8 tips til deg som skal bygge terrasse

Skal du bygge terrasse og er usikker på hvordan du skal komme i gang? Vi gir deg 8 tips som kan hjelpe deg på vegen til en ny og vedlikeholdsvennlig terrasse, akkurat i tide til å nyte livet utendørs til våren. En investering i en drømmeterrasse lønner seg alltid – både for sjelen og lommeboka.

TIPS 1: Gå for kvalitet

Trykkimpregnerte terrassebord er en rimelig løsning, men krever mye arbeid og årlig vedlikehold, stadig flere velger derfor å investere i materialer av høyere kvalitet. MøreRoyal er førsteklasses, ferdig behandlede materialer klare for montering. Materialene er dobbeltbehandlet – både trykkimpregnert og kokt i olje under vakuum. Dette gir dem unike egenskaper som mindre vridning, krymping, svelling, sprekking og flising, noe som er perfekt når man skal bygge terrasse. Siden vedlikeholdsintervallene er lange gir MøreRoyal også et svært godt langtidsregnskap.

TIPS 2: Legg en plan

Når du skal bygge terrasse anbefaler vi deg å legge en ordentlig plan. Tenk godt igjennom hvordan du vil ha terrassen din, da blir du mer fornøyd med sluttresultatet og byggingen blir lettere å gjennomføre. Selve detaljene og finishen er ofte det som avgjør hvor fornøyd du til slutt blir, og er derfor verd å bruke litt ekstra tid på.

TIPS 3: Velg produkter som passer din stil – og vær gjerne kreativ

Terrassebord kommer i mange former og fasonger, det samme gjelder for terrassebord i MøreRoyal.
DUO har en glatt og en rillet side. Dette gir flere valgmuligheter med hensyn til personlig smak og designønsker. Rillet side er definert som A-side, men begge sider gir godt resultat. Er du ekstra kreativ kan du kombinere dimensjoner og lage egne mønster eller omramminger.
Les mer om MøreRoyal DUO her

UNO selges som rillet. B-siden uten rill kan legges dersom du ønsker det, men produsenten kan ikke garantere for det kosmetiske utseendet på grunn av muligheten for strømerker. UNO er ferdig fargesatt i en nydelig, transparent gråfarge som fungerer like godt til den moderne bolig som til hytta.
Les mer om MøreRoyal UNO her

Concise Collection er en serie med produkter spesialutviklet for moderne arkitektur. På terrassebordene i Concise Collection er alle buede linjer og runde kanter fjernet. Terrassebordet er glatt og med et moderne formspråk. Overflaten har en «sawcut» finish, ikke ulikt en børstet overflate. Dette gir en jevn og fin overflate som er behagelig å gå på og som samtidig gir et eksklusivt preg.
Les mer om terrassebord i Concise Collection her

TIPS 4: Beregn nok materialer

Start med å fastsette lengde ganger bredde for å finne ut hvor mange kvadratmeter din terrasse blir. Når du har funnet ut antall kvadratmeter kan du enkelt finne ut hvor mange løpemeter (lm) du trenger å kjøpe hos din byggevareforhandler.

Eksempel på forbruk av materialer:
Terrassebord 120 mm – 8,1 lm pr m2
Skruer – 27 stk. pr m2 (cc 60)
Bjelkelag 48×148 – 1,7 lm pr. m2 (cc 60)

Fakta:
cc er forkortelse for senteravstand, altså avstanden mellom bjelkene målt fra midten av hver bjelke.

TIPS 5: Følg leggeanvisningen

For å få en stabil terrasse må man ha et ganske tett bjelkelag. MøreRoyal terrassebord legges på bjelkelag med cc 600 mm. Bruk terrassebord som er minimum 28 mm tykke. Terrassebordene er tørket under produksjonen, og det anbefales minimum 2 mm spalte mellom bordene (bladtykkelsen på tommestokken). Dersom du er redd for at gress skal vokse opp mellom terrassebordene, kan du legge en fiberduk først.

TIPS 6: Olje alle kappflater

Husk å påføre MøreRoyal olje i samme farge som materialene på alle kappflater for å forhindre fuktinntrengning i treet og bevare kosmetikken. Vi anbefaler å bruke en svamp for enkel og effektiv påføring. Legg svampen i en beholder og hell i MøreRoyal olje i valgt farge. Press kappflaten mot svampen til den er godt dekket av olje.

TIPS 7: Bruk skruer

På gamle terrasser er det gjerne brukt spiker. Det er imidlertid en svært god grunn at man i dag anbefaler å bruke skruer, terrassebordene sitter rett og slett langt bedre over tid. Du kan gjerne bruke en standard drill, men har du mulighet til å benytte automatisert verktøy med terrasseskruer på bånd vil det være langt mer effektivt.
På terrasse i MøreRoyal skal det brukes rustfrie skruer A2 eller syrefast A4. I maritime og saltholdige kystmiljøer brukes alltid syrefaste skruer A4. Rustfritt / syrefast stål har en god motstandskraft mot korrosjon fordi stålet er legert med krom. Dette gir et trygt og vakkert resultat som vil gi lang levetid både for materialer og skruer.

TIPS 8: Sikre terrassen om du bygger i høyden

Dersom terrassen er mer enn 0,5 meter over bakkenivå, må du av sikkerhetsmessige grunner bygge rekkverk. Rekkverket skal være minimum 90 cm høyt, og det skal ikke være større åpning mellom bordene enn 10 cm (barnesikring). Bruk gjerne lekter for et mer moderne uttrykk.

Stående rekkverk
Liggende rekkverk

Lykke til med ditt byggeprosjekt!

Inspirasjoner