Olje terrasse – slik gjør du det

Har du valgt MøreRoyal terrassebord til din terrasse? Så bra! Royalimpregnerte terrassebord krever nemlig lite og enkelt vedlikehold. Tommelfingerregelen er: etterfyll med olje etter 6-7 år for å ta best mulig vare på egenskapene i materialene. Ønsker du å friske opp fargen før den tid er det en ren smakssak. Det gjør du uansett enkelt ved å påføre MøreRoyal Eksklusiv Terrassolje i den fargen du liker best, og her finner du tipsene til hvordan du gjør det.

Ruller olje på terrasse

Olje terrasse? Prøv MøreRoyal EKSKLUSIV terrasseolje. Vipps, fresheste terrassen i gata!

1. Velg riktig olje – tilpasset din terrasse

Brand X, Y, Z… Det er mange typer terrasseoljer på markedet, og det er lett å gå seg vill blant alle oljespannene, som alle hyler høyt om unike og fantastiske egenskaper. Har du valgt MøreRoyal terrassebord bør valget likevel være lett – velg MøreRoyal Eksklusiv Terrasseolje. Om du klør deg i hodet og lurer på hva grunnen er til akkurat det, la oss forklare. Vi kjenner nemlig våre produkter fra innerst til ytterst, og har utviklet vår olje på bakgrunn av det. Det gjør at vi kan garantere for bestanddelene i oljen, og vi er trygge på at materialene får et langt liv så lenge du gir dem litt TLC ved å tilføre en oljeskvett hvert 6-7 år.

Terrasseolje spann

MøreRoyal Eksklusiv Terrasseolje

Se produktet her

 

Les mer om MøreRoyal Treolje her – til bruk på alle kappflater

2. Påfør olje på ren og tørr overflate

Når du har funnet frem arbeidsklærne og er klar til å olje terrassen, husk å ta en siste sjekk av lokale «vær og føreforhold» før du setter i gang. Er det meldt tett regn i nærmeste fremtid er det best å la prosjektet bero i et par dager. Når du skal olje terrassebordene bør overflaten nemlig være helt tørr, og den bør også tørke en dag eller to etter at jobben er gjort.

3. Påfør olje med hagesprøyte, rull eller pensel

Lurer du på hva du trenger av redskaper? Akkurat det er først og fremst en smakssak, og olje kan påføres med hagesprøyte, rull eller pensel. Sjekk gjerne hva din foretrukne byggevareforhandler anbefaler, da det hvert år dukker opp nye og forbedrede produkter på markedet. Spør etter produkter som fordeler oljen i et jevnt og tynt strøk, og som også dekker flere terrassebredder, så er jobben gjort i en fei. Et eksempel på slike produkter er Jordan easypad til terrasse.

4. Et tynt lag med olje er nok

Visste du at det faktisk kan bli for mye av det gode, også når det gjelder olje på terrassen? Det er lett å tenke at mye olje er bra, og at det vil bevare materialene lenger. Slik er det imidlertid ikke. For mye olje gir et unødvendig tykt lag med olje, og deler av oljen vil bli liggende igjen som en hinne på terrassebordene. Påfør heller oljen i et tynt strøk, og stryk bort overflødig olje med en fille.

Pssssst! Husk at alle kluter og filler bør brennes eller legges i vann så raskt som mulig etter bruk, for å hindre selvantennelse.

Ulike typer vedlikehold

Alle royalimpregnerte terrasser vil forandre seg over tid, etter hvert som materialene utsettes for vær og vind. At fargene blir dusere med tiden betyr ikke at materialene har mistet sin kvalitet, oljen er nemlig kokt inn i treet og sørger for at de fortsatt er beskyttet. Sånn sett trenger du ikke å etterfylle olje på terrassen før det har gått 6-7 år. Ønsker du likevel å friske opp fargen før den tid, gjør du det raskt og effektivt ved å påføre et strøk med olje i ønsket farge.

Les mer om ulike typer vedlikehold her

Vedlikehold er mer enn å olje terrasse

Mens vi har deg her – husk at vedlikehold er mer enn å olje terrassen hvert 7ende år. Noe av det aller viktigste du kan gjøre, dersom du ønsker at dine terrassebord skal skrike av sunnhet og velvære, er nemlig å finne frem vaskebøtte og skurekost. Litt kjedelig, det innrømmer vi, men svinger du vaskekosten over terrassen et par ganger hver sesong, vil terrassen vare og vare og vare…

Les om vedlikehold av royalimpregnerte terrasser her

Inspirasjoner