TREND: Terrasser som gråner naturlig

I Norden har vi lange tradisjoner for å benytte tre som terrassemateriale, som både er vakkert å se på og behagelig å gå på. Nå går trenden i retning av det ekte og naturlige, også når det gjelder hvilke farger vi velger. MøreRoyal® i fargen natur gråner over tid, og vil få en værgrå og fantastisk vakker patina etter hvert som den værpåvirkes. Det er et uttrykk som blir stadig mer etterspurt både blant arkitekter og kunder ellers. Vi ønsker en synlig trestruktur og materialer med en levende overflate.

Dobbeltbehandlede materialer for ekstra råtemotstand

Dobbeltbehandlede materialer som MøreRoyal er først trykkimpregnert, og deretter kokt i olje under vakuum. Behandlingen bidrar til å hindre flising og sprekking, og gir svært formstabile materialer. Treet blir samtidig mer motstandsdyktig mot fukt, sopp og råte, og materialene har derfor lang levetid.

MøreRoyal kan leveres både med eller uten fargepigmenter, og brun og grå har i flere år vært solide bestselgere. Nå peker imidlertid pilene i retning av at fargen natur kan bli en av årets store vinnere på terrassemarkedet. Denne fargen vil som nyprodusert fremstå som gyllenbrun på grunn av den store mengden olje som kokt inn i treet, men fargen vil blekne etter hvert som den utsettes for vær og vind. Treverket vil dermed få en flott, værgrå patina med tiden. Siden alle MøreRoyal produkter har vært gjennom samme behandlingsprosess, vil terrassebord i fargen natur inneha de samme unike egenskapene som øvrig MøreRoyal.

Fakta om MøreRoyal RO.0 natur

  • Samme unike egenskaper som øvrige MøreRoyal produkter
  • Svært råtebestandige materialer
  • Mindre behov for kosmetisk vedlikehold – skal gråne naturlig av vær og vind
  • Tilgjengelig i både DUO (tosidig – en glatt og en rillet side) og Concise (moderne stil)

Minimalt med vedlikehold

Kanskje ikke vårens vakreste eventyr, men vask og renhold er avgjørende for å ta vare på en terrasse, uansett valg av materialer. Husk å vaske terrassen godt, gjerne flere ganger gjennom sesongen. Ved vask av MøreRoyal® skal det ikke benyttes fettløselige vaskemidler, da oljen i materialene vil løses opp. Husk også at høytrykksspyler bør brukes med forsiktighet på terrasser for å unngå fiberreisning og flising.

En MøreRoyal terrasse kan fint stå 6-7 år uten nødvendig vedlikehold (se produktets FDV for utfyllende informasjon). Selv om pigmentene i materialene blekner over tid, er det fremdeles innkokt olje i materialene, og man skiller derfor mellom nødvendig vedlikehold og kosmetisk vedlikehold. For terrasser i fargen natur ønsker man den værgrå patinaen som oppstår over tid, og det vil være langt mindre behov for kosmetisk vedlikehold på en terrasse i denne fargen.

Ved vedlikehold skal MøreRoyal EKSKLUSIV Terrasseolje benyttes. Dette er olje av høy kvalitet, med særlig godt UV-filter og dobbel dose soppdreper for varig beskyttelseseffekt. Oljen inneholder i tillegg en høyere andel tørrstoffer, noe som gir en drøyere olje som rekker lenger. MøreRoyal EKSKLUSIV Terrasseolje egner seg også meget godt til vanlige grønnimpregnerte terrassematerialer.

Tradisjonell eller moderne terrasse?

MøreRoyal terrassebord kommer i flere varianter, og i fargen natur kan man velge mellom DUO og Concise i ulike dimensjoner.

DUO er et klassisk terrassebord som er vendbart. Det betyr at du kan velge hvilken side du ønsker at skal være synlig på din terrasse, glatt eller rillet. Det gir valgmuligheter med hensyn til personlig smak og designønsker. Rillet side er definert som A-side, men begge sider gir godt resultat.

Concise Collection er en ny serie med trelastprodukter i MøreRoyal, spesialutviklet for moderne arkitektur med enkle linjer, rette kanter og et strammere design. Overflaten på alle produkter i Concise Collection har gjennomgått en lett strukturhøvling – en sawcut. Det betyr at man i produksjonsprosessen har tilført materialene ørsmå mønster i overflaten som gir en følelse av å være «børstet». Det gjør at fargepigmentene hefter bedre og strukturen gir mindre fiberreisning i treverket.
Husk å bruke rustfrie A2 eller syrefaste A4 som festemidler på MøreRoyal. For maritime og saltholdige kystmiljøer skal det alltid benyttes syrefaste skruer A4.

Årets trend innen terrasse

Årets store nyhet på terrassegulvfronten er et lektegulv i serien Concise Collection fra MøreRoyal. Lektegulv består av 2 dimensjoner lekt fra Concise-serien som legges som “random MIX” eller alene. Lektegulvet gir et renere og mye mer moderne uttrykk enn de mer tradisjonelle terrassegulvene, for kunder som er opptatt av design og finish.

Lektegulv grå, i mix 34x45 og 34x70

Tips:
Velger du terrassebord i DUO kan du selv velge hvilken side du vil legge opp, rillet eller glatt side. De ulike sidene gir ulike uttrykk på terrassen. Er du ekstra kreativ kan du også kombinere dimensjoner og lage egne mønster og innramminger.

Ønsker du et mer moderne uttrykk er Concise Collection det riktige valget. Sjekk gjerne ut lektegulv som er årets store trend.