Erik og familien utvidet sesongen med hagestue i MøreRoyal

Erik Pettersen og kona Elisabeth ønsket å la den gode sommerfølelsen vare litt lenger, og fant løsningen i en ny og moderne serie med hagestuer i MøreRoyal.

Hjemme hos familien Pettersen

Hvem:
Erik Pettersen, kona Elisabeth og 3 gutter i alderen 11-18 år
Hvor:
Kristiansund, Nordmøre
Hagestue:
Talgø PlusConcept, med eget design fra Talgøs 3D byggmodul

En hagestue med flere funksjoner

Erik og Elisabeth elsker sommeren på nordvestlandet, men ute mot havet ved Kristiansund kan naturkreftene tidvis utfordre sommeridyllen. For å få kveldene om sommeren og høsten til å vare litt lenger fant de derfor ut at de ville bygge sin egen hagestue. Hagestuen ble plassert på terrassen på baksiden av boligen, og for å få det lune uterommet de var på jakt etter valgte de en løsning med skyvedører i glass. Og hagestuen, den ble raskt prikken over i’en i uteområdet.

Foto: Interiørfoto AS

Hagestuen har definitivt falt i smak hos både den eldre og den yngre garde», sier Erik Pettersen. «Vi har montert utekjøkken og grill i tilknytning til hagestuen, og vi samler gjerne nære venner og familie til god mat og fotballkamp. For ungdommen er dette også blitt en yndet samlingsplass, hvor de kan samles og ha litt privatliv uten oss voksne tett på.

Å velge leverandør av hagestue

Foto: Interiørfoto AS

Å velge leverandør er ikke alltid like lett, men for Erik og familien ble valget til slutt enkelt.

– For oss ble Talgø et naturlig valg. Først og fremst fordi de kunne levere på de punktene som var viktig for oss, sier Pettersen. «Siden vi bor i Midt-Norge hvor det røffe, nordiske klimaet titt og ofte viser seg fram, er kvalitet avgjørende. Med royalimpregnerte materialer er mye gjort. Siden materialene er dobbeltbehandlet, både trykkimpregnert og kokt i olje, er dette treverk som tåler en trøkk. I tillegg har service og oppfølging virkelig vært upåklagelig. Og ekstra artig er det jo at det er en lokal leverandør som kan levere slike produkter.

Bygde egen hagestue med 3D byggmodul fra Talgø

Erik og kona ønsket seg en bestemt utforming på sin hagestue, og bestemte seg derfor for å lage sitt eget design i Talgøs 3D byggmodul.

– Vi lekte oss egentlig litt inne på Talgøs byggmodul på egenhånd først. Tegnet noen utkast, og tok deretter kontakt med vår byggevareforhandler for tips og gode råd. Dette gjorde oss trygge på at sluttresultatet ville bli bra. Nettsiden var både brukervennlig og funksjonell. Her vil alle og enhver kunne designe sin egen hagestue. Du trenger absolutt ikke å være bekymret for at IT-ferdighetene ikke strekker til», forsikrer Pettersen.

Ønsker du den enkleste løsningen kommer Talgøs hagestuer også i en rekke standardmodeller. Disse kan bestilles direkte hos byggevareforhandler, eller du kan gjøre justeringer og bestille en tilpasset modell.

Enkel montering gjorde jobben lett

Å sette opp en hagestue kan virke som en stor jobb, men med modulbaserte systemer er jobben med montering enkel.

– Selve hagestuen blir levert i moduler, eller som et enkelt byggesett, om du vil. Royalimpregnert kledning kan dessuten tilsettes fargepigmenter i produksjonsprosessen, og hagestuene er derfor ferdig fargesatt i grå eller brun når de leveres. Det er med andre ord bare å gyve løs på bruksanvisningen. Med enkle trinn-for-trinn forklaringer er det lett å få et godt sluttresultat. Finn deg en god hjelper, så er jobben gjort i en fei, betrygger Pettersen.

En hagestue med det lille ekstra

Foto: Interiørfoto AS

En hagestue er imidlertid mer enn et sett med vegger. Det er først når du setter ditt eget preg på den, at den føles som din egen.

– Vi er strålende fornøyde med den ferdige hagestuen. Vi har også gitt den et personlig preg, så nå er den perfekt til vårt bruk. Siden hagestuen er uisolert monterte vi blant annet to varmelamper til kvelder som er ekstra kjølige. Vi har også satt inn kjøkkeninnredning, møbler, tv og sonos-anlegg. Her er det rett og slett lett å bli sittende en time eller to lenger enn du tenkte, sier Pettersen.

Taket innvendig er beiset av kunden selv. Foto: Interiørfoto AS

Erik jobber i eiendomsbransjen, og påpeker at det er viktig å tenke på hagen og uterommet som en del av huset du bor i. Gjør man grep her kan det faktisk øke eiendommens totale verdi.

– De siste årene har vi sett en oppblomstring når det kommer til satsing på uterommet, der stadig flere skaper en uteplass som fremstår som en forlengelse av selve huset. En gjennomført hage med terrasser inndelt i nivåer og soner, med hagestue og utekjøkken – det er klart det også har betydning for verdien. Skal du selge gjør det også noe med de som er på visning, når de ser at hagen gir det lille ekstra.

Inspirasjoner