Tid for hage – En frodig og moderne villahage med MøreRoyal

I den syvende episoden av Tid for Hage møter vi en familie som nylig har bosatt seg i et vakkert villaområde, men med en hage som har blitt helt overgrodd. Etter flere år uten stell har trær, busker og ville vekster overtatt uteplassen. Designer Yvonne Robberstad Breen ser et godt potensial i hagen, og sammen med teamet i Tid for hage skal de forvandle skog og ugress til en sjarmerende og koselig hage, med et mål om å modernisere uterommet og gjøre det mer brukervennlig for familien.

Om Prosjektet

Da hageeierne Hans og Maria fant den sjarmerende tomten i det veletablerte villaområdet, visste de at de hadde funnet drømmehjemmet. Dessverre hadde hagen blitt overgrodd av frodige trær, busker og ville vekster, og de skjønte at de trengte hjelp av eksperter for å bringe tilbake hagen til sin opprinnelige prakt. Designer Yvonne har en klar visjon og vet nøyaktig hva hun skal gjøre for å skape en intim og koselig hage, som fortsatt beholder sin frodige sjarm. Hun har som mål å forvandle uterommet med inspirasjon fra en naturlig stil, og ønsker å bevare mange av de eksiterende plantene, samtidig som hun vil gi familien en romslig terrasse de kan invitere gjester på festlige lag. I tillegg planlegger hun å skape flere idylliske soner hvor familien kan nyte hagen. Gjennom nøye planlegging og respekt for det som allerede vokser i hagen, er Yvonne og gjengen i Tid for hage klare til å forvandle Hans og Marias hage til en uteromsoase.

Frodig hageoase – naturlig og sjarmerende bakhage

Designer Yvonne ønsker å gi nytt liv til den gamle og overgrodde hagen ved å definere bruksområder og legge til rette for funksjonelle soner – som skaper et naturlig og sjarmerende utemiljø. Det er viktig for Yvonne å ta vare på hagens eksisterende elementer og å bevare skogsfølelsen og harmonien i uterommet. Hun skaper en lysere og mer interessant atmosfære ved å slippe inn mer naturlig lys og å plante hvite blomster i skyggefulle områder. I tillegg binder de sammen ulike soner og gjentar farger fra ulike elementer i hagen for å skape en helhetlig uteplass. Yvonne ønsker også å beholde en del av hagen privat for å unngå innsyn og gjøre hagen mer intim. Samtidig sørger hun for at hagens ytre og inngangsparti er velutformet og ønsker velkommen, og oppnår dette ved å bygge blant annet en sjarmerende port av MøreRoyal lekter i setersvart. Designer Yvonne henter mye inspirasjon fra den eksiterende hagen og tilfører et hint av en moderne og naturlig stil i valg av møbler og elementer.

De fjerner den eksisterende smale terrassen ved huset, og bygger i stedet en ny og romslig terrasse med MøreRoyal Concise terrassebord i natur. Dette gir familien en brukervennlig og sosial sone med rikelig plass til langbord og gjester på besøk. Terrassebordene blir lagt i forskjellige retninger for å skape spenning og variasjon, og i terrassen feller de inn et bed hvor de planter et stilig og formklippet tre. Den resterende delen av uteområdet besto opprinnelig av overgrodde heller og et ujevnt underlag som ikke egnet seg for møbler. Designer Yvonne tar derfor den rette avgjørelsen ved å fjerne de gamle hellene og legge ned nye, for å skape et flatere og mer attraktivt område. Her er det nå plass til en fin sofagruppe med en MøreRoyal levegg, som gir en lun og avslappende atmosfære. For å få plass til de ulike sonene, fjerner de en del av de overvokste buskene, og gir samtidig nytt liv til den gamle steinovnen med en ny og funksjonell pizzaovn. Etter noen dager med opprydding og fornyelse av uterommet, blir den tidligere overgrodde hagen forvandlet til en inspirerende, velstelt og frodig hageoase hvor familien kan nyte hyggelig stunder alene eller i festlige lag med gjester.

MøreRoyal produkter i episode 7 av Tid for hage – 2023

I denne episoden av Tid for hage har de brukt MøreRoyal Concise terrassebord i natur. Dette er vakre og gyldne terrassebord som over tid vil gråne naturlig. Terrassebordene er brukt til både en romslig og funksjonell terrasse, samt et flott spisebord med god plass til mange gjester. De har også skapt et sjarmerende inngangsparti ved å bygge en port av MøreRoyal K-virke hjørnestolper og MøreRoyal lekter i setersvart. De samme materialene er også brukt til å sette opp levegger, som skaper hyggelige og lune soner i hagen.

Les mer om episoden hos TV2

Se bildene av sluttresultatet her:

Sjarmerende uterom med ny terrasse, oppholdssoner og inngangsport. Foto: Per Olav Sølvberg / Pandora Film TV2
Stor og flott terrasse med god plass til planter og langbord. Foto: Per Olav Sølvberg / Pandora Film TV2
Et stødig langbord bygd av MøreRoyal Concise terrassebord. Foto: Per Olav Sølvberg / Pandora Film TV2
Terrassebord i ulike retninger og et innfelt bed med vekster og vannspeil. Foto: Per Olav Sølvberg / Pandora Film TV2
Ny og koselig sone med en solid MøreRoyal levegg. Foto: Per Olav Sølvberg / Pandora Film TV2
Sjarmerende inngangsport av MøreRoyal lekter i setersvart. Foto: Per Olav Sølvberg / Pandora Film TV2

MøreRoyal produkter brukt i episode 7 av Tid for hage – 2023

Concise terrassebord i MøreRoyal - natur

Brukt til terrasse og spisebord.

Ønsker du et moderne uttrykk utenfor husets fire vegger kan Concise Collection være det riktige valget for deg. Concise er en serie med royalimpregnerte produkter, med rette linjer, skarpe kanter og en sawcut overflate. Denne overflaten gir en deilig, børstet følelse – perfekt for uterommet! Tilgjengelig i flere ulike dimensjoner og farger.

Concise terrassebord 28×120

Se produktene her

MøreRoyal K-virke hjørnestolper – setersvart

Brukt til levegg og port.

K-virke (også kalt justert) er grovere dimensjoner som gjerne brukes til bærende konstruksjoner. Konstruksjonsvirke er høvlet på 4 sider etter faste, standardiserte mål. De har mange bruksområder, som bærende konstruksjon, bjelkelag til terrasse, bunnsviller, trapper og svalganger. Juster / k-virke i MøreRoyal leveres i mange ulike dimensjoner.

48x98_justert_graa

K-virke hjørnestolper

Se produktene her

MøreRoyal lekter – setersvart

Brukt til levegg og port.

Lekter har mange bruksområder, og brukes gjerne til utlekting av kledning, tak og som spikerslag. Men også til ulike elementer i hagen, rekkverk eller som designelement i fasader som påvirker byggets stil og arkitektur. Tilgjengelig i flere ulike dimensjoner og farger.

Les mer om MøreRoyal i andre episoder av Tid for hage her

Se Tid for hage?

Tid for hage er tilgjengelig på TV2 og TV2 Play.

Inspirasjoner