Prosjekt: MøreRoyal terrasse på eksklusiv kompakthytte

De flotte hytteområdene rundt Strandafjellet vil av mange kunne påstås å være et av de mest naturskjønne områdene Sunnmøre og Norge kan by på. Her venter både pudderparadis og fjelltopper rett utenfor hyttedøra. Utbyggerselskapet Mivo har skapt en kompakt, men romslig hytteperle midt i smørøyet på Strandafjellet, med MøreRoyal som naturlig følgesvenn på utearealet.

Foto: Mivo AS

Strandafjellet – et lite sted i verdensklasse

På Strandafjellet har lokalt næringsliv slått kreftene sammen, under en felles visjon om å skape “et lite sted i verdensklasse”. Strandafjellet er en helårsdestinasjon som byr på mektig natur, aktiviteter, fjellturer og nærhet til både lokalsentrum og store turistattraksjoner som Geiranger og Nordangsdalen.

Strandafjellet Skisenter er flere ganger blitt kåret til Norges pudderparadis og er et av de beste skianleggene i landet. Her finner du 6 heiser, inkludert gondolen som tar deg til toppen av Roalden, og restauranten Fjord Panorama. En 25 km lang preparert skiløype, inkludert en egen trase med løysløpye, gir rom for å nyte skiføret gjennom hele snøsesongen.

Foto: Mivo AS

En utbygger med hjerte for Strandafjellet

Mivo er et familieselskap som har drevet med utvikling regulering av hyttetomter på Strandafjellet siden 2010. Ålesundsbedriften har så langt stått bak regulering av godt og vel 100 fritidseiendommer på fjellet, i tillegg til utleie av hytter og leiligheter i samme område.

Med et brennende hjerte for Stranda, for fjellet og for bygda, ønsker Mivo å bidra til å opprettholde en levende og sterk region. Selskapet har vokst i takt med den storstilte utbyggingen av Strandafjellet Skisenter. Målet er å bidra til å tilgjengeliggjøre fjellet for flest mulig – på en mest mulig skånsom måte overfor lokalbefolkningen og miljøet.

Les mer om utbygger Mivo

Foto: Mivo AS

Mivo X – kompakt hytte for store opplevelser

Da Mivo skulle utforme hyttemodellen Mivo X, ble kunnskap og lang erfaring fra tidligere hytteprosjekter godt å ha med seg. Tomta lå på et fantastisk sted, men var også både smal og bratt. For Mivo ble det en spennende utfordring å løse utnyttelse av tomteareal til å skape et bygg og uteområde som harmonerte fullstendig med terrenget.

Foto: Mivo AS

Den ferdige hytta er med 48 m2 relativt beskjeden i omfang. Men – la deg ikke lure av størrelsen, for her oser det ekstravaganse fra innerst til ytterst. Alle bekvemmeligheter en moderne hytte trenger er på plass – med en størrelse optimalisert for 2 personer. Hytta er perfekt for par som ønsker en pause fra hverdagen og dra på en tur til fjells i rolige omgivelser med mange aktiviteter både sommer og vinter.

Hele langsiden på hytta er sydvendt, med fantastisk utsikt. Utformingen av hytta er inspirert av en hotellsuite hvor store panoramavinduer i front gir deg en fantastisk følelse av lunhet og av å være tett på naturen. Her skapes mektige opplevelser hvor skillet mellom ute og inne nærmest viskes ut. De store panoramavinduene gir rikelig med lys uansett hvor du befinner deg i hytta, og gir følelsen av at naturen virkelig omfavner deg. Her er man midt i smørøyet på skisenteret, med lysløypen rett forbi hytta, alpinanlegg og gondolen like ved.

Les mer om kompakthytta Mivo X

Foto: Mivo AS

Kvalitetsmaterialer fra norske produsenter

Mivo har bevisst ønsket å fremheve bredden av materialer og produkter som utvikles og produseres i Norge, og har derfor i størst mulig grad valgt norske leverandører av varer og tjenester. Dette har resultert i at alt fra vinduer, laftekasse, bestikk, møbler og terrasser er fra norske leverandører. Møblene og senga er eksempelvis produsert av ærverdige Hjelle og Ekornes, skarve 10 minutter unna hytta. Og for terrassen, ble regional leveranse i MøreRoyal fra Talgø et naturlig valg.

Å få med materialer i MøreRoyal som en del av prosjektet, syntes vi var veldig stas. Vi er imponert over at Talgø MøreTre har klart å holde seg innovative i tre generasjoner – det står det stor respekt av. Vi har alltid vært fascinert over historiene til de ulike bedriftene i regionen vår, og da spesielt hjørnesteinsbedriftene vi har i Norge.

Peter Vollen, Mivo AS
Foto: Mivo AS

Stilsikker terrasse med MøreRoyal-materialer

På utearealet til Mivo X ble det viktig å tenke kreativt i forhold til optimal utnyttelse og bruk. Med en utsikt klar til å slå pusten ut av deg, var en romslig å god terrasse et selvsagt must. Hele uterommet er vedlikeholdsvennlig utformet i MøreRoyal-materialer, fra terrassebord til stolper, rekkverk og altanrekke.

Liggende lekter med luftig utforming gir rom for å nyte utsikten mest mulig. Mivo har også skapt en smart løsning for levegg, i form av skråstilte terrassebord. Løsningen gjør at den vakre utsikten kan inntas også fra soverommet, i tillegg til at den hindrer innsyn fra naboer.

Foto: Mivo AS

Vi har fått mange gode tilbakemeldinger på den litt snerte løsninga på leveggen, der vi har skråstilt bordene. Dette sikrer skjerming mot naboen, men ivaretakelsen av utsikten fra innsiden.

Peter Vollen, Mivo AS


Gjennom et samarbeid med Stokkan lys, har altanrekken på terrassen fått innfelt en dimbar ledstripe. Belysningen fantastisk god stemning på verandaen om kvelden, uten være til sjenanse for andre.

Foto: Håvard Løberg / Stokkan Lys

INFORMASJON – Mivo X – kompakthytte

Kategori: Fritidsbolig
Byggherre: Mivo AS
Entreprenør: Mivo AS
Arkitekt: Mivo AS
MøreRoyal: Concise terrassebord, stolper og lekter
Farge: Grå
Prosjektperiode: 2023

MøreRoyal Concise terrasse – kremen av kremen

Med et stadig voksende marked for funkisboliger og moderne hus har vi utviklet kolleksjonen Concise Collection. En serie med royalimpregnerte produkter til moderne arkitektur med rette linjer og skarpe kanter for et strammere uttrykk. En liten fas i hjørnet hindrer flising. Alle produktene har sawcut, en spesialbehandlet overflate som gir en børstet følelse, mindre fiberreisning og jevnere fargeheft. Concise Collection finnes som kledning, terrassebord, tretak, fasadelekter og altanrekke.

Les mer om Concise Collection

Bli inspirert av flere terrasser i MøreRoyal

Foto: Mivo AS

MøreRoyal – et særdeles godt valg på hytta

MøreRoyal er ferdig behandlede materialer som er klare til bruk. De har med seg en ekstra motstandsdyktighet mot naturkreftene. I tillegg krever MøreRoyal lite og enkelt vedlikehold over tid – et ekstra viktig poeng i værutsatt beliggenhet. Tiden på hytta bør brukes på å lade batteriene, gode naturopplevelser og kvalitetstid med familien i stedet for stadig vedlikeholdsbehov av materialer. Derfor sier vi at MøreRoyal – et både estetisk vakkert, tidsbesparende og vedlikeholdsvennlig valg på hytter i den norske fjellheimen.

Produkter levert i prosjektet

concise_28x120

Concise terrassebord 28×120 mm – grå

Se produktene her

MøreRoyal k-virke stolpe 95×95 mm – grå

Se produktene her

Produktfoto: Concise fasadelekt i 34x45 (grå)

Concise lekt – 34×45 mm – grå

Se produktene her

Concise altanrekke – svart

Se produktene her

Inspirasjoner