Tid for hage – hage med fransk vri

For noen år siden solgte familien feriestedet de eide i Provence i Frankrike. Men utemøblene ble med på flyttelasset hjem til Norge, og nå drømmer familien om en fransk liten hageflekk ved boligen i Bergen. Og med en ny Tid for hage-designer som har tilbrakt mye tid i nettopp Frankrike, kan man trygt si at sluttresultatet blir en innertier.

Om prosjektet

Hilde Dyrkorn Engan og mannen Lars Ove ønsket seg en uteplass med en fransk følelse, med skjerming, utekjøkken, spiseplass og masse grønt. De har nemlig tilbrakt mye tid i Frankrike, da de tidligere eide et feriested der. Nå ønsker de å ta med seg litt av Frankrike tilbake til Bergen, og skape et komplett uterom over taket på et anneks.

Ny designer på Tid for hage

Den som får ansvaret for å oppfylle familiens drøm er Yvonne Breen, som er ny i Tid for hage-sammenheng. Yvonne jobber som hagedesigner og driver firmaet Frodig Hagedesign i Bergen. Hun har selv familie i nettopp Provence, og kjenner derfor godt til stilen familien er på jakt etter.

Et lite stykke Frankrike

I hagen skapes det først et skjermet område ved å bygge mur på tre sider, hvor det blir plass til utekjøkken, spisebord og sofaområde. I tillegg bygges den en pergola, for å få det klassiske, franske preget. Det bygges også plantekasser på hjul, som enkelt kan flyttes ved behov, samt plantegrupper i et område med singelstein. Og ingen fransk hage uten urtebed! Her blir en ring av cortenstål plassert på singelområdet og fylt med jord. I bedet blir det blant annet plantet laurbær, rosmarin, salat, timian og jordbær. Planter som gjerne bringer tankene til det sørøstlige Frankrike. Og resultatet, det falt i smak:

– Jeg er helt målløs. Det er blitt så vakkert! Nå er vi tilbake i Provence, utbryter Hilde Dyrkorn Engan, når Yvonne og temaet lar henne se hagen for første gang.

Se bildene av sluttresultatet her:

Et lite stykke Frankrike i Bergen. Oh la la! Foto: Pandora Film / TV2
Pergolaen sett fra sittegruppen. Foto: Pandora Film / TV2
Sofa og bord i MøreRoyal – som tåler røft, nordisk klima. Foto: Pandora Film / TV2
Plantestativ for planter som vil opp og fram. Foto: Pandora Film / TV2

MøreRoyal produkter brukt i episode 7 av Tid for hage (2021)

Concise terrassebord i MøreRoyal

Brukt til sofa, bord og plantestativ.

Concise er ensidige terrassebord med et stramt, stilrent og moderne design. A-siden har en strukturhøvlet, sawcut overflate som gir en børstet eksklusiv finish. Fargepigmentene hefter bedre i overflaten, og strukturen gir mindre fiberreisning i treverket.

Nb! MøreRoyal i fargen grå har en varm grånyanse som vil gråne ytterligere over tid. Siden fargen ikke er dekkende kan du oppleve brunskjær i gråfargen når materialene er nye, som følge av at trefargen skinner gjennom pigmentene. Dette vil etter en tid endre seg, og de grå pigmentene vil bli mer fremtredende.

concise_graa_28x120

Concise terrassebord

Se produktet her

Les mer om MøreRoyal i andre episoder av Tid for hage her

Se Tid for hage?

Tid for hage er tilgjengelig på TV2 og TV2 Sumo.
Årets sesong er live fra 21. mars 2021.

Nyt god underholdning, få inspirasjon og nyttige tips!

Inspirasjoner