Prosjekt: Arkitektperle i Risør med MøreRoyal-kledning

Da arkitekt og partner i Fjord Arkitekter, Finn Magnus Rasmussen skulle realisere hyttedrømmen for seg og familien, ble hele byggeprosjektet planlagt rundt selve tomta, terrenget og naturen rundt. Kledning i MøreRoyal ble prikken over i’en for gjennomgående helhetlige materialvalg av høy kvalitet i hele hytteprosjektet.

Lun beliggenhet i velkjent skjærgårdsidyll

MøreRoyal kledning på hytte i Åkvåg

Hytta befinner seg ved idylliske Lyngør i Risør, en av de velkjente kystperlene langs sørlandsbeltet. Området tiltrekker seg hytte- og feriegjester fra hele landet på jakt etter sjarmerende skjærgårdsidyll med lune holmer, varme strender og yrende båtliv.

Tomten hytta ligger på innehar vakre kvaliteter på naturligste vis. Beliggende på en høyde, men likevel lunt og skjermet. Omrammet med små bergknauser og grønne lommer med furu og småbjørk. Og sist, men ikke minst, nydelig utsikt mot skjærgården og Skagerak.

Arkitektur på lag med naturelementene

Tomten hytta skulle bygges på og naturen rundt ble på mange måter førende for arkitekturen og plasseringen i terrenget. Ønsket var å bygge rundt og på lag med naturelementene, i stedet for en hard bearbeiding av tomten. Denne tilnærmingen til prosjektet gav både estetiske og økonomiske gevinster for hyttebyggerne.

Les mer om hyttas arkitektur via omtale i ArchDaily

Romslig hytte med åpne løsninger

Hytta har et romslig areal på 117m2 og huser sengeplass til 10 personer. Stue, kjøkken og spisestue er samlet i et stort oppholdsareal med åpen himling. Her er veggene dekket med store vindusflater med utsikt over havet. Brede skyvedører som kan åpnes i sin helhet mot en deilig terrasse visker bort skillet mellom å være ute eller inne.

Bli kjent med hyttas interiør via artikkelen i BoBedre

Både innvendig og utvendig er det tatt bevisste kvalitetsvalg i materialene. Målet var å skape en hytte som er gjennomgående holdbar og solid, med en arkitektur som står seg over tid.

Naturlig fasade med MøreRoyal

Utendørs er også konstruksjon og utforming nøye gjennomtenkt. Moderne kvalitetsmaterialer ble valgt for et vakkert uttrykk som går hånd i hånd med lite vedlikeholdsbehov. Kledningen er holdt i MøreRoyal Natur, som vil gråne over tid. Med en værbitt, sølvgrå fasade utformet av tidens tann vil hytta gli helt naturlig inn i omgivelsene. Fasaden følger terrenget med kledning kappet i ulik høyde tilpasset bølgende bergknauser, og terrassearealer i ulike nivåer.

Les mer om MøreRoyal-fargene over tid

Les mer om vedlikehold av MøreRoyal-materialer

MøreRoyal-materialer brukt på hytta:

MøreRoyal kledning - Dobbelfals rettkant med fuge 19x148 Natur

Dobbelfals kledning, rettkant med fuge, 19×148 mm i Natur

Se produktet her

Concise terrassebord, 28×120 mm i Natur

Se produktet her

Fotograf: Monica Friedrich Johannessen
Stylist: b.o.sted v/ Marthe Bergan Osen
Arkitekt: Fjord Arkitekter