Tid for hage – En drømmehage i funkisstil med MøreRoyal

I episode to av Tid for hage er en familie nettopp innflyttet i sitt nybygde drømmehjem, men det stilige funkishuset er ikke helt komplett – det mangler et skikkelig uteområde. Designer Janne Narvestad, Kjersti Bergersen og gjengen tar derfor på seg oppdraget om å forvandle grus og stein til en ordentlig fin hage, med hint av japansk inspirasjon.

Om prosjektet

Vidar og Geraldine som nettopp har flyttet i sitt drømmehjem, er usikre på hvordan de skal lage et passende uteområde til deres stilige funkishus. Det viktigste for dem er at den tomme grusplassen totalforandres og at utsikten blir ivaretatt. Samtidig ønsker de gjerne at hagen er asiatiskpreget, for å matche selve huset. Designer Janne tar oppdraget på alvor og er klar til å gjøre fantasi til virkelighet. Med klare visjoner vet hun nøyaktig hvordan hun skal få uterommet til å bli en drømmehage.

Spahage – fantastisk hage med hint av Japan

Rundt 500 kvadrat med grus og stein skal bli en funksjonell spahage med ulike soner, sitteplasser og frodige planter. De møter på flere utfordringer, og i et såpass ambisiøst prosjekt er det mye å tenke på. Hvordan skal de bygge på et ulent terreng med grus og stein? Hvordan skal hus og hage flyte godt sammen? Hvordan kan utsikt og område ivaretas, samtidig som planter, trær og blomster skal plantes ned? Designer Janne har en løsning på alt og visjonen er tydelig: hagen skal bli en forlengelse av huset, det skal være en sammenheng mellom ute og inne, og uterommet skal ha ulike nivåer og soner. I tillegg var det viktig at plantingen føltes naturlig og at området i rundt ble tatt hensyn til.

En stor terrasse i Concise terrassebord i grå følger husets linjer. Terrassen som er bygd på samme nivå som gulvet inne i huset og pergolatak som er satt opp på terrassen – viderefører romfølelsen og skaper en sammenheng mellom ute og inne. Janne henter inspirasjon fra Japan med asiatiskinspirerte planter, svevende steintrapp og en liten dam. For å lage naturlige romdelere bygges det blomsterkasser med ville og frodige planter. Til slutt ble den tomme grusplassen gjort om til en fantastisk hage, i minimalistisk stil – med steiner, betong og rust i harmoni, med norske planter i asiatisk stil og terrassebord i MøreRoyal.

MøreRoyal produkter i episode 2 av Tid for hage – 2023

I denne episoden av Tid for hage ble det brukt royalimpregnert Concise terrassebord i grå fra MøreRoyal, et stilrent og moderne terrassebord med en børstet eksklusiv finish. Det grå terrassebordet passer utmerket til denne asiatiskinspirerte spahagen. Se så fint terrassen komplementere de grønne plantene og de svevende steintrappene.

Les mer om episoden hos TV2

Se bildene av sluttresultatet her:

Fantastisk spahage med hint av japansk inspirasjon. Foto: Per Olav Sølvberg / Pandora Film TV2
MøreRoyal Concise terrassebord i grå. Foto: Per Olav Sølvberg / Pandora Film TV2
Terrasse som følger husets linjer. Foto: Per Olav Sølvberg / Pandora Film TV2
Frodig og praktisk asiatiskpreget uterom. Foto: Per Olav Sølvberg / Pandora Film TV2

MøreRoyal produkter brukt i episode 2 av Tid for hage – 2023

Concise terrassebord i MøreRoyal - grå

Brukt til terrasse.

Ønsker du et moderne uttrykk utenfor husets fire vegger kan Concise Collection være det riktige valget for deg. Concise er en serie med royalimpregnerte produkter, med rette linjer, skarpe kanter og en sawcut overflate. Denne overflaten gir en deilig, børstet følelse – perfekt for uterommet! Tilgjengelig i flere ulike dimensjoner og farger.

concise_graa_28x120

Concise terrassebord 28×120

Se produktene herLes mer om MøreRoyal i andre episoder av Tid for hage her

Se Tid for hage?

Tid for hage er tilgjengelig på TV2 og TV2 Play.

Inspirasjoner