Tid for hage – En japansk-inspirert skogshage med MøreRoyal

I episode seks av Tid for hage trenger en nyinnflyttet familie hjelp med sin utfordrende hage – som kun består av skog. Den helt nye designeren Jenny-Ann Hansson har fått dette oppdraget, og skal sammen med gjengen i Tid for hage forandre den overgrodde hagen til en magisk skogshage med inspirasjon fra Japan.

Om Prosjektet

Den lille familien har nettopp flyttet inn i et nykjøpt hust, men er ikke helt fornøyd med uterommet. Hagen består av en terrasse og en treskog i ulent terreng. De synes det er vanskelig å være i hagen slik den er nå, og høydeforskjellen mellom terrasse og terreng er en bekymring med en liten gutt på 2 år. Likevel ser de et stort potensial i uterommet, og drømmer om en koselig hage de kan invitere gjester på grilling. Designer Jenny-Ann har planene klare og vet hvordan hun skal skape et sosialt og brukervennlig uterom i hagen, som samtidig tar vare på den fine treskogen. I løpet av fire dager skal hagen totalforandres med inspirasjon hentet fra japanske hager. Skog og natur skal bli ivaretatt, og familien skal få en trygg terrasse og en lettstelt hage med flere soner å slappe av i – både i solen og skyggen.

Magisk skogshage – naturlig japansk-inspirert hage

Designer Jenny-Ann ønsker å ta vare på skogsfølelsen og å skape en naturlig hage med planter som tilhører miljøet. Hun henter inspirasjon fra japanske hagetradisjoner, hvor de blant annet lager naturlige hager med mose, trær og vekster fra skogen. Jenny-Ann etterligner naturen som allerede er i hagen, hun bruker planter som tilhører miljøet, og får frem det vakre som skjuler seg i den gjengrodde skogshagen. Steiner med mose og gamle trestammer kommer frem i lyset og blir noen av hagens vakre elementer. For å nyte skogens skjulte skatter lager de flere sittesoner med benker, hengekøye og sitteplasser ved bålet. Designeren henter også inspirasjon fra husets arkitektur, hvor hun viderefører husets linjer med en pergola foran overbygget og et utekjøkken med rene linjer, som passer terrassens størrelse. Det organiske i skogen passer så fint med de rene linjene på huset!

På terrassen legger de Concise terrassebord i natur. Terrassen rammes inn med plantekasser og en lang benk som også fungerer som trapp ned til hagen. Denne løsningen minsker høydeforskjellen mellom terrasse og terreng som gjør det trygt å oppholde seg for store og små – samtidig er det jo et flott og kreativt alternativ til gjerde. På terrassen er det også et pergolatak over det nye utekjøkkenet og sitteplasser nok til å invitere gjester på grilling. Utenfor terrassen finner du flere fristende soner ledet av stier av gammel stein. Stiene tar deg til bålet, forbi vannspeilet og bort til hengekøyen. At Jenny-Ann har tatt inspirasjon fra Japan vises også flere steder – som i den diskre belysningen med lykter og små potter som lyser opp stier og trær, de svevende benkene, og den rolige fargeskalaen som er brukt gjennom hele innredningen, med naturfarge som basefarge og et hint av den typiske japanske blåfargen indigo i elementer. Med den vel gjennomførte stilen har Jenny-Ann og gjengen i Tid for hage virkelig forvandlet den overgrodde skogen til en magisk skogshage det er trivelig å være i.

MøreRoyal produkter i episode 6 av Tid for hage – 2023

I denne episoden av Tid for hage er det brukt royalimpregnert Concise terrassebord i natur, gyldne terrassebord som over tid vil gråne naturlig. Dette terrassebordet ble brukt til å lage terrasse og benker. Til å bygge pergolaen over utekjøkkenet på terrassen brukes Concise terrassebord i justert setersvart, en varm svartfarge som brekker mot mørk brun i sollys. Det ble også bruk MøreRoyal treolje klar og MøreRoyal setersort olje, for ekstra beskyttelse i et røft og nordisk klima, som er nødvendig i denne skogshagen.

Les mer om episoden hos TV2

Se bildene av sluttresultatet her:

Ferdig uterom med utekjøkken, spiseplass og benker. Foto: Per Olav Sølvberg / Pandora Film TV2
Pergola i MøreRoyal over det nye og lekre utekjøkkenet. Foto: Per Olav Sølvberg / Pandora Film TV2
Japanskinspirert hage med frodige planter og elementer i naturlige farger. Foto: Per Olav Sølvberg / Pandora Film TV2
Nye soner i hagen med hengekøye, bålplass og benk. Foto: Per Olav Sølvberg / Pandora Film TV2
Flott benk som også fungerer som trapp ned til hagen. Foto: Per Olav Sølvberg / Pandora Film TV2
Benk i MøreRoyal med luft under seg – inspirert av Japan. Foto: Per Olav Sølvberg / Pandora Film TV2

MøreRoyal produkter brukt i episode 6 av Tid for hage – 2023

Concise terrassebord i MøreRoyal - natur

Brukt til terrasse og benker.

Ønsker du et moderne uttrykk utenfor husets fire vegger kan Concise Collection være det riktige valget for deg. Concise er en serie med royalimpregnerte produkter, med rette linjer, skarpe kanter og en sawcut overflate. Denne overflaten gir en deilig, børstet følelse – perfekt for uterommet! Tilgjengelig i flere ulike dimensjoner og farger.

Concise terrassebord 28×120

Se produktene her

Concise terrassebord i MøreRoyal - setersvart

Brukt til pergola.

Setersvart terrassebord

Concise terrassebord 28×120

Se produktene her

MøreRoyal Treolje – klar og setersvart

Brukt til terrassebord.

MøreRoyal Treolje benyttes til etterbehandling av MøreRoyal kledning og tretak, og til behandling av kappflater. Treoljen forhindrer langsiktig fuktinntrengning og sprekkdannelse, og er en effektiv soppdreper. Oljen har et stert fargepigment med maksimal score på lysekthet og høy score på værbestandighet, og den gir en transparent overflate som ikke skaller av over tid. I tillegg har oljen en høyere andel tørrstoffer, som gir en drøy olje som dekker flere kvadratmeter og som har lengre varighet før ny behandling kreves.

Treolje spann

MøreRoyal Treolje

Se produktene her

Les mer om MøreRoyal i andre episoder av Tid for hage her

Se Tid for hage?

Tid for hage er tilgjengelig på TV2 og TV2 Play.

Inspirasjoner