PROSJEKT: Falkenstein Zik-Zak

På området Falkenstein i Førde har Gravdalgruppa fullført to større prosjekter, Falkenstein B7-B8, samt terrasseblokken Falkenstein Zik-Zak, et prosjekt som ble en suksess straks det ble sluppet på markedet. Allerede ett år før leilighetsbygget var klart for innflytting var nemlig alle kontrakter signert, og mye tyder dermed på at Gravdalsgruppa virkelig traff en nerve i markedet med sitt nye «cohousing»-konsept.

Falkenstein Zik-Zak
Falkenstein Zik-Zak
Falkenstein Zik-Zak

Om prosjektet

Øverst i området Falkenstein ligger terrasseblokken Zik-Zak, med sin spennende utforming og fantastisk utsikt over Førde. Terrasseblokken er basert på et cohousing-prinsipp, som enkelt forklart innebærer at det er satt av ekstra plass til samlinger, og leilighetsbygget legger dermed til rette for en mer sosial måte å bo på. Her er det for eksempel mulig å leie et fellesområde, både når man trenger det selv, eller dersom sameiet ønsker å tromme sammen til et sosialt lag.

I Zik-Zak får du ellers det beste av to verdener. Her bor du i et landlig og fredelig område, samtidig som du er tett på alt av tjenestetilbud. En rusletur på 10-15 minutter er nemlig alt som skal til før du er fremme i Førde sentrum, med alt Førde har å by på.

Siden terrasseblokken troner øverst på Falkenstein har utsikten blitt deretter; enestående. Her er du omgitt av både fjord og fjell, og med rikelig med terrasser er det lett å nyte omgivelsene til fulle. I planleggingen av Zik-Zak ble det også lagt vekt på at leilighetene skulle være lyse og trivelige, ja, rett og slett matche utsikten. Stue og kjøkken har derfor fått ekstra takhøyde, og store vinduer lar deg følge det fascinerende skiftet i både vær og årstider utenfor.

Gravdalsgruppa har valgt å bruke royalimpregnerte materialer på store deler av prosjektet Falkenstein, med både MøreRoyal kledning og terrasse. På fasaden på Falkenstein Zik-Zak er det brukt dobbelfals rettkant i fargen setersvart. På terrassen er det brukt MøreRoyal terrassebord i fargen natur, som med tiden vil få en naturlig og værgrå patina, og som krever minimalt med vedlikehold.

Les også vår artikkel om prosjektet Falkenstein B7-B8

Les mer om Falkenstein Zik-Zak hos Gravdalgruppa

Talgø MøreTre AS har levert MøreRoyal kledning og terrasse til prosjektet Falkenstein.

INFORMASJON – Falkenstein Zik-Zak

Kategori: Leilighetsbygg
Adresse: Falkenstein, Førde
Byggherre: Gravdalgruppa
Entreprenør: Gravdalgruppa
MøreRoyal: Kledning
Profil/Dimensjon: 19×123 Dobbelfals rettkant
Farge: RS.25 setersvart
MøreRoyal: Terrassebord
Profil/Dimensjon: 28×120 DUO
Farge: RO.0 natur (gråner naturlig over tid)
Se vår film om fargen RO.0 natur her
Ferdigstilt 2020

Andre leilighetsbygg i MøreRoyal

Kilder: Gravdalgruppa / gravdal.no
Foto: Gravdalgruppa

Inspirasjoner