere enn forgjengeren. Ramsjøhytta er en selvbetjent turisthytte, men vil ha hyttevert i høysesong. Her ligger med andre ord alt til rette for vandring langs de mange oppmerkede turiststiene i området, sommer som vinter. Hytta ligger også sentralt til deg som har tenkt å ta turen «Norge på tvers».

God tur – og husk gnagsårplaster!

Les mer om den nye turisthytta i Sylan hos Trondhjems Turistforening.

Les mer om Ramsjøhytta som turbase

Talgø MøreTre AS leverer MøreRoyal kledning og tretak i setersvart til den nye DNT-hytta i Sylan.

INFORMASJON – Turisthytte i Sylan – DNT

Kategori: Turisthytte
Adresse: Ramsjøen, Sylan
Byggherre: DNT
Entreprenør: Rindalshytter
Arkitekt: Ole Petter Wullum – Modell Lysthus

MøreRoyal: Kledning / Tretak
Farge: RS.25 setersvart / RO.0 natur
Klikk her for å se utvikling av farger over tid
Ferdigstilles 2021

Andre referanseprosjekter i MøreRoyal

Illustrasjon av nye Ramsjøhytta // Lysthus fra Rindalshytter
Foto: Lediard Foto AS

Inspirasjoner