Vaske terrasse – slik gjør du det

Frister det lite å vaske terrassen? Å finne frem hageslangen og gyve løs på skitt og lort som har samlet seg på terrassen i løpet av vinteren? Vi innrømmer lett at vask og rengjøring av terrassen kanskje ikke er vårens vakreste eventyr, men det er likevel en av de aller viktigste investeringene du gjør i din terrasse. Så ta tyren ved hornene, les vår artikkel med gode tips og råd for vask av MøreRoyal terrassebord, og du vil ha en glitrende ren terrasse hvor du kan nyte de etterlengtede vårkveldene på null komma svisj!

Illustrasjonsfoto // Istock.com

For å beholde et vakkert utseende på terrassen er det viktig at du tar godt vare på den. Selv om terrasser i MøreRoyal tåler å stå ubehandlet i mange år uten påfylling av olje, er det avgjørende med årlig vask og rengjøring. Rengjør gjerne terrassen både vår og høst.

Smuss og lort som ikke vaskes bort, for eksempel mellom terrassebord, vil til slutt omdannes til jord. Dette defineres som jordkontakt og kan på sikt gi problemer som sopp og/eller råte. En ren terrasse er med andre ord en billig investering – som sikrer vakre materialer som varer i år etter år.

1. Mild husvask og vannslange er nok

Rengjør terrassebordene med vann eller en mild husvask, og vannslange med normalt trykk. Er du usikker på hvilken husvask du bør velge er det gode råd å få hos din byggevareforhandler. For årlig rengjøring er det tilstrekkelig å skrubbe lett med en stivbørstet kost for å løsne rusk og rask, før du skyller godt med hageslangen. Det kan være lurt å vaske flere ganger gjennom sesongen, smuss og groe tar opp fuktighet som igjen danner grobunn for mer smuss.

2. Unngå fettløselige midler og høytrykksspyler

a) Bruk ikke sterke fettløsende eller kaustikkholdige midler, da disse vil kunne skade produktet og løse opp oljen i de royalimpregnerte materialene.

b) Bruk høytrykkspyler med stor forsiktighet, da du lett kan skade materialene og / eller fjerne pigmenter som ikke skal fjernes. Ved uforsiktig bruk kan materialene lett flise seg.

3. Vask terrassen før annet vedlikehold

Skal du olje terrassen? Husk at terrassen bør være ren før du går i gang. Før en eventuell påføring av etterbehandlingsolje må terrassen også være helt tørr, og den må tørke i minst ett til to døgn etter påføring før den kan tas i bruk. Det kan derfor være en fordel å ta en ekstra sjekk av værmeldingen, før du skrider til verket.

Friske opp fargen?

Har du vasket terrassen, men synes fargene på de royalimpregnerte terrassebordene virker noe blasse etter en røff og tøff vinter? MøreRoyal er dobbeltbehandlede materialer, og selv om horisontale flater slites av naturkreftene, utemøbler og tassende føtter, er oljen kokt inn i treet og beskytter materialene. Det er derfor ikke nødvendig med påfyll av olje før etter 6-7 år. Synes du at fargene taper seg for mye før den tid, er det enkelt å freshe dem opp med et strøk nøytral MøreRoyal Eksklusiv Terrasseolje.

Inspirasjoner