PROSJEKT: Quality Hotel River Station

I 2019 åpnet nye Quality Hotel River Station. Hotellet ligger like ved Drammenselva, på motsatt side av Bragernes Torg, og kan by på spektakulær utsikt mot åsene med sine 14 etasjer. Hotellet er eid av byggherre Bane NOR Eiendom, driftes av velrenommerte Nordic Choice, og er tegnet av arkitektfirmaet NSW Arkitektur AS.

quality river station
quality river station
quality river station
quality river station
quality river station

Om prosjektet

Quality Hotel River Station har 247 rom fordelt på 14 etasjer, konferanselokaler med åtte tilgjengelige møterom i ulike størrelser, spisesal, lobbybar og huser også restaurant Brasserie X.
NSW Arkitektur har hatt en klar tanke bak hotellets design. Hotellet består av en lav konferansedel med metallkledning, og en høy hotelldel med tradisjonelle yttervegger med trekledning. Hotellets utforming er svært funksjonell, men gir ikke minst et spennende arkitektonisk uttrykk med ulike former og materialer i kombinasjon.

NSW Arkitektur uttaler følgende om designet til bygg.no:
– Den lave delen er et stort, åpent og søylefritt areal med stor konferansesal som kan deles opp ved behov. De to volumene speiler byens historie og lokasjonen ved elven. Drammen har en historie som en tømmerfløterby, og derfor er den høye delen kledd med tre. Drammenelva har historisk sett vært en lakseelv, så de skjellformede tynnplatene i metall på den lave delen av hotellet skal gjenspeile både laks i elva, og spillet og refleksjonene i vannoverflaten, sier Kleppan.

Talgø MøreTre AS har levert kledning i fargen RY.20 oker til prosjektet Quality Hotel River Station.

INFORMASJON – Quality Hotel River Station

Kategori: Hotell
Adresse: Dr. Hansteinsgate 7, Drammen
Størrelse: Ca. 13.500 kvm.
Byggherre: Bane NOR Eiendom
Entreprenør: Skanska Norge
Arkitekt: NSW Arkitektur
MøreRoyal®: Kledning
Farge: RY.20 oker
Byggeperiode 2017 – 2019

Andre hoteller i MøreRoyal®

Kilde: Byggeindustrien / bygg.no / nordicchoicehotels.no
Foto: Lediard Foto AS