Halvor Bakke presenterer valgmuligheter i MøreRoyal® terrassebord

Med vår og sommer i anmarsj – og kanskje noe ekstra fritid på hjemmebane, kikker mange seg litt ekstra rundt ved boligen, og ser at NÅ er tiden moden for å gi uterommet et ekstra løft! Men hvilket terrassegulv skal man velge? Designer Halvor Bakke har kikket på de ulike profilene og fargene i MøreRoyal®-sortimentet og gir sine anbefalinger her.

Foto: TMM Produksjon/TV3

Velg etter stil

Ta utgangspunkt i den hytta eller det huset du har og gjør dine valg slik at alt passer sammen. Har du en klassisk eller moderne bolig, ligger den på fjellet eller ved sjøen, hvilken farge har boligen, hvilken type kledning er det på huset, hvilken møblering skal du ha på uteplassen din? Alt dette og mer til er naturlig å ta hensyn til når du skal velge farge, profil og dimensjon.

Det finnes trender over alt, også når det kommer til terrassegulv. Hold deg oppdatert, slik at du kan gjøre noe som er litt mer gjennomtenkt og som gir et mye finere resultat, enn om du kjøper det aller billigste som ligger lengst frem på lageret hos byggevarebutikken, sier Halvor.

Klassisk stil

Det klassiske MøreRoyal®-terrassebordet er kanskje mest kjent for sine dekorative riller som gir et særpreg til terrassen.

Dette har jeg lagt på hytta mi på Boblebu, i brun farge, siden det passer så utrolig fint med stilen der, forteller Halvor.
Profilen har lett buede hjørner og leveres i både brun, grå og natur i to bredder, 120 og 145 millimeter. Brun og grå er vendbare, DUO, med en glatt og en rillet side. Hvilken side du legger opp blir en smakssak, og du kan også kombinere de to overflatene for å skape din egen stil. Den grå UNO, er et ensidig rillet terrassebord. Du kan legge den glatte siden opp også her – kvaliteten er den samme, men det kan i enkelte tilfeller forekomme pigmentmerker fra produksjonsprosessen som gjør at kun rillet side er definert som overside på dette bordet.

Foto: TMM Produksjon/TV3

Terrassebord UNO

Se produktet

Terrassebord DUO

Se produktet

Moderne, glatt og stramt

Er du ute etter et strammere og renere uttrykk er den nye profilen Concise perfekt for deg. Concise er laget med en spesiell sawcut overflate, en «comfort-struktur» som er kjempegod å gå på og ta på, med en jevnere fargeheft og flottere finish. Den har en liten fas i kanten på oversiden som hindrer at den fliser i hjørnene, i en bredde 120 millimeter. Den kommer i fargene brun, grå og natur. Velger du fargen natur vil den få en flott værgrå patina etter et år eller to med værpåvirkning og sollys.

Denne værbitte gråtonen er virkelig en superlekker farge. Jeg kjenner at jeg angrer litt på at jeg ikke valgte den på hytta, men jeg liker jo veldig godt den brune fargen som blir litt mattere og solbleket med tida også da, smiler Halvor. Og den grå er også kjempefin, den gråner enda mer når den har ligget en stund. Concise grå skal jeg legge hjemme på Trae nå i sommer, det tror jeg blir ordentlig flott!

Terrassebord Concise Foto: Lediard foto AS

Concise terrassebord

Se produktet

Lektegulv – et skritt lenger

Ønsker du å ta det moderne designuttrykket et skritt lenger er årets nyhet det stramme lektegulvet. Lektegulvet tilhører også Concise-serien, og har samme overflate og fas i kanten som Concise terrassegulv. Concise lektegulv er 2 ulike lekter i samme tykkelse (34 millimeter) og 2 ulike bredder (45 og 70 millimeter), som man kan legge i mix eller alene for å få et stilrent gulv med smale bord.

Dette er et mye mer stramt og moderne gulv enn de de tradisjonelle terrassegulvene og virkelig dødskult. Det er jo et helt nytt uttrykk som vi også har brukt rundt et basseng i en episode av Eventyrlig Oppussing fra Provence.

Lektegulv Foto: Lediard foto AS

Det er ikke så ofte det kommer store nyheter på terrassebordfronten, men her har man truffet en nerve. Dette er gulvet for den som ønsker en varig terrasse med et moderne og eksklusivt designuttrykk. Vil du ha det siste nye er det altså dette du skal gå for i år!

Concise fasadelekt

Se produktene

Levende tre

Foto: TMM Produksjon/TV3

Jeg simpelthen elsker treverk. Det er så ekte og naturlig, og de transparente fargene gir et flott overflatespill der treverket vises igjennom. Det er vakkert å se på og godt å gå på, og i tillegg er det et norskprodusert kvalitetsprodukt som ikke råtner. What’s not to like? smiler Halvor.
Et tregulv i MøreRoyal® er et godt valg både for deg og miljøet, og det er lett å finne gode grunner til å plukke fra nettopp denne hylla når du skal velge dekke til uteplassen din. Med mange fargealternativer, profiler, bredder og stilarter skulle det meste ligge til rette for at du finner et terrassegulv i MøreRoyal® som passer akkurat din stil. Du får god hjelp hos byggevareforhandleren.

Inspirasjoner