PROSJEKT: Bjugn Sparebank

Det var entreprenør Petter Bakøy AS som fikk oppdraget med å rehabilitere Bjugn Sparebank, da tiden var moden for en oppgradering av lokalene. Banken høster nå skryt for å pusse opp i stedet for å bygge nytt, og resultatet står slett ikke tilbake for noe nybygg. Sjekk ut det lekre inngangspartiet! Her er Cembrit fasadeplater kombinert med MøreRoyal i oker og setersvart, og LED-belysning lyser opp bygget når kveldsmørket senker seg.

Om prosjektet

Bjugn Sparebank med spiler i MøreRoyal

Bjugn Sparebank er en liten sparebank med hovedkontor i Bjugn. Da lokalene var modne for en oppgradering var det imidlertid ikke aktuelt å bygge nytt. I stedet valgte banken å gjennomføre en full rehabilitering både innendørs og utendørs. Utvendig ble bygget oppgradert med fasadeplater og royalimpregnerte materialer, for et vakkert, varig og vedlikeholdsvennlig resultat. Det nye inngangspartiet er bygd i MøreRoyal oker, en flott kontrast til fasadeplatene fra Cembrit. I overgangen er det lagt inn LED-lys, som sørger for at bygget er lunt belyst i kveldstimene.

Se skisser av prosjektet her

Bjugn Sparebank med spiler i MøreRoyal

Rehabilitering og miljø

Eldre bygninger har en soleklar miljømessig fordel. De er nemlig allerede bygget, og ofte i solide og robuste materialer, egnet for å vare i generasjoner. Og er det en ting de lærde ikke strides om, så er det at utslippene fra bygg- og anleggsbransjen må ned. Faktisk må utslippene ned med hele 7,6% hvert år i snitt, dersom bransjen skal bidra til å nå Norges mål om reduksjon i klimagasser innen 2030. Ofte kan det derfor være vel verdt å vurdere rehabilitering fremfor nybygg, da miljøgevinsten kan være stor. Det viser blant annet analyser fra SINTEF fra 2020.

Talgø MøreTre AS har levert justert og lekter i MøreRoyal til prosjektet.

Les mer om justert / k-virke i MøreRoyal her
Les mer om lekter / k-virke i MøreRoyal her

INFORMASJON – Bjugn Sparebank

Kategori: Næringsbygg – Bank
Adresse: Alf Nebbs gate 4, Bjugn
Byggherre: Bjugn Sparebank
Entreprenør: Petter Bakøy AS
Underentreprenør: Voll Arkitekter AS
Materiale: MøreRoyal
Profil/Dimensjon: Justert / Lekt – 48×98 og 48×73
Farge: RY.20 Oker / RS.25 Setersvart
Byggeperiode 2021

Andre næringsbygg i MøreRoyal

Kilde: bakoy.no
Foto: Linda Olden, Byggmakker Bjugn

Inspirasjoner