MøreRoyal kledning – Norges mestselgende royalimpregnerte kledning

MøreRoyal er navnet på vår royalimpregnerte kledning, som det er solgt svært mange løpemeter av de siste årene. Årsaken er enkel, royalbehandlet trevirke gir materialer av premium kvalitet, som er spesielt motstandsdyktige i et mildt, vått og røft nordisk klima. MøreRoyal kommer i tillegg i et bredt spekter av profiler, dimensjoner og farger, og finnes både i klassisk og moderne design. Er du på jakt etter royalbehandlet kledning? Da bør du se nærmere på MøreRoyal.

MøreRoyal kledning // foto: vestbris
Foto: Vestbris AS

Kledning – mer enn beskyttelse mot vær og vind

Fasaden får stadig økt fokus, og vi er opptatt av både funksjon og design. Boligen skal være estetisk flott og gjenspeile eierens personlige smak, og det forutsetter selvsagt valgmuligheter. MøreRoyal® kledning leveres i et bredt spekter av klassiske og moderne profiler, i flere ulike dimensjoner tilpasset ulike stilarter og arkitektur. Det blir en smakssak og praktisk vurdering om huset ditt skal ha stående eller liggende, smal eller bred, slett eller profilert kledning. Kanskje vil du også kombinere flere typer kledning, eller ulike typer materialer?

Hva bør du tenke på når du skal velge MøreRoyal kledning?

  1. Skal du ha klassisk eller moderne profil (Concise Collection)?
  2. Ønsker du stående eller liggende kledning – eller en kombinasjon?
  3. Ønsker du smale eller brede dimensjoner?
  4. Hvilken type profil ønsker du (rett, skrå, tett, fuge osv.) ?
  5. Hvilken farge ønsker du?
  6. Ønsker du å bryte opp fasaden med bruk av f.eks. lekter?

Les mer om MøreRoyal kledning og dine valgmuligheter.

Skal du bytte kledning? Les våre 7 smarte tips

Concise Collection

Concise kledning, setersvart

Med et stadig voksende marked for funkisboliger og moderne hus har Talgø utviklet kolleksjonen Concise Collection. En serie av trelastprodukter til moderne arkitektur med rette linjer og skarpe kanter for et strammere uttrykk. En liten fas i hjørnet hindrer flising. Alle produktene har sawcut, en spesialbehandlet overflate som gir en børstet følelse, mindre fiberreisning og jevnere fargeheft. På Concise kledning har man også tatt i bruk skjult innfesting for den perfekte finish, helt uten synlige skruer. Concise er royalimpregnert, på samme måte som øvrig MøreRoyal, og innehar dermed de samme kvalitetene.

Les mer om Concise Collection

Tilgjengelig i fem farger

Uansett hvilket prosjekt du skal i gang med, valg av farge kan være vanskelig, og det finnes sjelden et fasitsvar på hva som er riktig. Det aller viktigste er at du føler deg trygg på valget ditt, så bruk gjerne litt tid på å finne ut hvilken farge som gir deg den beste magefølelsen. Velger du MøreRoyal® kan du velge blant fem ulike farger, natur, oker, brun, grå eller setersvart, som alle gir et naturlig uttrykk, da royalbehandlingen sørger for en transparent og levende overflate.

Les mer om MøreRoyal og farger

Lekter – mer enn bare konstruksjonsvirke

Lekter på fasade
Foto: Vestbris AS

Mens lekter tidligere var ensbetydende med konstruksjonsvirke, har lektene nå fått fornyet oppmerksomhet og utvidet bruksområde. Lekter gjør nemlig sitt inntog på fasader over det ganske land, hvor de både brukes som fasademateriale på hele bygg, og som designelement for å bryte en ellers monoton og ensartet flate. Hva med å legge inn lekter på partier som bryter over to etasjer, under overbygg eller inntrekte inngangsparti? Uansett hvilken løsning du velger er det avgjørende at lektene er av høy kvalitet når de skal ha en fremtredende rolle på fasaden.

Velger du en fasade med lekter kan det også være fint å ta igjen lekter på rekkverk eller på andre prosjekter i uteområdet. Husk likevel å tenke helhet hele vegen, slik at sluttresultatet fremstår gjennomtenkt og ryddig.

La deg inspirere av andres valg av kledning

Ønsker du litt inspirasjon anbefaler vi deg derfor å ta turen innom Talgøs kundegalleri, hvor du kan filtrere deg frem til de prosjektene du er mest interessert i. Sjekk også ut inspirasjonssidene på talgo.no, der det deles tips, triks, nyheter og annet spennende innhold, som kan hjelpe deg videre med nettopp ditt prosjekt.

FAKTA

Hva er royalimpregnert kledning?

Enkelt forklart: Royalimpregnering innebærer at materialene dobbeltbehandles. Først trykkimpregneres de, deretter kokes de i olje under vakuum. Resultatet av denne behandlingsprosessen er svært holdbare materialer av høy kvalitet.

Les mer om royalimpregnering

Hva er MøreRoyal kledning?

MøreRoyal kledning er royalbehandlet trevirke som er klart for montering uten ytterligere toppstrøk, noe som gir stor grad av fleksibilitet, da prosjekt kan påbegynnes sommer som vinter. Materialene har høy kvalitet, økt formstabilitet, lang holdbarhet (med hele 50 års råtegaranti!) og lite behov for vedlikehold. Materialene kan fint stå i 10-20 år uten noen form for etterbehandling. I disse årene blir det en ren kosmetisk vurdering om du ønsker å friske opp fargen.

Inspirasjoner