PROSJEKT: Villa Åstveit

Like ved Åstveit golfbane i Bergen finner du leilighetsbygget Villa Åstveit, med åtte topp moderne selveierleiligheter fordelt over to etasjer. Bygget er det Nedre Åstveit Park AS som står bak, og med seg på prosjektet har de hatt totalentreprenøren Brødrene Ulveseth og TAG Arkitekter. Fasadene har en lekker kombinasjon av MøreRoyal kledning, hvor det er benyttet dobbelfals rettkant med fuge, i både grå og setersvart.

Villa Åstveit - krediteres bygg.no
Villa Åstveit - krediteres bygg.no
Villa Åstveit - krediteres bygg.no

Om prosjektet

Villa Åstveit har to etasjer og et totalt areal på ca. 1.100 kvm. Det har gitt rom for 8 eksklusive leiligheter fra 115-130 kvadratmeter, alle av meget høy standard, med himlingshøyde på 2,7 meter og store panoramavinduer. Kundene har selv hatt mulighet til å sette sitt preg på hver enkelt leilighet, gjennom et rikt utvalg av tilvalg. Bygget ligger vendt mot sydvest og byr derfor på gode solforhold, noe som kan nytes fra store terrasser eller balkonger, alt etter hvilken leilighet man har.

TAG Arkitekter har lagt vekt på at prosjektet skal passe inn i omgivelsene og blant eksisterende bebyggelse, som blant annet består av park, golfbane, eneboligbebyggelse fra 30-tallet og frem til i dag, samt et større næringsbygg. For å få fokuset på naturen og parken like ved er selve bygget tonet ned, både i form av begrensning på antall etasjer, og fasader med et klassisk og tidløst uttrykk.

Villa Åstveit ligger i et område med historisk sus, og det har vært viktig å ta vare på elementer fra svunne tider. Blant annet ble det satt krav om at alléen som fører inn til Villa Åstveit skulle beholdes, og eldre rododendron ble trimmet og replantet. Opprinnelig var eiendommen nemlig en del av Rasmus Meyers park og Lyder Meyers eiendom, Eføyen, og selve parken er over 100 år gammel. En del av parken ble lagt ut til golfbane i 1937, og tilhører i dag Bergen Golfklubb. Ceder-trærne er det også verdt å legge merke til. De ble i sin tid hentet fra fjerne himmelstrøk som Himalaya, Kina og Libanon, og ble plantet her ute av Christian Michelsen, som var en god venn av Rasmus Meyer.

Fasadene på Villa Åstveit er kledt med royalimpregnert kledning fra MøreRoyal, hvor dobbelfals rettkant med fuge sørger for en stilren estetikk. Kombinasjonen av grå og setersvart er utført på en gjennomtenkt og smakfull måte, og gir det elegante uttrykket som omgivelsene fortjener.
Prosjektet ble påbegynt i februar i 2018 og stod ferdig i mars 2019.

Les mer om Villa Åstveit hos bygg.no

Talgø MøreTre AS har levert royalbehandlet kledning og terrasse til Villa Åstveit.

INFORMASJON – Villa Åstveit

Kategori: Leilighetsbygg
Adresse: Nedre Åstveit, Bergen
Byggherre: Nedre Åstveit Park AS
Entreprenør: Brødrene Ulveseth
Arkitekt: TAG Arkitekter
MøreRoyal: Kledning
Profil/Dimensjon: 19×148 Dobbelfals rettkant m/fuge (grå)
19×148 Dobbelfals rettkant m/fuge (setersvart)
MøreRoyal: Terrasse
Profil/Dimensjon: 28×120 UNO terrassebord (grå)
Farge: R.25 grå / RS.25 setersvart
Ferdigstilt 2019

Andre leilighetsbygg i MøreRoyal

Kilder: bygg.no
Foto: bygg.no / Byggeindustrien

Inspirasjoner