Stående kledning i MøreRoyal

MøreRoyal kledning leveres i et bredt spekter av klassiske og moderne profiler, i flere ulike dimensjoner tilpasset ulike stilarter og arkitektur. Det blir en smakssak og praktisk vurdering om huset ditt skal ha stående eller liggende, smal eller bred, slett eller profilert kledning. Ønsker du å skape et visuelt inntrykk av et høyere eller smalere hus, kan stående kledning være det riktige valget for deg. Les mer om dine valgmuligheter her.

Stående kledning

Husvegger med royalbehandlet stående kledning fra MøreRoyal. Terrasse med to stoler og utepeis. I bakgrunnen synes Norsk skog.
Foto: Espen A. Istad – Studio Istad

Royal impregnert kledning er tilgjengelig både i liggende og stående varianter, og hvilken du velger blir vanligvis styrt av en enkelt ting; hva mener du gir en mest mulig tiltalende fasade? Legger du kledningen i henhold til instruks er det nemlig ingen store forskjeller å spore når det gjelder motstandsdyktighet.

Forskjellen mellom liggende og stående kledning rent visuelt, er at en liggende kledning gir et inntrykk av at huset er lavere / bredere, mens en stående kledning gir inntrykk av at huset er høyere / smalere. Men husk at også profilen og dimensjonen du velger er med på å påvirke den endelige estetikken.

Les mer om MøreRoyal – Norges mestselgende royal impregnerte kledning

Se vår film om MøreRoyal – royal impregnert kledning for nordiske forhold

Oversikt over stående kledning i MøreRoyal

Har du bestemt deg for stående, royal impregnert kledning har du fortsatt en del valgmuligheter. MøreRoyal er nemlig tilgjengelig i hele 6 stående profiler, smale og brede dimensjoner, og i 5 ulike naturlige farger. Velg med hjertet og gi huset ditt akkurat det uttrykket du er på jakt etter.

Sjekk ut våre stående kledningstyper her:

 1. Dobbelfals tett
 2. Rektangulær
 3. Dobbelfals rettkant
 4. Concise dobbelfals rettkant
 5. Dobbelfals rettkant med fuge
 6. Buerkledning

Synes du det er vanskelig å velge? Sjekk ut vår inspirasjonsside for tips og triks, eller ta en titt i vårt kundegalleri, hvor andre viser frem valgene de har tatt. Kanskje finner du en løsning som får hjertet til å slå ekstra raskt?

Utregning av stående kledning

Husvegg med royalimpregnert stående kledning fra MøreRoyal. På terrassen står det et spisebord med stoler og en tildekket gassgrill. I bakgrunnen synes nabolag og grønne skoger.

Har du bestemt deg for å gå for stående kledning, men er usikker på hvordan utregningen gjøres? Null problem, be din byggevareforhandler om hjelp, eller prøv vår enkle kledningskalkulator:

Utregning av stående kledning med kledningskalkulator

Under hver enkelt kledningstype kan du enkelt regne ut hvor mye kledning du trenger.

Det er enkelt!

 1. Klikk deg inn på ønsket kledningstype, f.eks. dobbelfals tett
 2. Scroll ned til kalkulatoren
 3. Velg dimensjon
 4. Legg inn størrelse i kvadratmeter – for å få ut antall løpemeter (eller motsatt)
 5. Finn forhandler og be om pris

I kalkulatoren er det også lagt til 10% ekstra med tanke på kapp, så her er alt klart for bestilling!

Fordeler med kledning i MøreRoyal

Concise tretak og stående kledning fra MøreRoyal. I bakgrunnen synes grønne skoger.
Foto: Marit Kvaale

Husets kledning har først og fremst til oppgave å beskytte mot naturkreftene, og det gjør at populariteten til royal impregnert kledning har vært jevnt økende over tid. MøreRoyal liggende og stående kledning er dobbel behandlet, og vi tør å påstå at de dermed blir dobbelt så bra. Royal-prosessen sørger nemlig for materialer av høy kvalitet, med økt formstabilitet, lang holdbarhet (med hele 50 års råtegaranti!) og lite behov for vedlikehold.

Kledning og fasade i MøreRoyal har mange gunstige fordeler, les mer om fordelene.

Historisk interesserte kan lese mer om bordkledningens norgeshistorie her.

Inspirasjoner