Festemidler til MøreRoyal kledning

Flere og flere har et bevisst forhold til finishen på, og dermed også innfestingen av, kledningen på huset sitt. Det finnes flere ulike måter å oppnå en plettfri flate uten blanke skruerader, også når du velger våre ferdig fargesatte materialer som ikke skal ha noe toppstrøk.

skruer
Foto: Essve

Her er tre gode valg for pent resultat på veggen:

  • Skjult innfesting
  • Fargede skruehoder
  • Fasadeskruer med lite hode

Skjult innfesting:

Med Concise kledning med skjult innfesting er skruen/spikeren gjemt i falsen på kledningsbordet og dekkes over av neste bord, slik at skruen blir helt usynlig. Vi anbefaler her terrasseskrue båndet syrefast 4,2×55 eller maskinspiker coil syrefast ringspiker 2,5×65 som festemiddel.

skjult innfesting

Concise kledning

Se produktene her

 

Fargede skruehoder:

I 2019 lanserte skrueprodusentene også syrefaste fasadeskruer lansert i fargene grå, brun og svart tilpasset våre MøreRoyal-farger. De fargede skruene gjør fasaden pen og enhetlig. Den syrefaste (A4) skruen tåler det hardføre norske klimaet, fiberskjæret i spissen reduserer risikoen for sprekkdannelse og hodeformen forhindrer fuktinntrengning.

farget skruer

Fasadeskruer med lite hode:

I tillegg til skruene med farget hode finnes det også en fasadeskrue med lite hode. Denne skruen gir et tilnærmet usynlig monteringsresultat og egner seg derfor svært godt til montering av en MøreRoyal fasade.

Begge de to sistnevnte løsningene er gode valg for deg som vil unngå skjemmende merker på fasaden.

I Talgø har vi fulgt utviklingen av disse produktene nøye, og bidratt i testing og dialog med skrueprodusentene.

«Vi gleder oss over at det nå har kommet nye innfestingsprodukter som er med på å løfte det totale inntrykket av fasaden. Kundene våre blir stadig mer bevisste på hvordan fasaden på husene skal se ut, og de fleste ønsker at skruene skal være minst mulig synlige. Det er selvfølgelig positivt at leverandører som for eksempel ESSVE kommer med skruer i farger som matcher våre mest solgte varianter av MøreRoyal.»

Salgssjef Brynjar Ansnes Moe i Talgø

Tømrer Gretar Thor Gudjonsson har brukt de syrefaste skruene på et hus han har bygget på en av øyene i vestlandskommunen Austevoll, med Nordsjøen som nærmeste nabo. Han er veldig godt fornøyd:

– Kledningen i MøreRoyal setersvart er festet med svarte skruer, og glir perfekt inn i de naturskjønne omgivelsene.

– Det blir mye finere i samme farge. Tilbakemeldingene jeg har fått fra denne kunden er også at de synes det blir kjempefint. Det er verdt å velge de fargede skruene når sluttresultatet blir så bra, sier Gudjonsson. Feil bruk av festemidler, for eksempel galvaniserte spiker skruer vil danne et magnetfelt som drar til seg støv, støv og fukt.

Utfordringer i forhold til råte

Husk at feil bruk av festemidler kan gi utfordringer på sikt. Eksempelvis kan galvaniserte spiker eller skruer danne et magnetfelt som drar til seg både støv og fukt, med fare for råtedannelse over tid. Følg alltid anvisninger fra produsent – så er du trygg på at du tar de riktige valgene.