MøreRoyal® Treolje – for kledning, tretak og kappender

La oss like gjerne stikke fingeren i jorda og innrømme det – ingenting er 100% vedlikeholdfritt. Velger du MøreRoyal® er imidlertid behovet for vedlikehold lite, og vedlikeholdet enkelt. MøreRoyal® kledning og tretak trenger nemlig ikke etterfylling av olje før det har gått 10-20 år, dersom man ikke vektlegger det kosmetiske. Skal du etterbehandle MøreRoyal® kledning og tretak, benyttes MøreRoyal® Treolje. Den forhindrer langsiktig fuktinntrengning og sprekkdannelse, og gir deg materialer som varer og varer og varer og varer …

Treolje

6 gode grunner til å velge MøreRoyal® Treolje

 1. MAKSIMAL DOSE SOPPDREPER
  Oljen inneholder dobbel dose soppdreper, og gir en mer varig beskyttelseseffekt.
 2. STERKT FARGEPIGMENT
  Fargepigmentet i oljen har maksimal score på lysekthet og høy score på værbestandighet.
 3. GODT UV-FILTER
  Oljen har et godt UV-filter som beskytter materialene mot skadelige UV-stråler.
 4. EN DRØYERE OLJE
  En drøyere olje som dekker flere kvadratmeter pr. liter olje – og som varer lenger før man må behandle på nytt.
 5. LETT Å PÅFØRE
  Oljen påføres i et tynt lag, og er lett å påføre med rull eller pensel. Eventuell overflødig olje tørkes av med en fille.
 6. EN TØRKENDE OLJE
  Oljen er tørkende, det vil si at oljen trenger inn i treverket og beskytter i dybden. Dette gir en vannavvisende, men likevel pustende effekt.
Treolje spann

MøreRoyal® Treolje

Se produktet her

Hvilken farge bør jeg velge?

MøreRoyal® Treolje er tilgjengelig i fargene klar, oker, brun, grå og setersvart. Ønsker du å friske opp fargen på materialene anbefaler vi bruk av klar olje. Det er også mulig å bruke farget olje, dette vil gi en dypere farge enn den opprinnelige fargen på materialene. Hva du velger er selvsagt helt opp til deg! Test gjerne på et mindre område, hvis du er usikker på hva som gir best resultat.

Slik gjør du det

Rengjøring:

Vask og rengjøring er avgjørende for et godt sluttresultat. Vask med mild husvask og vannslange med normalt trykk. Høytrykkspyler skal ikke benyttes, da den kan skade materialene og fjerne pigmenter som ikke skal fjernes. Bruk ikke sterke fettløsende midler. Disse vil løse opp oljen i materialene og den nye oljen som påføres. Vent til treet er helt tørt før du påfører MøreRoyal® Treolje.

Påføring:

MøreRoyal® Treolje er enkel å påføre. Bruk rull eller pensel og påfør i et tynt lag. Legg alle filler, kluter etc. i vann etter bruk, eller brenn dem, for å unngå selvantennelse. Tørketid vil avhenge av fuktighet. Tommelfingerregelen er ca. 24 timer ved 23˚C og 50% luftfuktighet.

MøreRoyal® Treolje og kappflater

Husk at alle kappflater på MøreRoyal® materialer må behandles med MøreRoyal® Treolje for å forsegle materialene, og sikre kvaliteten og kosmetikken. Dette er også en forutsetning for at garantibestemmelsene med 50 års råtegaranti skal gjelde. Kappflatene oljer du enkelt og effektivt ved å tømme olje i samme farge som materialene i en beholder med en svamp, og presse kappflaten mot svampen til flaten er forseglet.

Les mer om behandling av kappflater her

Se vår filmsnutt om behandling av kappflater her

Forskjellen mellom MøreRoyal® Treolje og MøreRoyal® EKSKLUSIV Terrasseolje

MøreRoyal® Treolje og MøreRoyal® EKSKLUSIV Terrasseolje har ulike bestanddeler og er utviklet med tanke på ulike bruksområder. Vær nøye med å bruke den oljen som er tiltenkt formålet.

MøreRoyal® Treolje

 • benyttes til etterbehandling av MøreRoyal® kledning og tretak
 • benyttes til behandling av kappflater

Består av kokt royalolje og naftenisk olje (50/50) som bindemiddel og herder ved hjelp av oksygen fra luft. Dette er den samme oljen som benyttes i selve MøreRoyal®-prosessen, men MøreRoyal® Treolje er i tillegg tilsatt soppdreper for vedlikeholdsformål.

MøreRoyal® Eksklusiv Terrasseolje

 • benyttes til etterbehandling av MøreRoyal® terrassebord og dekke

Består av forsterket alkyd som bindemiddel og er kjemisk herdende. Dette gjør at oljen både herder fortere og er mer holdbar, noe som gjør den spesielt velegnet på horisontale flater med mye slitasje. MøreRoyal® Eksklusiv Terrasseolje inneholder i tillegg ekstra UV-absorber, som innebærer at oljen har dobbel beskyttelse mot UV-stråling.

Se film om MøreRoyal® EKSKLUSIV Terrasseolje

Bruk MøreRoyal® Olje til MøreRoyal®

For at garantibestemmelsene skal gjelde må MøreRoyal® Olje benyttes til alle MøreRoyal® produkter. Årsaken er enkel; MøreRoyal® Oljer er produkter som er spesielt utviklet for vedlikehold av MøreRoyal®. Det gjør at vi er trygge på at oljen holder høy kvalitet, og at den ikke inneholder skadelige stoffer.