Tid for hage – fra ørkenområde til fyldig oase

Etter å ha bygd nytt hus står nå hagen omsider for tur. Men småbarnsfamilien har brent av mye krutt i byggeprosjektet, og vet ikke helt hvor de skal begynne. Utenfor huset er det kun et ugjestmildt steinområde, og lite som innbyr til hygge. Designer Therese Knutsen og teamet i Tid for hage vet imidlertid godt hvordan saken kan løses, og gir huseierne et realt hakeslipp når de kommer hjem …

Om prosjektet

Det er Henriette Fromreide og hennes familie som denne gang får besøk av gjengen i Tid for Hage. Henriette og mannen har nettopp bygd seg nytt hus, med lillesøster vegg i vegg. Nå som huset er ferdig er det på tide og ta fatt på uteområdet, men hvor starter man egentlig når området er en planert steinrøys hvor vinden kommer fra alle kanter? Designer Therese Knutsen vet råd, og bak høye gjerder tar en liten oase form i løpet av de fire dagene Tid for Hage får slå seg løs.

En hage med soner for hele familien

Siden uteområdet er utsatt for både vind og innsyn får huseierne i oppdrag å ramme inn hagen med et gjerde, før teamet skrider til verket. Og med det problemet ute av vegen er det bare å la kreativiteten få fritt spillerom.

Innenfor veggene lages det flere soner for ulike aktiviteter. Der kveldssolen kommer plasserer Therese en stor pergola med justerbart tak, utepeis og romslig sofagruppe. Og i en egen krok, nærmest huset, bygger teamet et innbydende utekjøkken.

Selve terrassen bygges i royalimpregnerte materialer som krever lite vedlikehold, perfekt for en småbarnsfamilie med mange jern i ilden. Og selv om terrassen er stor, avsluttes den med en organisk og bølgete form, som gjør at terrasse og plen smelter bedre sammen.

Siden familien har en 3-åring i hus blir det også lagt vekt på lek og moro. Her blir det plass til både sandkasse, et hemmelig sted hvor man kan gjemme seg, en stor stein å klatre på og et lite vannspeil som innbyr til vannlek.

To store bed gir liv til uteplassen, hvor massevis av grønne planter i ulike nyanser får spille hovedrollen.

Og resultatet, det ser ut til å falle i smak. «Dette stedet kan vi aldri noensinne flytte fra», utbryter Henriette spontant når hun får se sin nye hage for aller første gang.

Se bildene av sluttresultatet her:

Tid for hage. Terrasse i MøreRoyal grå. Sittegruppe i pergola.
Loungeområdet i pergolaen – hvor taket kan justeres i takt med været. Foto: Pandora Film / TV2
Tid for hage. Terrasse i MøreRoyal grå. Inne i pergola.
Spiseområdet i forkant av pergolaen, med utsikt til hagen. Foto: Pandora Film / TV2
Tid for hage. Terrasse i MøreRoyal grå. Hatt i forgrunnen.
Klar for late dager og terrasseliv! Foto: Pandora Film / TV2
Tid for hage. Oversiktsbilde av hage. Terrasse med pergola og utekjøkken.
Oversiktsfoto fra hagen. Sjekk ut den organiske formen på terrassen! Foto: Pandora Film / TV2

MøreRoyal produkter brukt i episode 5 av Tid for hage (2021)

Concise terrassebord i MøreRoyal – grå

Brukt til terrasse.

Concise er ensidige terrassebord med et stramt, stilrent og moderne design. A-siden har en strukturhøvlet, sawcut overflate som gir en børstet eksklusiv finish. Fargepigmentene hefter bedre i overflaten, og strukturen gir mindre fiberreisning i treverket.

Nb! MøreRoyal i fargen grå har en varm grånyanse som vil gråne ytterligere over tid. Siden fargen ikke er dekkende kan du oppleve brunskjær i gråfargen når materialene er nye, som følge av at trefargen skinner gjennom pigmentene. Dette vil etter en tid endre seg, og de grå pigmentene vil bli mer fremtredende.

concise_graa_28x120

Concise terrassebord

Se produktet her

Les mer om MøreRoyal i andre episoder av Tid for hage her

Se Tid for hage?

Tid for hage er tilgjengelig på TV2 og TV2 Sumo.
Årets sesong er live fra 21. mars 2021.

Nyt god underholdning, få inspirasjon og gode tips!