MøreRoyal kan monteres hele året – rehabiliter hus eller hytte, vinter som sommer, med ferdigbehandlede materialer

Skal du i gang med rehabilitering av hus eller hytte, men ser at tiden har løpt fra deg og høsten har tatt grep? Ingen grunn til bekymring, våre royalimpregnerte materialer er ferdigbehandlede materialer klare til bruk, slik kan du komme i gang med ditt prosjekt helt uavhengig av årstid.

MøreRoyal kan monteres hele året
Foto: Øster Hus

Hva betyr ferdigbehandlede materialer?

Royalimpregnerte materialer er først trykkimpregnert, deretter kokt i royalolje under vakuum. Før kokeprosessen kan oljen tilsettes fargepigmenter som kokes inn i treverket, resultatet blir et materiale som ved endt behandling er klart for montering uten ytterligere toppstrøk. Det eneste du må huske er å olje alle kappender som oppstår etter hvert som du kapper materialene.

Les mer om royalimpregnering

Les mer om oljing av kappender

Hva trengs av toppstrøk?

Skal du bytte kledning finnes det mye å velge i. Velger du en tradisjonell kledning er det viktig å være klar over at denne trenger ytterligere behandling i form av toppstrøk, før du kan anse deg som helt ferdig med jobben. Hvor mange strøk du må beregne avhenger av hvilke materialer du velger, om de kun er grunnet, har mellomstrøk eller to strøk.

Royalimpregnert kledning er ferdigbehandlet, og krever derfor ikke toppstrøk. Når kledningen er montert trenger du derfor ikke å tenke på ytterligere behandling eller vedlikehold før det har gått 10-20 år. Skulle du likevel ønske å friske opp fargen før den tid er det en ren kosmetisk vurdering. Dette gjør du det enkelt og effektivt ved å påføre ett strøk med MøreRoyal Treolje i fargen klar.

Les mer om vedlikehold av MøreRoyal

Les mer om MøreRoyal Treolje

Tenk totalregnskap ved valg av materialer

Ved innkjøp av materialer er det fort gjort å se seg blind på utsalgspris i butikk. Husk likevel at selve innkjøpet kun er en del av totalbildet. Tenk derfor gjennom følgende, slik at du har totalregnskapet klart for deg før du tar den endelige beslutningen om hva som blir riktig for deg:

  1. Hvor mye materialer må jeg beregne, inkl. kapp?
  2. Hva er utsalgspris i butikk?
  3. Trenger materialene ytterligere behandling etter montering
    (vask før toppstrøk, toppstrøk etc.)?
  4. Hvis materialene trenger ytterligere behandling, vil jeg da ha behov for å leie stillas?
  5. Hvordan og hvor ofte må materialene vedlikeholdes?
  6. Hvor lang holdbarhet har materialene?

Byggevareforhandleren – din venn i nøden

Det kan være vanskelig å orientere seg i jungelen av tilbydere, og hva som blir riktig for naboen er ikke nødvendigvis det som blir riktig for deg og din bolig. Er du usikker anbefaler vi deg å ta turen innom din lokale byggevareforhandler. Her finner du dedikerte medarbeidere som kan sitt fag, og som gjerne veileder deg på vegen mot et valg som blir riktig for deg.

Oversikt over byggevareforhandlere som fører MøreRoyal finner du her.

MøreRoyal – royalimpregnert øker stadig

De siste årene har royalimpregnerte materialer stadig tatt markedsandeler, og det er flere grunner til dette. For det første tilbys det mange valgmuligheter. Med variasjon i design, profil, dimensjon, farge og leggeretning, kan våre royalbehandlede produkter gi ulike uttrykk, alt etter hva du velger. For det andre får du ferdigbehandlede materialer av svært god kvalitet, med lang holdbarhet og et godt langtidsregnskap.

Les mer om fordelene ved MøreRoyal

Inspirasjoner