Når planer endres – og en drøm av en fritidsbolig blir til

Da Guri og Freddy Aursø flyttet hjem til Norge etter 5 år i Australia var det skjønt enige om én ting. All fritid skulle brukes til å reise og oppleve verden. Men så kom gården hvor Guris mormor vokste opp for salg, en gård som hadde vært i familiens eie i generasjoner…

På «hytta» hos familien Aursø

Hytte i MøreRoyal - Freddy Aursø
Foto: Freddy Aursø

Hvem: Familien Aursø, med Guri og Freddy, Juni på 24 år (bor i Australia) og Linnea på 20 år
Hva: Fritidsbolig
Hvor: Mosvik, Trøndelag

Produkt:
MøreRoyal kledning:
Concise rettkant i fargen RS.25 setersvart / ulike bredder.
Dobbelfals tett i fargen RO.0 natur.

MøreRoyal terrasse:
Lektegulv i miks i fargen RO.0 natur

Fra liv på reisefot til ny fritidsbolig med solide røtter

Guri Aursø og familien er over snittet reiseglade, og kan blant annet se tilbake på et lengre opphold på den andre siden av jordkloden. Etter 5 år i Australia valgte de likevel å vende nesa hjemover mot Trøndelag, men med en klar intensjon om at reising fortsatt skulle være en sentral del av tilværelsen. Hytte eller feriehus stod i alle fall ikke på agendaen…

«Planer har som kjent en tendens til å endre seg. Da gården hvor mormor vokste opp plutselig skulle selges tok nok hjertet litt over for fornuften. Og vipps, så hadde vi bestemt oss for å kjøpe den gamle gården ved fjorden i Mosvik, og vi ble eiere av vår egen fritidsbolig likevel», sier Guri Aursø lattermildt.

Men selv om det var mange følelser knyttet til selve stedet, fant familien det likevel mest fornuftig å rive det gamle 70-tallshuset, til fordel for et nytt, selvtegnet hus.

«Det har vi ikke angret et sekund på», forsikrer Guri med overbevisning. «Selve gården har vært i slekten i generasjoner og århundrer, og stedet gir oss en helt egen ro. Men det nye huset er tilpasset et moderne liv og dekker alle våre behov. Sånn får vi det beste av to verdener».

Fasader og uterom med MøreRoyal i førersetet

Hytte i MøreRoyal - Freddy Aursø
Foto: Freddy Aursø

En moderne fritidsbolig krever også moderne tankegang når det kommer til valg av materialer. For familien Aursø falt valget på MøreRoyal og Concise Collection, både når det kom til kledning, terrasser og utendørs trapper. Concise Collection er en serie spesielt utviklet til moderne arkitektur, med rette linjer og skarpe kanter for et strammere uttrykk. Alle produktene har sawcut, en spesialbehandlet overflate som gir en børstet følelse, mindre fiberreisning og jevnere fargeheft.

Les mer om Concise Collection her

Hytte i MøreRoyal - Freddy Aursø
Foto: Freddy Aursø

«Utvendig har vi valgt Concise rettkant i ulike bredder for et mer variert og spennende uttrykk. Det meste av huset er kledd i setersvart, men vi har valgt å kombinere dette med dobbelfals tett i fargen natur på enkelte deler av huset. Naturfargen vil naturlig gråne over tid og få et mer værbitt uttrykk, som vil passe godt her ved fjorden», påpeker Guri.

Også i uterommet har Guri og familien gått for en nyvinning, nemlig Concise lektegulv. Concise lektegulv er rett og slett lekter brukt som terrassegulv, og uttrykket kan enkelt varieres alt etter hvordan man kombinerer lektene i 34×45 og 34×70.

«Vi valgte å gå for en «random miks» både på terrasse og trapper. Dette er et uttrykk man ikke oppnår med tradisjonelle terrassematerialer i 28×120, og vi er så fornøyde med sluttresultatet».

Les mer om Concise lektegulv her

Valg for fritid og fremtid

Skal man bygge nytt er det mange valg som skal tas, og egenskapene ved selve materialene blir stadig mer sentrale for mange.

«Vi var veldig opptatt av å bygge et lettstelt hus, uten for mye vedlikehold. MøreRoyal kom da opp som et selvsagt valg, da dette også var med på å sette det preget på huset som vi ønsket», sier Guri.

MøreRoyal er dobbeltbehandlede materialer. Det vil si at de ikke bare er trykkimpregnerte, men også kokt i olje under vakuum. I denne prosessen kan det tilsettes fargepigmenter og materialene er fiks ferdige og klare til bruk når de kjøpes hos byggevareforhandleren. Dobbelbehandlingen sørger for premium kvalitet og formstabile materialer tilpasset et røft og tøft klima. I tillegg kreves det kun enkelt og lett vedlikehold over tid. Perfekt for fritidsboligen.

«Det var en klar fordel for oss at materialene er robuste og krever lite. Men vårt valg var også basert på at de ga det tøffe, stramme uttrykket vi ønsket oss. Skal vi komme med et tips er det at leveringstidene kan bli lange i høysesong, så planlegg fremover, så du sikrer deg MøreRoyal til årets prosjekter», avslutter Guri Aursø.

Inspirasjoner