Tid for hage – gammel hage møter moderne hus

I en eldre hage har en aktiv familie på fem oppgradert hjemmet sitt, som nå skriker nytt og moderne. Men hagen har dessverre ikke hengt helt med på notene, og passer ikke lenger husets stil. Kjersti Bergersen og teamet i Tid for hage vet imidlertid råd, og gjør underverker med uterommet. Her blir det både større terrasse, oppgradert hagestue og en lettstelt pottehage med klatreplanter, for et frodig innslag.

Om prosjektet

Å komme inn i hagen til familien byr på en liten overraskelse. Her, bak det flotte og toppmoderne huset, tar vi et lite skritt tilbake i tid. Hagen bærer preg av å være av eldre årgang, og domineres av en stor skråning med blomster fra svunne tider. Her ønsker familien hjelp, slik at hus og hage spiller bedre på lag. Drømmen er soner som flyter godt sammen, og et område som hele familien, både de voksne og barna på 2, 4, 6, 9 og 12 år, kan bruke aktivt. Og med en stor familie og mye besøk er det ett stikkord som er ekstra sentralt: lettstelt!

En hage for en aktiv familie med mye besøk

Kjersti Bergersen og hennes team tar fatt på oppgaven med stoisk ro, her skal det lages et uterom som inviterer til bruk. Familien har allerede etablert en ny terrasse og hagestue, og det er dermed lekende lett å komme i gang.

Selve terrassen utvides, og det lages et nytt nivå med et digert sitteområde, som passer for større sammenkomster med massevis av barn. Her blir det flotte og romslige benker hele vegen rundt hagen. God plass til både små og store som trenger en liten hvil.

I tillegg bygges det en bred trapp som knytter terrassen sammen med grøntområdet, og som er god å sitte i. Perfekt når de voksne ønsker å slenge seg ned med en rykende kopp kaffe.

Hagestuen er ny og trenger derfor ikke like mye kjærleik, men får likevel en liten ansiktsløftning med en lekker plassbygd benk. Og i hagestuen og på terrassen utenfor brukes det samme typer møbler, slik at alt knyttes tettere sammen. Her er det bare å lage langbord og invitere til fest!

Det hele rammes inn ved hjelp av bjelker litt opp i luften, som snart skal fylles med velvillige klatreplanter, som gir uterommet en ekstra frodig følelse.

Se bildene av sluttresultatet her:

Tid for hage. Terrasse i MøreRoyal grå. Loungeområde.
Romslig sitteområde med massevis av tumleplass for liten og stor! Foto: Pandora Film / TV2
Tid for hage. Utetrapp i MøreRoyal grå.
Utetrapp som innbyr til en pust i bakken. Foto: Pandora Film / TV2
Tid for hage. Terrasse i MøreRoyal grå. Planter i krukker.
Stor terrasse med frodige blomsterkasser med klatreplanter. Foto: Pandora Film / TV2
Tid for hage. Terrasse i MøreRoyal grå. Oversiktsbilde.
Sluttresultatet – her blir det fint å nyte sommeren! Foto: Pandora Film / TV2

MøreRoyal produkter brukt i episode 4 av Tid for hage (2021)

Concise terrassebord i MøreRoyal – grå

Brukt til terrasse og utetrapp.

Concise er ensidige terrassebord med et stramt, stilrent og moderne design. A-siden har en strukturhøvlet, sawcut overflate som gir en børstet eksklusiv finish. Fargepigmentene hefter bedre i overflaten, og strukturen gir mindre fiberreisning i treverket.

Nb! MøreRoyal i fargen grå har en varm grånyanse som vil gråne ytterligere over tid. Siden fargen ikke er dekkende kan du oppleve brunskjær i gråfargen når materialene er nye, som følge av at trefargen skinner gjennom pigmentene. Dette vil etter en tid endre seg, og de grå pigmentene vil bli mer fremtredende.

concise_graa_28x120

Concise terrassebord

Se produktet her

Les mer om MøreRoyal i andre episoder av Tid for hage her

Se Tid for hage?

Tid for hage er tilgjengelig på TV2 og TV2 Sumo.
Årets sesong er live fra 21. mars 2021.

Nyt god underholdning, få inspirasjon og gode tips!