Eventyrlig oppussing ved Orrestranda

Endelig!!! En ny sesong av serien Eventyrlig Oppussing er i gang, og vi er mer enn klare for å benke oss foran TV-skjermen for å ta del i prosjektene som MøreRoyal-ambassadør Halvor Bakke og gjengen skal ta fatt på. I første episode går turen til majestetiske sanddyner på Jæren. Lunt plassert mellom de karakteristiske sanddynene på Orrestranda ligger en beskjeden og sliten hytte som nå skal fremstå i ny prakt etter besøket av hele Norges eventyrlige oppussingsteam.

Hytte med særegen beliggenhet

Orrestranda på Klepp i Jæren er den nest lengste sandstranda i Norge og en av de velkjente Jærstrendene. Området er bygd opp av selve sandstrendene og de karakteristiske sanddynene. Vegetasjonen her ute i havgapet består i stor grad av marehalm som i sin tid ble plantet for å dempe sandflukten. Det særegne landskapet på Jærstrendene er unikt i norsk sammenheng, og minner mest om de åpne, dramatiske strendene langs danskekysten.

Rett ved stranden, lunt innpakket mellom sanddynene ligger familien Kyllingstads hytte. Originalt satt opp i 40-årene, men med flere runder med påbygging opp gjennom årene. I dag strekker hytta seg over nærmere 100 m2, fordelt på flere nivåer.

Drømmen om rom nok til storfamilien

Hytta brukes jevnlig av familien bestående av hytteeierne selv Mona og Henrik Kyllingstad, og deres barn, svigerbarn og barnebarn. Ønsket var klart og tydelig da søknaden om en eventyrlig oppussing ble sendt inn:

Hytta vår er overmoden for oppussing, men vi behøver absolutt litt hjelp for å få til best mulig planløsning, utnyttelse og de rette løsningene for en storfamilie.

Et utfordrende og spennende renovasjonsprosjekt

Det er ingen tvil om at denne hytta presenterte en real utfordring for Halvor og gjengen. Med mange restriksjoner knyttet til beliggenheten i et landskapsvernområde, begrenset det seg hva som kunne endres utvendig. Dessuten besto hytta av mange ulike nivåer og en planløsning oppussingsteamet virkelig måtte klø seg i hodet over.

Men på velkjent vis ser Halvor og gjengen muligheter og potensiale via kreative løsninger, og en delikat plan tok form. Stikkordene for hyttas nye stil ble lunt strandhus med en smak av amerikansk beach house à la The Hamptons.

Teamet har fokusert på å skape mer lys og luft i stue og kjøkken, en grundig oppfrisking av hovedsoverommet, samt selve uteområdet med fasader. Og det ferdige resultatet er nesten ikke til å kjenne igjen!

Taket i hovedhytta ble hevet innvendig for å utnytte tilgjengelig areal fra et tidligere utvendig takløft. En real rivejobb åpnet rommene og arealet mellom stue, kjøkken og gang. Ved å flytte på kjøkkenløsningen og sette inn større vinduer på stua, fikk allrommet mer lysgjennomslipp og en bedre utnyttelse av utsikten.

Med en luftigere planløsning på plass kunne Halvor og gutta skape en helt ny romfølelse med et spennende kjøkken i sentrum. Kjøkkeninnredningen ble holdt nøytralt i hvitt og lyse eikespiler. En spennende kontrast ble utformet ved bruk av sekskantede terrakottafliser som fikk pryde hele veggflaten bak kjøkkenet og ned utover gulvflaten nedenfor. Resten av gulvet ble dekt i et tykt furugulv som gav en jevn overgang mot flisene.

De nye rommene ble holdt i lyse, friske toner passende for en hytte ved sjøen. Plassbygde hyllemoduler i samme farger som veggene sørget for ekstra oppbevaringsplass.

Ny hyttefasade for et moderne løft

På tross av en sliten fremtreden lå det likevel hint om et spennende potensiale i hyttas utvendige uttrykk. Med en noe stram fasade, skråtak og rette linjer, skulle det lite til for å gi hytta den moderne følelsen. Etter ny kledning og vinduer minner hytta mest om et delikat nybygg med funkis-vibber.

Det gamle terrassedekket ble erstattet med en deilig skiferplatting og tilsvarende tråkkheller ned mot inngangspartiet. For å skape den gode uteromsfølelsen ble det bygget en lang sittebenk i MøreRoyal langs hele enden av skiferplatten. Her fikk familien skapt ekstra sitteplasser på det romslige uteområdet. En uttrekkbar levegg på baksiden av sittebenken gir mulighet for å skjerme for vind og innsyn etter behov.

Les mer om trelast i MøreRoyal her

Se episoden på Viafree her

MøreRoyal produkter brukt i episoden fra Orrestranda

Setersvart terrassebord

Concise terrassebord 28×120 til sittebenk (bestillingsvare)

Se produktene her

Les mer om Halvor Bakke som MøreRoyal ambassadør her

Les mer om eventyrlige prosjekter med MøreRoyal her

Episoden er tilgjengelig på Viaplay, Viafree og TV3 fra 29. september.