PROSJEKT: Bråtejordet Barnehage

På Bråtejordet på Strømmen finner du Bråtejordet Barnehage, som åpnet 1. august 2016. Barnehagen ligger flott plassert, med nydelig utsikt og nærhet til skogen, til glede for både barn og voksne. Barnehagen er en kommunal barnehage med åtte avdelinger, med fire avdelinger for barn fra 0-3 år og fire avdelinger for barn fra 3-6 år.

Bråtejordet Barnehage
Foto: lilleark.no
Bråtejordet Barnehage
Foto: lilleark.no

Om prosjektet

Bråtejordet Barnehage var klar for nyåpning i august 2016, etter en aktiv byggeperiode for byggherre Skedsmo Kommune. Med seg på laget hadde kommunen Veidekke / Seby som entreprenør og Lillestrøm Arkitekter, og sammen sørget de for en moderne og funksjonell barnehage med arkitektonisk egenart.

Selve arkitekturen har tatt hensyn til allerede eksisterende bebyggelse i området, både volummessig og med tanke på materialvalg. Barnehagen er oppført med royalbehandlet trekledning, MøreRoyal, kombinert med fasadeplater i lekne farger, for å understreke funksjonen som barnehage. Barnehagen er utformet som en åpen «L» for å beskytte barnehagens lekeområde og sørge for vern mot veg, trafikk og vind.

Bråtejordet Barnehage er en avdelingsbarnehage med stort utvalg av spesialrom, samt et større samlingsrom. I de store, moderne lokalene finner man blant annet vannlekerom, forskerrom, mediatek, klatrevegg, scene og innvendig sklie.

Talgø MøreTre AS har levert royalimpregnert kledning i fargen RG.25 grå til prosjektet Bråtejordet Barnehage.

INFORMASJON – Bråtejordet Barnehage

Kategori: Barnehager og skoler
Adresse: Bråteveien 59, Lillestrøm
Størrelse: 2.000 kvm.
Byggherre: Skedsmo Kommune, Eiendomsavdelingen
Entreprenør: Veidekke/Seby
Arkitekt: Lillestrøm Arkitekter
MøreRoyal®: Kledning
Profil/Dimensjon: 19×148 Dobbelfals rettkant m/fuge
Farge: RG.25 grå
Byggeperiode 2015 – 2016

Andre barnehager i MøreRoyal

Kilde: lillestrom.kommune.no