Tid for hage – hage med strandfølelse

Det var en mildt sagt overrasket familie som fikk se hagen sin etter at teamet i Tid for hage hadde vært på besøk. Det ble jublende stemning blant både voksne og barn da de innså at den nakne plenen nå var erstattet av bugnende bed, en fantastisk loungesone med bålpanne, og intet mindre enn en egen sandstrand.

Om prosjektet

Med utgangspunkt i en enkel flat plen sto alle muligheter åpne da designer Malin Persson skulle ta fatt på hagen til boligen i det nyanlagte byggefeltet. Sammen med resten av gjengen i Tid for hage skulle familiens ønske om en mer bruksvennlig og interessant hage oppfylles.

Designteamet tok utgangspunkt i MøreRoyal jernbanesviller – og slapp kreativiteten løs. Resultatet ble en smart og vakker inndeling av hagen – med ulike soner for lek, kos og avslapning.

Bueformet bed med MøreRoyal jernbanesviller på høykant

For å skape en mykere hage og et dekorativt skille mot naboene, ble det anlagt et stort bueformet bed langs den ene siden av hagen. Jernbanesviller i MøreRoyal grå på høykant ble brukt som bedkant mot plenen, og gav mulighet for den buede formen som skaper mer liv og bevegelse i hagen.

Jernbanesvillene ble forhåndskappet 50-60 cm, og alle snittflater ble oljet. Det ble laget en grøft langs hele bedet, der svillene ble plassert på høykant. Til slutt ble det skrudd fast patentbånd på baksiden slik at materialene holdt seg på plass, og jorden ble jevnet til på begge sider.

Tid for hage - episode 5 2022

MøreRoyal loungesofa med plantebed

Hagens midtpunkt ble en stor sittegruppe med egenlaget loungesofa, omkranset av plantebed i ulike høyder. I midten ble det plassert en stor bålpanne, for å gi den gode, varme stemningen ute – uansett vær.

MøreRoyal jernbanesviller ble brukt for å bygge sofaen, samt skape inndeling og veksling mellom sitteområde og plantebed. De grove materialene egner seg godt til å skape kontrast mot myke materialer, tekstiler og planter. På innsiden av alle bed ble det lagt knotteplast for å beskytte treverket mot fuktig jord.

I tillegg ble jernbanesviller gravd ned foran sitteplassen mot huset, for å skape en vakker gangsti.

Tid for hage - episode 5 2022

Sandstrand med ujevne kanter i MøreRoyal jernbanesviller

Med tanke på å skape en spennende hage, også for familiens minste – utformet hageteamet en spennende leke- og solsone i form av en sandstrand i hagen. Boligens beliggenhet ved kysten, la rom for å kunne ta med seg tilknytningen til havet og sjøen inn i eget uteområde.

Designerne brukte en kombinasjon av finkornet sand, små og store steiner og prydgress for å skape den autentiske strandfølelsen. Til slutt ble det montert MøreRoyal jernbanesviller i ulike høyder som en avgrensing mot plenen, og et flott visuelt skille mellom de ulike sonene.

Tid for hage - episode 5 2022

Se flere bilder av sluttresultatet her:

Tid for hage - episode 5 2022
Tid for hage - episode 5 2022
Tid for hage - episode 5 2022

Les mer om episode 5 av Tid for hage hos TV2

Dette ble brukt for å realisere hagen med strandfølelse


MøreRoyal produkter brukt i episode 7 av tid for hage (2022)

 

Jernbanesviller 7,5x20x180, grå

Jernbanesviller

Se produktet her

Les mer om MøreRoyal i andre episoder av Tid for hage her

Foto: Pandora Film / TV2

SE TID FOR HAGE?

Tid for hage er tilgjengelig på TV2 og TV2 Play.

Nyt god underholdning, få inspirasjon og nyttige tips!