Rindalshytter og MøreRoyal – som hånd i hanske

Siden 1964 har Rindalshytter bygd den norske hyttedrømmen, med MøreRoyal som en naturlig følgesvenn på veien. Og selv om selskapet har bygd hytter i snart 60 år, og mye har forandret seg, er grunnprinsippene fortsatt de samme. Inspirert av nordisk, tradisjonell byggeskikk og historiske bygningsformer bygger de praktiske og nyskapende hytter over det ganske land. Da er det kanskje ikke så rart at Rindalshytter har funnet tonen med en gammel, men oppegående og livskraftig trelastbedrift i nabokommunen?

«Gapahuk fra Rindalshytter, utviklet i samarbeid med Snøhetta»  Illustrasjon: MIR
Gapahuk fra Rindalshytter, utviklet i samarbeid med Snøhetta. Illustrasjon: MIR

Når visjoner møtes

Rindalshytter er en lokal familiebedrift med utspring i Rindal på Nordmøre (nå Trøndelag), hvor tradisjonelt håndverk alltid har gått hånd i hånd med nytenking og innovasjon. Kunsten «å skynde seg langsomt» kan være vanskelig å mestre, men for Rindalshytter har dette kommet naturlig. Deres tradisjonstro, men moderne hytter er tuftet på tradisjonell byggeskikk, hvor naturen og lyset har fått spille en sentral rolle i form av åpne vindusflater. Denne måten å tenke på har brakt Rindalshytter til dagens posisjon, som en av landets ledende produsenter av fritidsboliger.

I nabokommunen Surnadal finner du Talgø, en annen familieeid bedrift med røtter helt tilbake til 1899. I Talgø har kjærligheten til tre og trevirke fulgt bedriften gjennom generasjoner, sammen med vissheten om at innovasjon og utvikling er avgjørende for å henge med. I nærmere 40 år har bedriften nå produsert royalbehandlet trelast av nordisk furu med merkenavnet MøreRoyal, og opparbeidet seg en posisjon som landets ledende produsent, ved å fokusere på nettopp kvalitet og produktutvikling.

Så da er det kanskje ikke så rart at Rindalshytter og MøreRoyal ble «en match made in heaven»?

Følg Rindalshytter på Facebook

Følg Talgø på Facebook

Variasjon – opphøyd i andre

Rindalshytter tilbyr i utgangspunktet fem ulike hyttemodeller:

  • Lysthus
  • Langhus
  • Gapahuk
  • Kvist
  • Retro

Likevel er variasjon et av stikkordene for deg som velger Rindalshytter som leverandør. Rindalshytter bygger ikke ferdighytter, de bygger din hytte. Uansett hvilken modell du velger, er det nemlig alltid mange valg som skal tas på vegen, som sørger for at hytten får din signatur. Ønsker du tradisjonell kledning, eller en mer moderne variant med skjult innfesting? Hvilke farger passer best der du skal bygge din hytte? Kanskje synes du brunt passer best på fjellet og grått ved havet? Eller hva med å bygge et tun med en terrasse som knytter bygningene sammen? Valgene er til syvende og sist alltid dine, og alle små og store beslutninger bringer deg frem til et sluttresultat som simpelthen oser av deg.

På samme måte som variasjon er et stikkord for Rindalshytter, så er variasjon et stikkord for MøreRoyal. Velger du MøreRoyal, velger du nemlig fleksibilitet. Med mange ulike produkter og variasjon i design, profil, dimensjon, farge og leggeretning, kan våre royalbehandlede produkter gi svært ulike uttrykk, alt etter hva du velger. Er du usikker på hvilke muligheter som finnes, vil Rindalshytter være en trygg sparringspartner på vegen.

Produkter i MøreRoyal:

Rindalshytter og MøreRoyal – et naturlig par

Rindalshytter bygger hytter som skal vare lenge, og på hytter som ikke laftes brukes derfor i all hovedsak MøreRoyal, royalimpregnert trevirke, på både tak og yttervegg. MøreRoyal er dobbeltbehandlede materialer, som først trykkimpregneres, før de kokes i royalolje under vakuum. Enkelt forklart er det som å gi impregnerte materialer en ekstra beskyttende regnfrakk. Det kommer godt med i et stadig våtere og varmere nordisk klima, hvor råteangrep er den store skrekken. Produksjonsprosessen med royalimpregnering sørger for svært holdbare og råtebestandige materialer, som tåler den røffe behandlingen fra værgudene. Legger du til at materialene kun krever lite og enkelt vedlikehold, er det kanskje ikke så rart at mange hyttebyggere spør etter MøreRoyal hos sin leverandør.

Les mer om Rindalshytter og deres bruk av royalimpregnerte materialer på sine hytter.

Foto av Rindalshytter bygd med MøreRoyal

Tretak i setersvart
Lysthus fra Rindalshytter. Foto: Lediard Foto AS
Setersvart kledning
Lysthus fra Rindalshytter. Foto: Lediard Foto AS
Tretak i setersvart
Lysthus fra Rindalshytter. Foto: Lediard Foto AS
Lysthus fra Rindalshytter. Foto: Lediard Foto AS
Lysthus fra Rindalshytter. Foto: Lediard Foto AS
Gapahuk fra Rindalshytter. Foto: Lediard Foto AS

Se andre hytter i MøreRoyal i vårt kundegalleri

Inspirasjoner