Sykkelparkering – enkel løsning med MøreRoyal

På Flatåsen i Trondheim har Gunn Berit Johansen skapt en liten oase utendørs – midt i et urbant og pulserende boligfelt. I tillegg til å være et pusterom for familien har uteområdet også mange rent praktiske løsninger. Her finner du blant annet en stilren og nyttig løsning for sykkelparkering, hvor Gunn Berit trygt kan parkere sykkelen – ute av syne og ute av sinn.

Sykkelparkering i MøreRoyal
Sykkelparkering med lite plassbehov – bygget i konstruksjonsvirke fra MøreRoyal

Et uterom for mer enn kos

En av mer nyttige løsningene Gunn Berit og familien gikk for i uterommet var å tegne inn en egen sykkelparkering. Her kan syklene plasseres uten at de er like synlig fra uteområdets sosiale soner, samtidig som de er lett tilgjengelige når familien skal ta hjulene fatt. Syklene passeres stødig i et gammeldags sykkelstativ som rommer hele 5 sykler.

– Jeg hadde lenge drømt om å skape en oase midt i rekkehus-området hvor vi bor i Trondheim, og vi fikk en hagedesigner til å hjelpe oss med nettopp det, sier Gunn Berit. – For oss var det imidlertid viktig at hagen også fungerte godt i hverdagen. Uteområdet skal absolutt by på hygge og kos, men det er også helt avgjørende med praktiske løsninger for alt som er i bruk utendørs.

Les mer om vår gjestedesigner Gunn Berit Johansen / Hus10a her

Sykkelparkering med eller uten tak

Sykkelparkeringen til Gunn Berit og familien har en åpen løsning, som gir et lyst og luftig uttrykk. Deler av rommer er også plassert under tak, som gjør at syklene delvis beskyttes mot vær og vind.

Vi synes selv at det er genialt med et åpent rom, og valgte derfor et design med konstruksjonsvirke brukt som spiler. Skulle vi ønske å endre dette i fremtiden er det fortsatt fullt mulig å lage en løsning med tak, slik at området blir helt fritt for fukt.

Gunn Berit Johansen

Helhetlig design i uterommet

Siden uterommet er delt inn i soner og nivåer med mye bruk av MøreRoyal var det ønskelig at også sykkelparkeringen hang sammen med resten av hagedesignet. Dette løste Gunn Berit og hennes hagedesigner ved å lage en enkel konstruksjon i MøreRoyal i 48×98. Her valgte de setersvart som farge, for å bryte litt med øvrig design hvor det er brukt brun og natur. Området er ellers dekket med heller, som gir en fin og litt kaldere kontrast mot det varme trevirket.

Royalimpregnert sykkelparkering
Royalimpregnert konstruksjonsvirke i setersvart

– Vi har også valgt å bygge inn en rekke plantekasser i uterommet, for å oppnå ønsket om en grønn oase, forteller Gunn Berit. – Blomsterkassene er plassert midt på terrassen og i en stor vinkel inn mot sykkelrommet. Her har vi plantet vintergrønne planter som gir oss den gode hagefølelsen, vinter som sommer. Nå henger hele uterommet sammen – helt fra terrassen og til sykkelparkeringen.

Les mer hagedesignerens tips til hagen her

Uterom med sykkelparkering
Sykkelparkeringen skjermes fra øvrig uteområde

Sykkelparkering og oppbevaring

I selve sykkelrommet har Gunn Berit også holdt av plass til litt oppbevaring, for alt hun ikke ønsker å ha liggende synlig utendørs.

Vi har et lite uterom, og oppbevaringsmuligheter blir det aldri nok av. Vi valgte derfor å kombinere selve sykkelparkeringen med en ekstra oppbevaringskasse. Her kan vi oppbevare både sykkelhjelmer og annet utstyr det er fint å ha lett tilgjengelig.

Gunn Berit Johansen
Sykkelparkering i MøreRoyal
Sykkelparkering med dedikert oppbevaringsplass

Og skulle du ikke ha behov for et eget rom til sykkelparkering, husk at plassen fint kan benyttes til oppbevaring av hagemøbler, uteleker – eller noe annet du gjerne vil ha stuet litt bort. Du kommer langt med litt royalimpregnert konstruksjonsvirke og litt kreativitet.

Les mer om konstruksjonsvirke i MøreRoyal her

Lykke til!

Fotograf: Lediard Foto AS

Inspirasjoner