Derfor er det viktig å olje kappflater

Visste du at det er viktig å olje alle kappflater på MøreRoyal? Dobbeltbehandlede materialer er først trykkimpregnert, og deretter kokt i olje under vakuum, for å gi ekstra bestandige materialer. Enkelt forklart er det som å ta på trykkimpregnerte materialer en ekstra tykk og god regnfrakk, for økt beskyttelse mot vær og vind. Når materialene kappes, vil imidlertid denne forseglingen brytes. Husk derfor å olje alle kappflater, slik at materialene beholder sine superkrefter. Det er enkelt – og vi har noen gode tips på lur …

svamp til kappender

Slik oljer du kappflatene – raskt og effektivt

Å olje kappflatene er enklere enn du tror. Det er faktisk gjort på 1, 2, 3 …

  1. Legg en svamp i en beholder og hell i MøreRoyal® Treolje i valgt farge.
  2. Press kappflaten mot svampen til den er godt dekket av olje.
  3. Montér materialene på vanlig måte.
Svamp til bruk på kappflater

Visste du forresten at du kan få kjøpt egne svamper til formålet?

Spør hos din lokale byggevareforhandler.

Hvorfor bør jeg olje kappflatene?

Først og fremst bør du olje kappflatene for å ivareta dine nyinnkjøpte materialer på en best mulig måte. Selve MøreRoyal-prosessen sørger for materialer som er ekstremt bestandige, og som derfor har hele 50 års garanti mot råte. Det forutsetter imidlertid at materialene monteres på godkjent måte, og i henhold til gjeldende FDV .

Bruk MøreRoyal® Treolje for å forsegle materialene, og sikre kvaliteten og kosmetikken. Denne oljen inneholder riktige bestanddeler som ivaretar materialene på en optimal måte. Slik hindrer du at fuktighet trenger inn i treet, og unngår at treet sveller eller krymper. Du unngår også råte, kosmetiske skader som misfarging i ender og skjøter, og svertesopp.

Treolje

MøreRoyal Treolje

Se produktet her

 

Les mer om behandling av kappflater

Se vår filmsnutt om behandling av kappflater: