Tid for hage – En idyllisk cottage garden med MøreRoyal

I sesongpremieren av Tid for hage er det den rutinerte designeren Malin Persson som skal forvandle det som ifølge eierne selv er «en utrolig kjedelig hage» til et uteområde som frister til mer jevnlig bruk. Inspirasjonen finner Malin i England, og med spenstige designgrep forvandles hagen på magisk vis fra traurig ødemark til en modernisert «cottage garden» det er lett å like.

Om prosjektet

Det er Nicholas og Miriam som denne gang har søkt om hjelp til å transformere hagen sin, som i dag består av en forholdsvis stor og relativt tom gressplen. Og det er det hele. Her er det nemlig lite soner og nivåer å spore – og blomster og planter glimrer med sitt fravær. Når uteområdet blir såpass omfattende kan det rett og slett være vanskelig å se for seg hvor man skal begynne, selv om potensialet til å skape et riktig spennende miljø er stort.

Cottage garden – nytte kombinert med nytelse

Med Malin Persson og Kjersti Bergersen ved roret er imidlertid hjelpen nær, og drømmen om en mer innbydende og brukervennlig hage innen rekkevidde. Siden uteområdet er stort velger Malin en løsning hvor det skapes en mindre og inngjerdet hage på selve plenen. Med inspirasjon fra britiske cottage gardens kombineres en ny terrasse med et vakkert drivhus, og et vell av blomster, planter, busker og trær. Selv om hagen er preget av rette linjer og stram symmetri med flere identiske blomsterkasser og rette grusganger, får den et mer lekent uttrykk sammen med et organisk utformet kastanjegjerde og frodige vekster i friske farger.

MøreRoyal produkter i episode 1 av Tid for hage – 2023

I denne episoden av Tid for hage er det brukt royalimpregnerte Concise terrassebord i natur fra MøreRoyal, gyldne terrassebord som vil gråne naturlig over tid, i takt med påvirkning fra vær og vind. Terrassebordene er brukt til å aktivt skape en egen sone i uterommet. Plantekassene i hagen er bygd opp av rustikke jernbanesviller i setersvart, en enkel løsning som gir et robust og solid uttrykk. Plantekassene er dekorert med Concise terrassebord som toppbord, som gir en rød tråd og et helhetlig uttrykk i hagen. Og husk – den lekre inngangsportalen kan du lett gjenskape ved hjelp av MøreRoyal lekter i 45×45 eller 34×45.

Les mer om episoden hos TV2

Se bildene av sluttresultatet her:

Velkommen til rekreasjon i hagen. Foto: Terje Arntsen / Pandora Film TV2
En oase med utsikt. Foto: Terje Arntsen / Pandora Film TV2
Røffe jernbanesviller i kombinasjon med strømlinjeformede terrassebord skaper en flott atmosfære.
Foto: Terje Arntsen / Pandora Film TV2
En smak av sommer. Foto: Terje Arntsen / Pandora Film TV2

MøreRoyal produkter brukt i episode 1 av Tid for hage – 2023

Concise terrassebord i MøreRoyal - natur

Brukt til terrasse.

Ønsker du et moderne uttrykk utenfor husets fire vegger kan Concise Collection være det riktige valget for deg. Concise er en serie med royalimpregnerte produkter, med rette linjer, skarpe kanter og en sawcut overflate. Denne overflaten gir en deilig, børstet følelse – perfekt for uterommet! Tilgjengelig i flere ulike dimensjoner og farger.

Concise terrassebord 28×120

Se produktene herJernbanesviller i MøreRoyal - setersvart

Brukt til blomsterkasser.

Massive jernbanesviller med rustikk overflate brukes hyppig, både som gangbaner, støttemurer, trapper, avsatser og som omramminger for bed eller terrasser. Jernbanesvillene er impregnert klasse A – godkjent for jordkontakt. Svillene finnes i dimensjonen 7,5 x 20 cm og er tilgjengelig i fargene brun, grå og setersvart, samt i CU. Leveres i fastlengder på 1,75 m.

Jernbanesviller

Se produktene herLes mer om MøreRoyal i andre episoder av Tid for hage her

Se Tid for hage?

Tid for hage er tilgjengelig på TV2 og TV2 Play.

 

 

Inspirasjoner