Lekter som element på fasade

Mens lekter tidligere var ensbetydende med konstruksjonsvirke, har lektene nå vel fortjent fått fornyet oppmerksomhet og utvidet bruksområde. Lekter gjør nemlig sitt inntog på fasader over det ganske land, hvor de brukes som fasademateriale, eller som designelement for å bryte opp og skape et mer spennende sluttresultat. Med lekter på godt synlige deler av et bygg stilles det høye krav til kvaliteten på materialene. Er du på jakt etter lekter tilpasset bruk på fasade? Da kan vi anbefale Concise Collection, spesielt utviklet med tanke på moderne arkitektur, med rette linjer og skarpe kanter, og en strøken finish.

Lekter på fasade
Lekter på fasade
Foto: @voe72 – Vivian Ones Ekerhovd og @cellinbyggtjenester – Cellin ByggTjenester AS

Utforming av fasaden gjør mye for helhetsinntrykket

Skal du bygge hus, eller bygge på eksisterende bolig, er fasaden et av husets viktigste trekk, og valgmulighetene tilnærmet uendelige. Når du skal utforme husets fasade er det derfor mange valg som skal tas, både med tanke på arkitektonisk uttrykk, materialer, farger og detaljer. Ønsker du et hus som blender inn med omgivelsene, eller som skiller seg ut? Valget er ditt, men husk å sette deg godt inn i eventuelt regelverk som gjelder for utforming av fasade i din kommune, uansett om du skal bygge nytt eller bygge på, så unngår du å tråkke feil i prosessen.

Lekter er en av trendene i tiden, også på fasade, hvor de både kan brukes som fasademateriale på hele bygg, og som designelement for å bryte en ellers monoton og ensartet flate. Hva med å legge inn lekter på partier som bryter over to etasjer, under overbygg eller inntrekte inngangsparti? Uansett hvilken løsning du velger er det avgjørende at lektene er av høy kvalitet når de skal ha en fremtredende rolle på fasaden. Velg gjerne ferdig behandlede materialer som MøreRoyal, så slipper du også langt billigere unna vedlikeholdsmessig.

Les mer om MøreRoyal og vedlikehold her

Moderne lekter i Concise Collection

Våre fasadelekter tilhører serien Concise Collection, tilpasset moderne arkitektur med rette linjer og skarpe kanter. Alle produktene har sawcut, en spesialbehandlet overflate som gir en børstet følelse, mindre fiberreisning og jevnere fargeheft. De er særlig egnet til godt synlige deler på bygget, for å bryte opp fasade og inngangspartier, eller som rekkverk. Alle lekter finnes i flere profiler og dimensjoner.

Staffasje_graa_34x45

Lekter i MøreRoyal

Se vårt utvalg

Suppler med lekter som rekkverk

Velger du en fasade med lekter kan det også være fint å ta igjen lekter på rekkverk eller på andre prosjekter i uteområdet. Husk likevel å tenke helhet hele vegen, slik at sluttresultatet fremstår gjennomtenkt og ryddig. Synes du det er vanskelig å se hvilke muligheter som finnes, be om bistand fra en arkitekt. De kronene du investerer betaler seg gjerne tilbake mangfoldige ganger, når noen med lang erfaring får skissere potensielle løsninger, og det skal ofte ikke så mye til før du har fått en liten dytt i riktig retning.

Lekter på fasade
Foto: Vestbris AS

La deg inspirere av andres løsninger

Vi elsker kundene våre! De er kreative mennesker, og godt oppdaterte på alt som rører seg av trender. Ønsker du litt inspirasjon anbefaler vi deg derfor å ta turen innom vårt kundegalleri, hvor du kan filtrere deg frem til de prosjektene du er mest interessert i. Sjekk også ut våre inspirasjonssider, der vi deler tips, triks, nyheter og annet spennende innhold, som vi håper vil hjelpe deg videre med nettopp ditt prosjekt.

Lykke til!

Inspirasjoner