Hyttedrøm kledd i MøreRoyal på Mylla

I friluftseldoradoet Mylla utenfor Oslo har arkitekt Finn Magnus Rasmussen i Fjord Arkitekter skapt en moderne hyttedrøm med MøreRoyal på både vegger, tak og terrasse. Med utgangspunkt i rene linjer, stram design og treverk både innvendig og utvendig fremstår hytta nøktern, blyg og romslig på samme tid. Materialene er håndplukket for å skape et gjennomgående uttrykk der nordisk tre og kvalitetshåndtverk gir en vakker hyttedrøm som står støtt både klassisk og moderne år etter år.

Hytteeldorado i Nordmarkas «Jotunheimen»

Friluftsområdet Mylla på grensen mellom Lunner og Jevnaker, omtales ofte som Nordmarkas «Jotunheimen». Dette bynære og snøsikre skogsområdet lengst nord i Nordmarka alltid hatt et attraktivt sus over seg, både blant politikere, finanselite og hvermannsen.

Mylla er et vakkert naturområde med kort vei fra Oslo og Gardermoen. Man kan sykle frem og tilbake om sommeren, og gå på ski frem og tilbake til byen om vinteren. Mylla blir ofte omtalt som Oslos nærmeste vinterparadis og beliggenheten gjenspeiler seg i etterspørselen etter å skape sitt eget hytteparadis akkurat her. De senere årene har både Jevnaker og Lunner regulert mange nye hyttetomter i området, og det er på en av disse attraktive eiendommene Fjord Arkitekter nå nylig har ferdigstilt sin nyeste visningshytte.

Om Fjord Arkitekter

Fjord Arkitekter er et Oslobasert arkitektkontor, godt etablert i markedet med høye ambisjoner for kvaliteten for tjenestene som leveres. Gjennom søsterselskapet Fjord Ingeniører tilbys også prosjekteringstjenester. Sammen fungerer selskapene som en totalleverandør av alt innen arkitekttjenester, prosjektering og byggeledelse.

Les mer om Fjord Arkitekter

Nøktern og eksklusiv – en hyllest til norsk trekultur

Hytta er langstrakt og smal for å en best mulig tilpasning til tomten, og for å gi avstand mellom de rolige og aktive delene av hytta. Den har fått et nøkternt ytre, men er rik på indre romlige kvaliteter. Stuen ligger vendt mot utsikten og har fått en sjenerøs takhøyde, mens andre rom har større variasjon i høyder. Konstruksjonen er gjort enkel og rasjonell, og materialene er holdbare og naturlige.

Innvendige vegger og tak er kledd med lakkert gran fra Bergene Holm. Her er det lyst, åpent og luftig, samtidig skapes den lune følelsen av de varme treflatene. Den lune atmosfæren forsterkes ytterligere ved at hytta har tilnærmet passivhusstandard og oppvarmes kun med bergvarme.

Les mer om hytta hos Fjord arkitekter

Stramt eksteriør i MøreRoyal-materialer

Kledningen på hytta er dobbelfals tett i fargen natur. Dobbelfals tett er en profil som gir en slett, homogen flate, uten faser og skygger. Profilen har en rett fals på begge sider, og gir et strammere og mer moderne uttrykk.

Les mer om MøreRoyal kledning Dobbelfals tett

Hytta har også fått Concise tretak i MøreRoyal i samme stramme profil som øvrig fasade. Royalimpregnert tretak er et godt valg på hytter og fritidsboliger, også i værutsatte strøk. MøreRoyal-materialene er kokt i olje og dermed svært lite vedlikeholdskrevende og særdeles råtemotstandige.

Les mer om fordelene ved å velge tretak på hytta

Se flere byggeprosjekter med MøreRoyal tretak

Som prikken over i’en har hyttas uteareal også fått en terrasse lagt med MøreRoyal Concise terrassebord. Concise terrassebord har et stramt, stilrent og moderne design, i samme profil som hyttas kledning og tak. Terrassebordet har en strukturhøvlet, sawcut overflate som gir en børstet eksklusiv finish – en såkalt «comfortstruktur».

Les mer om MøreRoyal Concise terrassebord

Særegne MøreRoyal natur

På arkitekthytta i Mylla er det valgt gjennomgående bruk av natur royalkledning på både vegger, tak og terrasser. MøreRoyal i fargen natur er en hyllest til det naturlige uttrykket. Som ny er fargen litt gul, varm og gyllen i tonen, og trestrukturen uttalt og tydelig. Over tid vil fargen gråne og få en værbitt patina. Slik vil fasaden gli mer og mer inn i naturen omkring til den ser ut til å ha hørt hjemme der i uminnelige tider.

Les mer om MøreRoyal i fargen Natur i vår brosjyre «Farger over tid»

Det er enkelt og smidig å bygge med MøreRoyal

MøreRoyal kommer med mange fordeler som gir en enklere byggeprosess, enten det er snakk private byggeprosjekter eller offentlige bygg og næringsarealer. MøreRoyal kledning finnes nå i brannklasse D, som den første royalkledningen på markedet.

All MøreRoyal er ferdig behandlet fra fabrikken og uten behov for etterbehandling etter montering (NB: Husk at evt nye kappflater må oljeforsegles på nytt). Materialene krever minimalt med vedlikehold over tid og er skapt av bærekraftig nordisk skog.

Trekledning er en viktig del av den norske kulturarven, vakre, varige og vedlikeholdsvennlige royalkledninger kan sies å være den moderne tolkningen av norsk kultur- og bygningshistorie.

Les mer om fordeler med MøreRoyal i et byggeprosjekt

Produkter brukt i prosjektet

Dobbelfals rettkant natur

Dobbelfals tett 19×148 mm i natur

Se produktene her

Concise takbord 22×148 mm i natur

Se produktene her

Concise terrassebord 28×120 i natur

Se produktene her

MøreRoyal og miljø

MøreRoyal har gjennom årene blitt sertifisert, klassifisert og vurdert fra råstoff til ferdig bygg, med gode score i alle ledd. Materialene blir produsert av furu fra nordisk bærekraftig skog, selve produksjonsprosessen har lite utslipp og produktene har egenskaper som gir lang levetid. Materialene gir heller ikke farlig avfall eller forurensing av naturen. Dette er parameter som gjør MøreRoyal til et miljøvennlig og trygt valg, både i dag og for fremtiden, og produktene brukes derfor gjerne i miljøsertifiserte bygg.


Les mer om MøreRoyal og miljø

Alle foto: Einar Aslaksen

Inspirasjoner