Ny gjestedesigner: Dennis / @spiselighage

Som ung kjente ikke Dennis Asbjørnsen særlig på interessen for hagearbeid – og bare tanken på å luke bed var fjern. I dag er han blogger, greenfluencer, foredragsholder, forfatter av bestselgerboken «Spiselig hage» og innehaver av en av landets største påvirkere innen bærekraft, miljø og hage på sosiale medier. Og sist, men ikke minst, er Dennis ny gjestedesigner for Talgø, med mange spennende MøreRoyal-prosjekter for kommende hagesesong.

En alminnelig hagekar som elsker egendyrka øko-mat fra hagen i Stavanger

Dennis er oppvokst i storbyen, med generelt lite kunnskap om egendyrka mat. Eventyret startet da han for noen år siden begynte å leie en pallekarm i kolonihagen til en arbeidskollega. Hun lærte ham om prinsippene å dyrke enkelt, billig og bærekraftig. Siden da har interessen vokst, og i dag har Dennis mer enn 70.000 følgere på Instagram. Som foredragsholder har han fått muligheten til å reise og treffe mange ivrige mennesker i hele landet.

Det er veldig viktig for meg å se klimasoner, dyrkeforhold og glade mennesker som genuint brenner for det samme som meg: Å skape en bedre verden hvor vi alle innehar kunnskap om dyrking.

Dennis Asbjørnsen

I dag bor Dennis på en gammel, nedlagt landbrukseiendom i Stavanger. Her er hagesesongen lang, med mildt og godt klima. Hagen er faktisk stor nok til at han kan være selvforsynt med mat nesten hele året. Og det er nettopp hagen og uteområdet Dennis er opptatt av.

I 2021 kjøpte han også nabohuset. Tanken er å utvide kjøkkenhagen, og skape en hage og et uterom hvor han kan nyte synet av grønnsaker, med gode sitteplasser og avslappende områder. Dennis har lenge drømt om større terrasseareal, og som kvalitetsbevisst har MøreRoyal alltid vært i tankene hans. Alt av gjenstående plenareal på tomten skal derfor bli til en stor og god terrasse, med ulike soner for ulike behov.

MøreRoyal-kvalitet i hver kvadratmeter

Dennis ser frem til samarbeidet med Talgø og gleder seg til å vise frem prosjektene MøreRoyal i sosiale medier. Først ut er terrassen – kronen på verket. I tillegg skal han eksperimentere med blant annet jernbanesviller som skal bli til plantekasser.

Les mer om terrasse i MøreRoyal

Les mer om MøreRoyal jernbanesviller

– Jeg fremmer bærekraft og kvalitet fremfor plastikk og søppel, understreker han. Plantekasser skal være i treverk og stål, og bygningene av materialer i skikkelig kvalitet. Terrassen er intet unntak, med MøreRoyal-kvalitet i hver kvadratmeter. Og det er en av grunnene til at Dennis har valgt nettopp MøreRoyal. For i tillegg til råtegaranti og lite vedlikehold av materialene ønsker Dennis å velge miljøvennlig. – Dette blir spennende, avslutter han.

Inspirasjoner