Kattehus av MøreRoyal-rester

Å skape små kreative byggeprosjekter av restematerialer er både gøy og god miljøskikk! Vår kreative MøreRoyal-ambassadør, Anette Wie og familien, lar ingen MøreRoyal gå til spille. Her har til og med familiens katt fått et koselig lite krypinn i hagen i le for vær og vind. Med sitt eget kattehus i eksklusiv MøreRoyal kan priviligerte puser skue utover sitt rike fra en egen trone i hagen.

Etter mange store og små byggeprosjekter i hagen, hadde Anette Wie og mannen Lars endel restematerialer og avkapp i MøreRoyal. Sånne godbiter kan selvfølgelig ikke gå til spille!

Familien Wies katt, Stella, er egentlig en innekatt. Men han liker seg også godt i den avgrensede hagen, og selvfølgelig trengte han sitt eget utendørs kattehus. Bygget er perfekt for å tilby skygge og komfort på varme dager. Ikke rart Stella stortrives i huset sitt!

Slik bygde familien Wie sitt kattehus:

Vi startet med 3 stk Concise terrassebord 28×120 mm i 68 cm lengde. Disse ble skrudd sammen med en tverrgående 48×48 mm i begge ender av terrassebordene. Dette utgjør bunnen av sengen. Her kuttet vi 48×48 mm materialene slik at de ikke gikk helt ut på sidene, for der skal det monteres bein til kattehuset.

Siden dette var et resteprosjekt, tok vi det vi hadde og lagde tette vegger på to sider av huset med terrassebord 28×120, en vegg stående og en vegg liggende bord. På den tredje veggen tok vi det vi hadde igjen av Concise lektegulv kombinert i dimensjon 34×45 mm og 34×70 mm. Disse skrudde vi stående med litt avstand, slik at pus kan se litt ut når han ligger der, vi brukte også den avstand som vi hadde materialer til.

For taket brukte vi 4 terrassebord 28×120 mm. Disse skrudde vi først sammen med to tverrgående bord-biter som var avkapp av noe vi hadde liggende, og kuttet de langt nok inn til at taket gikk ned imellom veggene som vi nå hadde satt opp. Vi la en asfaltpapp-bit under takbordene slik at det ikke regner inn i huset. Til bein brukte vi 48×48 mm konstruksjonsvirke i 10 cm lengde.

Siden dette var rester så er målene litt tilfeldig ut fra at vi måtte lage det stort nok for pusen til å kunne gå inn i det og med begrensningen på at vi hadde det vi hadde av materialer.

Til slutt skrudde vi alt sammen i toppen på huset fra oversiden. Katten vår, Stella, liker å ligge på noe mykt så vi la inn et liggeunderlag av ull.

Materialliste:

Verktøy:

Lykke til med byggeprosjektet!

Inspirasjoner