Fjordfaret Arkitektkontor – spennende samarbeid og gode tips til deg!

I Talgø søker vi hele tiden etter å fornye oss og utvide horisonten med samarbeid som vil være til glede og nytte. Både for oss, for våre forhandlere og for deg som forbruker. Vi samarbeider bl.a. med Eventyrlig oppussing og Tid for hage, med MøreRoyal-ambassadør og designer Halvor Bakke, med Supersnekker Daniel Mork, samt med en rekke bloggere og gjør det selv-entusiaster. Nå er vi veldig glade for at vi også har fått med en vaskeekte arkitekt på laget. Hils på dyktige Ingeborg Ulvund Barlaup, MNAL arkitekt og eier av Fjordfaret Arkitektkontor.

Ingeborg Barlaup fra Fjordfaret
 Ingeborg Ulvund Barlaup i Fjordfaret Arkitektkontor

Hvem er Ingeborg – og Fjordfaret Arkitektkontor?

Erfaren arkitekt som har kommet «heim»

Ingeborg har en allsidig bakgrunn fra større fagmiljøer i Ålesund, Oslo og Ål. I 2017 flyttet hun hjem til Nordmøre, tok sats og etablerte eget arkitektkontor. Arkitektkontoret styrer hun sammen med samboer Ola Gautneb, som er ansvarlig for eiendomsutvikling og daglig ledelse.

Ingeborg har tidligere jobbet i skjæringspunkt mellom planlegging og arkitektur hos Asplan Viak, og tegnet boliger hos Kibsgaard-Petersen. I tillegg har hun operert i hele spennet mellom kunst, arkitektur og byplanlegging hos Haugen/Zohar i Oslo. Teamet Ingeborg var en del av vant og realiserte flere prestisjetunge konkurranser. Dette resulterte blant annet i Arkitekturprisen 2017.

Med naturen som inspirasjonskilde

Ingeborg lar seg inspirere av fjell og fjord, og er opptatt av detaljer som kan synes uviktige, men som har stor betydning for ferdig bygg. Hun elsker å grave seg ned i det enkelte prosjekts utfordringer og muligheter, slik at hun kan finne den løsningen som på best mulig måte forener de ulike aspektene ved et byggeprosjekt. Det være seg terrengforhold, utsikt, grunnforhold, vegetasjon, økonomi, reguleringsbestemmelser osv.

Jeg vektlegger alltid å finne frem til helhetlige, gjennomførte prosjekter der konseptet blir forankret i utføring og detaljer i samråd med kunden, forteller Ingeborg.

Allsidige prosjekter for Fjordfaret

Fjordfaret sine prosjekter kan være både små og store, det kan være tilbygg, ombygging, eneboliger, leiligheter, hytter, regulering, tettsted- eller områdeplanlegging.

– Som arkitekt bistår jeg gjerne med ideene og mulighetene som du ikke kommer på selv.

Ingeborg Ulvund Barlaug, Fjordfaret Arkitektkontor

Med forkjærlighet for tre

Ingeborg er opptatt av miljøvennlig byggeri, fornybare energiressurser og bruk av tre. Derfor passer samarbeidet med Talgø og bruk av MøreRoyal perfekt for prosjekter som skal fullføres med hennes signatur.

Nytt prosjekt på Geilo

Akkurat nå startes byggingen av en hytte på en fantastisk tomt på Geilo, der Fjordfaret Arkitektkontor selv er byggherre. Det særegne bygget vil garantert gi oppmerksomhet til Fjordfaret, både som arkitekt og eiendomsutvikler. Her forener Ingeborg gammeldags og moderne byggestil i en spennende og funksjonell hytte som passer perfekt til terrenget og tomten.

Bygg av Fjordfaret

– Hytta er bygget med elementer fra Talgø Bygg, og selvsagt med MøreRoyal kledning på fasaden. Her har vi valgt setersvart farge i en miks av dimensjoner. Vi har også valgt en noe utradisjonell måte å legge kledningen på, som er viktig for at bygget skal fremstå helhetlig og gjennomført ut fra grunnidéen vår.

Fasadetegning, eksempel

Detaljer fra dette og flere andre byggeprosjekter er noe av det Ingeborg vil dele med oss i Talgø og våre følgere i tiden som kommer.

I tillegg kan du vente deg:

  • begrunnelser for materialvalg
  • praktiske løsninger som utforing og omramming av vindu, hjørnekasser og takutstikk
  • klednings- og dimensjonsvalg
  • fargevalg
  • monteringsdetaljer

Gjennom bilder, filmer og aktuelle saker på sosiale medier og på talgo.no håper vi du vil finne inspirasjon til ditt neste prosjekt. Nå kan du nemlig plukke opp arkitektens aller beste tips og forstå bedre hva som påvirker utformingen av et bygg. Og hvordan detaljer har betydning både for estetikk og praktisk bruk.

Fasadetegning, eksempel

Vi gleder oss til å få et innblikk i kunnskapsrike Ingeborgs løsninger og idéer.

Se mer fra Fjordfaret Arkitekter her:

Eller besøk dem på Instagram.

Inspirasjoner