Trend: Spiler

Trenden med spiler har nå fått solid fotfeste i privatmarkedet, etter å ha vært et yndet designgrep hos nytenkende entreprenører og arkitekter på større prosjekter og næringsbygg i en årrekke. Med tanke på de tilnærmet endeløse variasjonsmulighetene, er det ikke rart at spiler er i vinden som aldri før. Er du på jakt etter et moderne og minimalistisk uttrykk er det kanskje spiler som er det riktige valget også for deg.

Fra konstruksjonsvirke til bærende designelement

Lekter har tradisjonelt vært benyttet til utlekting av kledning og tak, men dagens byggestil inviterer til langt flere bruksområder. Lektene brukes blant annet som spiler i rekkverk og som fremtredende designelement i fasader med påvirkning av byggets stil og arkitektur. Bruk av lekter som terrassegulv gir også et nytt og spennende bruksområde, og er en nyhet som vi ser på terrassemarkedet fra 2020.

Lektegulv grå, i mix 34x45 og 34x70

Oppnå spennende effekter med kreativ montering

Hvordan man velger å montere lektene har stor betydning for det visuelle uttrykket. Det endelige uttrykket vil alltid bli et resultat av hvilke lekter man har valgt, dimensjon, leggeretning, leggeavstand og eventuell kombinasjon med andre materialer. Mikser man ulike dimensjoner får man enda flere variasjonsmuligheter. Man kan oppnå ulike former for skyggespill og spennende effekter alt etter hvilke valg man tar undervegs. Er du på jakt etter inspirasjon anbefaler vi en tur ut på verdensveven for et søk på «spiler», «lekter» eller «timber battens».

Nyhet: Concise fasadelekter i MøreRoyal

MøreRoyal har lansert flere lekter i sin nyeste kolleksjon, Concise Collection. Concise fasadelekter har en høyere kvalitet og et stilrent, stramt og moderne design. De er særlig egnet til rekkverk og til å bryte opp fasader på bolighus og større bygninger. Overflaten har en sawcut finish som gir en «comfortstruktur», ikke ulik en børstet overflate. Denne blir jevn og fin med et eksklusivt preg, med ekstra god fargeheft og mindre fiberreisning i materialene.

Concise fasadelekter fås i 3 ulike profiler og totalt 7 dimensjoner:

  • Firkantlekt
  • Skrålekt
  • Rombelekt

 

 

Du finner våre fasadelekter hos din nærmeste byggevareforhandler.
Spør etter MøreRoyal.