PROSJEKT: Varig Orkla Arena

På Fannrem i Orkland kommune er travsportens nye storstue nå i ferd med å reise seg. Her tar nemlig nye Varig Orkla Arena form, en arena som skal huse mye mer enn «bare» ordinære travløp. Dette blir nemlig et anlegg for alle slags hestesportaktiviteter, messer, utstillinger, kurs, konferanser og konserter – med fasiliteter av internasjonal standard. Er det rart vi er stolte av å si at det hele er kledd med MøreRoyal kledning? Vakkert, varig og miljøvennlig – og et hestesport-eldorado verdig.

Om prosjektet

Varig Orkla Arena - MøreRoyal kledning
Foto: Kajsa Selnes – Allsidig Design

På Leangen Travpark har det vært avholdt travløp helt siden 1931, men 15. februar 2022 var det ubønnhørlig slutt. Da ble siste løpsdag gjennomført, og med det var over 90 års travhistorie ved anlegget ved veis ende. En vemodig dag for mange, men likevel en dag hvor blikket også ble rettet fremover. Da behovet for ny travbane i Trøndelag meldte seg ble Leangen nemlig solgt til eiendomsinvestor Ivar Koteng, for videre utvikling av området. Det ga rom for å etablere et helt nytt og topp moderne anlegg på et nytt sted i regionen, på Fannrem i Orkland kommune.

Varig Orkla Arena er navnet på den nye arenaen, som er kostnadsberegnet til i underkant av 400 millioner kroner. Hovedentreprenør for prosjektet har vært Ruta Entreprenør AS, godt hjulpet av Thommesens Arkitekter. Resultatet er straks klart for avduking, og det knytter seg nå stor spenning til hva vi får se når anlegget åpnes for publikum første løpsdag, 20. mars 2022. Travsportens nye storstue, Varig Orkla Arena, blir da offisielt ny hjemmebane for trønderne og alle tilreisende – og vi gleder oss.

Ta turen innom Varig Orkla Arena, se topptrente hestekrefter stå klare på startstreken – og gjør deg klar til å heie frem din favoritt når han stormer frem langs Nordens lengste oppløp!

Talgø MøreTre AS har levert MøreRoyal kledning (dobbelfals med fuge) i setersvart til prosjektet

Les mer om kledning i MøreRoyal her

Varig Orkla Arena - MøreRoyal kledning
Foto: Kajsa Selnes – Allsidig Design

INFORMASJON – Varig Orkla Arena

Kategori: Idrettsanlegg / Arena
Adresse: Orkdalsveien 622, Fannrem
Byggherre: Leangen Travbane AS
Entreprenør: Ruta Entrepenør AS
Arkitekt: Thommesens Arkitekter
Materiale: MøreRoyal kledning
Profil/Dimensjon: Dobbelfals med fuge, 19×148
Farge: RS.25 Setersvart
Byggeperiode 2021-2022

Andre referanseprosjekter i MøreRoyal

Kilde: varigorklaarena.no / leangen.no
Foto: Øystein Thommesen AS

Inspirasjoner