Prosjekt: Rådhusbrygge 2

En tur langs Havnepromenaden har i dag blitt en av Oslos beste friluftsopplevelser. Og dersom du passerer den vakkert renoverte Rådhusbrygge 2 – er det MøreRoyal som pryder den vakre trefasaden i bryggedekket og rekreasjonsbenkene. Er det rart vi også kjenner på et snev av stolthet, for at akkurat dette prosjektet mottok den prestisjetunge prisen «Norges beste uterom» da det sto ferdig i 2019?

Fjordbyen Oslo og prosjekt Havnepromenaden

Foto: Tove Lauluten

I starten av 2000-tallet ble det fastsatt en ambisiøs plan for byutviklingen mot fremtidens Oslo. Under prosjektnavnet Fjordbyen skulle arealene mot sjøen utvikles. Nye bolig-, rekreasjons- og næringsarealer skulle åpne byen mot fjorden, og inkludere fjordmiljøet som en del av byen.
Prosjektet Havnepromenaden er en sentral del av utviklingsplanene, der det over en 20 års-periode skapes en 9 kilometer lang havnepromenade, tilrettelagt for allmennheten med et bredt tilbud.


Les mer om Oslo byutvikling via Fjordbyen og Havnepromenaden

Historisk vern under renovering av Rådhusbrygge 2

Rådhusplassen inngår som en del av prosjektet under Havnepromenaden, og inkluderer restaurering av de 4 historiske Rådhusbryggene. Det var her, midt mellom Rådhusbrygge 2 og 3, at kongefamilien steg i land 7. juni 1945 på Honnørbrygga, på dagen 5 år siden Kong Haakon forlot landet under 2. verdenskrig. Under restaureringen skal de historisk viktige referansene tilhørende bryggene sikres, i tillegg til å styrke dagens maritime virksomhet i området.


Les mer om de historiske Rådhusbryggene

Prestisjetung pris til bryggeprosjektet

Rådhusbrygge 2 sto ferdig restaurert i 2017 og markerte med dette nok et viktig rekreasjonstilbud på plass for Havnepromenaden. Renoveringen av den mer enn 100 år gamle Rådhusbrygge 2, ble et omfattende byggearbeid som krevde full rehabilitering av hele bærekonstruksjonen.

De originale brosteinene er hentet frem, lagt i det opprinnelige buemønsteret som da brygga ble bygget. Dagens brygge er gjenreist til glede for allmenheten og har fått romslige oppholdsarealer med benker, et område med glassgulv og lyskastere ned i vannet for å studere livet i vannet, samt en stor hengehøye i klatrenett over vannet for å nyte vakker sjøidyll.

Les mer om arkitektutformingen av Rådhusbrygge 2

Bryggen er i dag et yndet urbant friluftsmål, og det nyskapende byggeprosjektet fikk også sin fagmessige utmerkelse i 2019, da prosjektet ble kåret Norges beste uterom.

Les mer om Rådhusbrygge 2’s pris Norges beste uterom

Prestisjeprosjekt for MøreRoyal

Den 2400 m2 store Rådhusbrygge 2 er i dag et flott skue, i sin kombinasjon av de originale brosteinene og materialer i MøreRoyal. Her kan sjølivet nytes og observeres året rundt, vel vitende om at man er midt i et lite stykke Norgeshistorie. De grove trematerialene tåler enhver bruk og gir et solid og vakkert dekke, spennende løst i ulike nivåer, platåer og benker, som skaper behagelige sittesoner utover brygga.

Her ute har du skrellet bort byen og er klar for å sanse det nære og få øye på detaljene. Et bølgende tregulv – dønninger på land som danner fristende sittebenker og vennlig visuell variasjon.

Prosjektbeskrivelse Bar Bakke
Foto: Tove Lauluten


Rådhusbrygge 2 er kledd i MøreRoyal bryggedekke i fargen brun i blandede dimensjoner; 73×73, 73×98 og 73×148. Materialene er en spesialleveranse i ekstra kraftige dimensjoner som ikke inngår i standard MøreRoyal sortiment. Vårt lagerførte MøreRoyal Concise bryggedekke i 34×145 mm kan anbefales til de fleste bryggeprosjekter for en vakker finish optimalt utformet for maritimt miljø.

Bryggedekke 34x145, brun

Concise bryggedekke 34×145

Se produktene her

Concise bryggedekke er ideell til bruk i maritime miljøer


Concise bryggedekke er egnet til både større, offentlige prosjekter og private brygger. I mange byer og tettsteder settes det fokus på havn, brygge og sjøkant i forbindelse med byfornyelse, forskjønning og infrastrukturutvikling. MøreRoyal bryggedekke er et godt valg til slike prosjekter, med sin holdbarhet og unike egenskaper.


I likhet med de andre produktene i Concise Collection har bryggedekke en børstet overflate, som gir en eksklusiv finish. Bryggedekke leveres i fargene brun, natur, grå og oker.


Les mer om MøreRoyal Concise bryggedekke

MøreRoyal – den moderne tolkningen av norsk trekultur


Bygg og uterom kledd i vakkert treverk er en viktig del av den norske kulturarven. Nordisk tre er et miljøvennlig og bærekraftig materiale som har lang levetid og er rustet for det værharde og varierte klimaet vi har her i nord.


Royalimpregnerte materialer fra MøreRoyal er preferert i mange restaureringsprosjekter der historiske uttrykk skal i varetas i kombinasjon med holdbare materialer tilpasset moderne krav til både miljø og estetikk.

Som landets ledende leverandør av royalimpregnerte materialer både til det private og profesjonelle markedet liker vi å si at folket har talt – vakre, varige og vedlikeholdsvennlige royalkledninger er den moderne tolkningen av norsk kultur- og bygningshistorie.

Brynjar Ansnes Moe, Salgssjef Talgø
Foto: Tove Lauluten

Inspirasjoner