Pergola i MøreRoyal hos Anette Wie

En egen pergola i hagen hadde stått øverst på ønskelisten til designer Anette Wie og mannen i mange år. Kravene var mange – pergolaen skulle fungere både som utestue og utekjøkken, i tillegg til å by på godt med plass til gjester. Sist, men ikke minst skulle pergolaen også gi le for regn og vind og by på litt skjerming mot naboeiendommen. Som MøreRoyal-ambassadør, var det et naturlig valg for Anette å benytte MøreRoyal konstruksjonsvirke, lekter og terrassebord til byggeprosjektet.

MøreRoyal pergola

Pergola-prosjekt med høye forventninger

Når Anette Wie og ektemannen tar fatt på et uteromsprosjekt – er detaljene i fokus og kravene høye. Som designer, AD og kreatør, har Anette et godt øye for detaljer og verdsetter et eksklusivt uttrykk i sin hagestil.

Dermed velges også kun det beste på materialfronten, og her tar man ingen snarveier med finishen;

Hele veien har vi behandlet kappflatene med MøreRoyal Treolje i samme farge som materialene, så de ikke trekker fukt. Vi valgte også skjult innfesting slik at skruer ikke synes. Det ser lekkert ut.

Les mer om Annette Wie som MøreRoyal gjestedesigner

Ferdigbehandlet reisverk med MøreRoyal konstruksjonsvirke

Området pergolaen skulle bygges på utgjorde ca 27 m2 og lå naturlig lavere enn øvrig terrassedekke. Dermed ble det laget en liten trapp ned til området, som så ble flislagt som en flott kontrast til mørkere MøreRoyal-materialer.

De vakre, store steinflisene er Villeroy & Boch Mont Blanc Silver 60×60, levert av Bergersen Flis.

Det ble benyttet 48×98 og 48×148 konstruksjonsvirke til vegger og tak, og 48×198 til takbæring på langsidene av pergolaen.

Les mer om MøreRoyal konstruksjonsvirke her

Vegger til pergola av terrassebord og lekter

Veggene ble kledd i MøreRoyal Concise grå terrassebord 28×120. Dette er samme dekke som paret har på resten av terrassen, slik ivaretas den gjennomgående helheten.

MøreRoyal pergola

På veggen mot naboen ble det laget en liten sittekrok for to, perfekt for en morgenstund med kaffekoppen eller et glass vin på kvelden. Her ble det brukt Concise lekter både i selve sittedelen, samt vegger og tak. For å skape litt variasjon, ble begge dimensjoner i 34×45 og 34×70 brukt i en random mix.

Les mer om MøreRoyal Concise Collection terrassebord her

Les mer om MøreRoyal Concise Collection lekter her

Takkonstruksjon for pergola med MøreRoyal-materialer

Mellom bærende dragere langs hver langside av pergolaen, ble det lagt tverrgående bjelker i 48×148. Paret ønsket et dekkende tak for regn og vind, men samtidig innslipp av sol – derfor ble det valgt et plasttak ideelt for dette formålet. Takkonstruksjonen til pergolaen ble bygd med en lett skrå – med en enkel takrenne på nedsiden av bygget for å ta unna vannet.

Grillbenk og kjølebenk i MøreRoyal-lekter

Når en designer skal bygge en pergola i hagen, er det naturlig at det prioriteres flotte interiørelementer innvendig. Egne løsninger med integrert murt peis, grillbenk og kjølebenk bidrar til å skape en vakker og unik følelse i rommet.

Over grillbenken la vi Concise lekter i 34×45 og 34×70 i random mix på hele veggen. Vi satte opp reisverk for å bygge inn både grill og kjøledisk, samt ha godt med benkeplass rundt. I benken til utekjøkkenet er det rom for gassbeholder og oppbevaring av grillutstyr – skjult bak en liten dør.

Benkeplaten rundt utekjøkkenet ble bygget av våtromsplater behandlet med mikrosement – nok en vakker kontrast mot de naturlige trematerialene.

Les våre tips til planlegging av utekjøkken her

Foto: Anette Wie / Designparken.no