Ny gjestedesigner: Hana Alendar / @_hana_style_

Da Hana Alendar avsluttet studenttilværelsen for 10 år siden, var det med en psykologiutdannelse i ryggsekken. Siden den gang har livet ført henne i en helt annen retning enn opprinnelig planlagt. I dag jobber Hana som fargeekspert i eget firma – HanaStyle og interiørrådgiver i Privatmegleren. I tillegg driver hun både egen blogg og boligprofil på Instagram, med over 43.000 følgere. Å kunne lese mennesker og forstå deres behov har Hana med seg fra psykologbakgrunnen sin. Dette er en verdifull kompetanse for å lykkes når man skal rådgi ulike kunder innenfor bolig, interiør og fargebruk.

Hana Alendar - fargeekspert og interiørrådgiver
Hana Alendar bistår gjerne kunder med farge- og stilvalg i egen bolig.

Et fagfelt som blir både jobb og livsstil

Når man har sitt virke innenfor farger og interiør, er det helt naturlig at kunnskapen smitter over på hjemmebane. Sammen med samboeren Stian, har Hana brukt de siste årene på å pusse opp egen bolig fra topp til tå – det som i utgangspunktet var en gammel enebolig beliggende på en flott naturtomt på Lillehammer.

Vi valgte å strippe hele huset ned til skjelettet og bygge det opp igjen i modernistisk stil. Sammen liker vi å bruke tid på å utvikle ideer og la de gro, og så kaster vi oss uti og lar det stå til. Vi har gjort all jobben selv og brukt 2,5 år på å få huset vårt slik vi ønsket.

Hana Alendar
Hana Alendar og samboer Stians bolig i Lillehammer
Fra klassisk enebolig til moderne fasade.

Og at dette paret utfyller hverandre godt er det ikke vanskelig å se fra bildene på Instagram. Hanas designprosjekter kommer gjerne med utgangspunkt i et bestemt behov eller inspirasjon hun har sett fra andre. Ideene får alltid modnes litt før hun går i gang – og her kobles samboeren gjerne på, for Hana er rask til å påpeke at hennes kreative ideer trenger Stians hjelp for å bli gjennomførbare.

Vi elsker å holde på med hus og hage, og trives så godt sammen med å snekre og være kreative. Det er en ekstra bonus at vi inspirerer andre med det vi skaper.

Hana Alendar
Takterrasse i Hana Alendars bolig i Lillehammer
Boligen har etter renoveringen fått en deilig takterrasse.

En stilsikker og leken designer

En frisk og leken stil med bruk av farger står sentralt i Hanas designuttrykk – her er det få regler som gjelder når det kommer til prosjekter i egen bolig. Hun liker å skape noe personlig som ikke alle andre har, og river seg gjerne løs fra forventning om symmetri og etablerte rammer.

Jeg liker farger i ulike formater, men er også glad i de rene linjene. Utendørs ønsker jeg å skape miljøer – en behagelig kobling mellom materielle ting og organiske, levende elementer.

Hana Alendar

Med et såpass stort oppussingsprosjekt, har Hana og Stian måttet tenke smart på løsninger i boligen sin for å få gjort alt de ønsker. Paret har tatt arbeidet porsjonsvis og nøkternt over tid, og underveis lagd mange vakre DIY-prosjekter både inne og ute på eiendommen.

FAKTA

Kreativ bruk av MøreRoyal i uterommet

Hanas første møte med MøreRoyal var da en gammel sliten pergola i hagen skulle gjenoppbygges. Med utgangspunkt i lekter og konstruksjonsvirke i MøreRoyal grå fikk paret en moderne stil på pergolaen, helt i tråd med stilen paret hadde planlagt for resten av huset.

Restmaterialene etter pergolaprosjektet kom også til nytte – i form av et lekkert selvdesignet og selvsnekret spisebord.

Hana Alendar og samboer Stian sine egne prosjekter - MøreRoyal pergola og spisebord.
Hana og Stians pergola og spisebord i MøreRoyal.

Et moderne garasjeprosjekt i MøreRoyal

Årets store prosjekt for paret er en moderne og stilren garasje med MøreRoyal – Concise kledning og tretak. Ønsket var et garasjebygg som kompletterte øvrig stil på eiendommen, noe de har lyktes godt med.

Hana Alendar og samboer Stians garasje med MøreRoyal Concise kledning og tretak
Garasjen under bygging med MøreRoyal Concise kledning og tretak.

Vi ønsket oss sterkt en litt annerledes garasje, siden denne er veldig synlig ved innkjøring på tomta. Ønsket om tretak og skjulte takrenner har hengt i oss lenge. Siden pergolaen vår i MøreRoyal grå er knyttet til garasjen, falt valget på MøreRoyal Consice grå, og ikke minst tretak i tilhørende serie.

Hana Alendar

Paret har valgt å legge ekstra flid i detaljene med skjulte takrenner og skjult innfesting i kledningen.

Garasje med MøreRoyal Concise kledning og tretak med skjulte takrenner
Skjulte takrenner fremhever det stramme, moderne uttrykket.

Vi ønsker Hana og Stian lykke til videre med årets uteromsprosjekt!