Bytte terrassebord: Slik gjorde MøreRoyal-ambassadør Anette Wie det

Hjemme hos vår gjestedesigner Anette Wie var det på tide å skifte ut terrassen i en del av hagen. En blanding av sprukkede fliser og dårlige impregnerte terrassebord åpnet for fornying i MøreRoyal, med en solid dose kreative løsninger. Kanskje finner du noen tips og ideer som kan inspirere deg også!

Bytte terrassebord og tenke nytt

Når terrassen har sett sine bedre dager, og trenger nytt dekke, åpner det seg samtidig en mulighet for å tenke nye løsninger på arealet. Med litt kreativ tankegang kom Anette Wie og mannen Lars på både noen gode og praktiske løsninger. De ønsket også terrassen i litt forskjellige høyder, slik at det ikke alt ble likt og kjedelig.

Slik gikk familien Wie frem med prosjektet:

Med god hjelp av Anettes pappa, Øivind, startet vi med å fjerne alle løse fliser og sørget for at underlaget var stabilt. Vi la deretter tverrgående 48×48 mm spikerslag rett på de gamle flisene med 60 cm mellomrom.

Vi startet i ytterenden og la terrassebordene fra den ene siden og innover mot veggen. Siden vi ønsket å benytte skjult innfesting var det mindre viktig hvordan hvordan spikerslagene. Vi la rett og slett inn gode spikerslag der hvor underlaget tilsa at vi trengte dette.

For å skape litt høyere nivå i neste del av terrassen, foret vi opp gulvet. Vi synes det ble finest at en stor k-virke 48×198 mm på høykant angi høyden og bli et naturlig trinn opp Så la vi Concise lektegulv i tilfeldig mix slik at de fluktet med kanten. Det ser meget bra ut og ingen ender synes. Vi valgte å legge disse motsatt retning av terrassebordene på nivået nedenfor for å skape litt kontrast.

Vi gjorde det samme med plattingen under terrassedøren slik at denne fikk samme utførelse. Her fikk vi en del ekstrajobb siden et lag flis måtte pigges bort for å komme i rett høyde. Denne delen av terrassen blir også brukt til å sitte og ta en kopp kaffe, på en perfekt liten benk utenfor terrassedøren.

Når vi kom til trappen ved inngangsdøren ønsket vi å skape en helhet. Her valgte vi å bygge en kasse så høy som vi trengte den for at den også kunne være gelender i trappen. Kassen laget vi som en blomsterkasse. En koselig inngang og velkomst, som også fungere som rekkverk.

Trappen ned til hagen startet vi med å legge ut spikerslag som vi festet til flisgulvet som var der. Trinn for trinn bygget vi oss nedover og k-virke 48×148 mm passet perfekt til å bruke som reisverk i hvert av trinnene. Nederst satte vi på en liten list for å avslutte mot steinheller som ligger videre innover i hagen.

Lengst innerst i terrassen hvor spisebordet står lagde vi en krydderplante-kasse kombinert med en benk. Den er bygget opp med Concise lekter grå i 34×45 mm og 34×70 mm i random mix, slik som blomsterkassen ved inngangen. Her vokser det både gressløk, timian, rosmarin, mynte og blomster.

Materialliste:

Verktøy:

  • Bordsag
  • Drill
  • Syrefaste skruer
  • MøreRoyal Treolje til behandling av kappflater/endestykker

Lykke til med byggeprosjektet!

Inspirasjoner