Prosjekt av MøreRoyal rester: Fuglemater

Dersom sesongens hageprosjekter har gitt rester av MøreRoyal – la deg inspirere av MøreRoyal-ambassadør Anette Wies søte fuglemater. Et enkelt og sjarmerende gjør-det-selv-prosjekt, som settes stor pris på at småfuglene som besøker hagen.

Det er en god følelse å bruke opp materialrestene. Anette Wie er gjestedesigner og ambassadør for MøreRoyal, og har derfor blitt godt kjent med royalmaterialene og deres bruksområder. Da er det også gøy å tenke litt utenfor boksen innimellom!

Jeg elsker å lage ting selv som passer inn med resten av uttrykket vårt. Litt miljøbevisst og økonomisk er det også å bruke opp alt som er igjen. Til denne lille fuglemateren, var det ikke mye som skulle til. Og det tok heller ikke lang tid å lage den. Den er gjort på 1-2-3!

Anette Wie

Slik lagde Anette Wie sin MøreRoyal fuglemater:

Vi kappet 4 like plankebiter med Concise terrassebord 28×120 mm i grå, på 38 cm hver. Men her kan man jo velge hvilken størrelse man ønsker, og om den skal være kvadratisk eller i en annen form. Vi hadde en bit av en rundstokk igjen som vi oljet med MøreRoyal Treolje, slik at den fikk samme farge som terrassebordene.

Vi skrudde sammen de fire bitene til en ramme. Rundstokken er 120 mm lang og 28 mm i diameter. Den festet vi fra undersiden. Potteskålen i terrakotta hadde vi fra før – den limte vi med Tec7 oppå rundstokken.

Fest en øyeskrue i toppen og tre hyssing eller annet tråd slik at du får hengt opp fuglemateren i et tre eller et annet passende sted. Da er det bare å legge på litt fuglemat og vente på at fuglene skal komme.

Materialliste:

Rester fra MøreRoyal-terrassen som familien Wie har bygget: Concise terrassebord 28×120 mm i grå.

Du trenger:

  • Sag
  • Syrefaste skruer
  • MøreRoyal Treolje til behandling av kappflater
  • Øyeskrue
  • Tec7 lim
  • Potteskål eller en kaffeskål
  • Hyssing/tråd til å henge opp fuglemateren

Lykke til med byggeprosjektet!

Inspirasjoner