MøreRoyal i Eventyrlig Oppussing: Stilfull skogshytte ved Aremark

Lune skoger og blikkstille vann kjennetegner området for denne episoden av Eventyrlig Oppussing. Ei sjarmerende hytte som har gått i arv til tredje generasjon, trengte en real oppgradering – på Halvor Bakkes eventyrlige vis. Her ble stikkordene gjennomført stil og modernisering – uten å gå på bekostning av den lune, myke følelsen hyttas omgivelser la til rette for. Sjarmen fra hytta ble utvidet også utendørs – med store lune utearealer i MøreRoyal, ton i ton med omliggende furuskog og moselagte bergknauser.

Enkel skogshytte i friluftseldorado

Langs svenskegrensa i Viken ligger Aremark kommune – et typisk innlandsområde bestående av skog og jordbruk. I tillegg trekker Haldenvassdraget seg gjennom kommunen og legger til rette for aktivt friluftsliv både på land og vann. Området byr på naturopplevelser i bøtter og spann, og Aremark kan sies å være et eldorado for kanopadlere, fiskeentusiaster og naturelskere generelt.

I dette området ligger ukas hytteprosjekt, ei minnerik og kjær familiehytte fra 60-tallet. Dagens eiere ønsket å utvide bruken gjennom sommersesongen, og kunne invitere til gode stunder med familie og venner.

Med ei hytte som – bortsett fra et takskifte i 2000 – fremsto original fra byggeår, var behovet stort for Halvor og guttas magi. Ønskelista fra eierne var lang – full makeover innvendig, mer lys, skifte av vinduer og kledning, samt bore etter vann. Her var det bare å brette opp ermene!

Skogshytte med stil

Hele arealet av hyttas øvre plan bestående av åpen stue og kjøkken ble tatt for seg av oppussingsteamet. Gamle vinduer ble skiftet ut og nye, større vinduer ble satt inn for å ramme inn den vakre naturen utenfor.

Alle overflater ble nye i strammere stil, der taket ble malt lyst og veggene ble platelagt og tapetsert. Ny peisinnsats ble satt inn i den eksisterende peisen.

Hytta fikk lagt inn et helt nytt kjøkken i mørk eik, og ikke minst en stor herlig kjøkkenøy. Spisestuen ble erstattet av et lekkert rundt spisebord – håndlaget på stedet av Ole selv, med flere hundreår gamle materialer fra Haldenvassdraget. Resultatet – en moderne, lun og varm stil – der lyset og naturutsikten flommer inn i hytta.

Oppgradering på alle fronter

Utendørs var det også store ting på gang ved hytta på Aremark. Øverst på ønskelista til de unge eierne, var innlagt vann. Halvor og gutta leverte – og både vannboring og minirenseanlegg ble ordnet i ekspressfart.

Selv med et takskifte i nyere tid, fremsto hytta sliten utvendig. Med moderne, ferdigbeiset kledning og skifte av alle vinduer, ble hele fasaden oppgradert av oppussingsteamet.

Utvidet uteareal med MøreRoyal

Selve utearealet trengte en oppstramming – det handlet om å bedre utnytte mulighetene tomten gav. Her ble en storslagen plan designet med terrassebord, lekter og konstruksjonsvirke i MøreRoyal.

På det øverste nivået ble plattingen utvidet for å skape mer rom. Med innebygd utesofa i solkroken – bestående av samme MøreRoyal-materialer som plattingen – ligger alt til rette for hyggelige stunder utendørs.

Deretter ble det laget en smart overgang til nedre terrasseplan på siden av hytta. Her ble høydeforskjellen løst med en sittebenk i overgangen mellom øvre og nedre plan. I tillegg fikk dette lune området et lekkert utekjøkken, og en smart innebyggingsløsning for spisebord og krakker.

Hele utearealet ble utført i MøreRoyal – med terrassebord, lekter og konstruksjonsvirke ferdig behandlet i brunt– perfekt for ei skogshytte lunt plassert i furuskogen.

Les mer om trelast i MøreRoyal her

Se episoden her

MøreRoyal-produkter brukt i episoden fra Aremark

Concise terrassebord i 28×120 (brun)
Brukt til platting rundt hytta

Se produktet her

48x98_juster_brun

Konstruksjonsvirke i 48×148, 48×98, 48×48 (brun)
Brukt til konstruksjon av terrasse, utemøbler og utekjøkken

Se produktet her

Treolje spann

MøreRoyal treolje (brun)
Brukt til behandling av kappflater

Se produktet her

Les mer om Halvor Bakke som MøreRoyal ambassadør

Les mer om eventyrlige prosjekter med MøreRoyal i hovedrollen

Se Eventyrlig Oppussing?

Sesong 8 er tilgjengelig på Viaplay, Viafree og TV3 fra 29. september 2022.

Foto: Ragnar Hartvig

Inspirasjoner