Hjemme hos @designparken – Anette Wie

Har du vært innom bloggen vår tidligere, har du kanskje lagt merke til innleggene til Anette Wie. Anette er et av våre mest kreative bekjentskaper, bosatt på Lørenskog, gründer av Designparken, og med en forkjærlighet for design med det lille ekstra. I Anettes hage har det vært hektisk aktivitet de siste årene. Det har resultert i et nydelig og gjennomført uterom som inviterer til bruk for hele familien – og deres venner. Vil du ha noen gode tips og råd? Bli med inn til Anette, da vel!

Anette Wie. Foto: Mona Nordøy

Hvem:
Anette Wie, designer og DIY’er
Bor i enebolig i Lørenskog med mannen Lars, 2 store barn og katten Stella
@designparken (IG) / www.designparken.com (webside)

Stil:
Kreativ, leken og stilren
Prosjekt:
Uteområde ved enebolig i Lørenskog, Viken
Design:
Anette Wie

Les mer om gjesteblogger Anette Wie her

Hjemme hos Designparken / Anette Wie: Trapp i MøreRoyal grå
Velkommen til Anette! Slå deg gjerne ned i trappen for en god kopp kaffe.

Team Wie

Det er ikke alltid like lett å vite hvordan man skal begynne, når uterommet står for tur. For familien Wie har det imidlertid vist seg at herr og fru er en god kombinasjon når det kommer til prosjekter på hjemmebane:

– Jeg har likt å tegne og lage ting med hendene mine så lenge jeg kan huske, og lidenskapen for farger, form og estetikk har alltid vært der. Jeg er utdannet Art Director og har jobbet med design i 25 år. Det kommer godt med, også når jeg skal legge planer for uterommet, sier Anette. Heldigvis er mannen min veldig handy! Jeg kommer med mine idéer og tegninger til nye prosjekter, og han bidrar med gjennomføring. Slik fungerer vi faktisk helt supert i team! Vi trives godt med å lage både små og store prosjekter, og har totalt renovert 3 leiligheter/hus. Og vi er fortsatt gift, ler Anette.

Hjemme hos Designparken / Anette Wie: Pergola i MøreRoyal
Sniktitt fra familiens siste prosjekt…
Hjemme hos Designparken / Anette Wie: Sittekrok i MøreRoyal

Skulle du ikke være like kreativ som Anette, ikke fortvil. Det finnes mye inspirasjon å hente der ute, enten det er på internett, hos byggevareforretningen eller i glansede magasiner. Det kan også være verdt å bruke noen kroner på en hagearkitekt når uteområdet først skal planlegges, selv om du ønsker å gjennomføre de fleste av prosjektene selv. En hagedesigner vil kunne komme med nyttige tips. Eksempelvis når det gjelder utnyttelse av tomt, plassering og oppbygging av soner og nivåer, jordsmonn og beplantning, sol- og vindforhold osv.

Hjemme hos Designparken / Anette Wie: Kosekrok på terrassen
En kosekrok på terrassen er ordentlig luksus i hverdagen. Lag soner til ulike formål.

Les mer om noen av Anettes Wies prosjekter i MøreRoyal her

På jakt etter inspirasjon til uterommet?

Familien Wies uterom

I uterommet til familien Wie har MøreRoyal fått spille en sentral rolle. Her er royalimpregnerte materialer i ulike varianter kombinert med ulike grøntområder, et innbydende basseng og en pergola med utendørsflis fra Bergersen Flis. Ved å kombinere ulike materialer, overflater og farger skapes spennende kontraster. Valgene er basert på hva som er praktisk og funksjonelt i de ulike sonene, og hva som samlet gir et stilrent uttrykk.

1. Terrasse og bassengområde

Hjemme hos Designparken / Anette Wie: Solseng i MøreRoyal
Rundt bassenget er det bygd en stor terrasse i MøreRoyal grå. Komplett med ny solseng i MøreRoyal setersvart.

– På terrassen og området rundt bassenget har vi valgt Concise terrassebord i grå. Dette er MøreRoyals premium produkt. Concise har de samme gode kvalitetene som øvrig MøreRoyal, men med et moderne uttrykk og en strøken finish. Overflaten er «saw-cut», noe som gir en børstet følelse. Perfekt i et område hvor vi ofte tasser rundt barbeint, påpeker Anette.

– Siden det gamle terrassegulvet var modent for utskifting brukte vi litt tid på å finne materialer som krevde lite vedlikehold. Vi ønsker å bruke hagen mye, men helst ikke på flikking og beising av platting. Med MøreRoyal trenger vi heldigvis ikke tenke på å etterfylle olje før om 6-7 år, hvis ikke fargene trenger oppfrisking før den tid.

Hjemme hos Designparken / Anette Wie: Terrasse i MøreRoyal grå
Detaljfoto fra terrassen. Vannspeil gir et spennende blikkfang.

– Vi har en ganske stor terrasse, og valgte derfor å legge terrassen uten synlige skruer. Lekkert å se på, men vi slipper også flising og oppsprekking av terrassebordene. Spør gjerne din byggevareforhandler om tips og råd når du skal legge terrassen, så alt blir i henhold til standard.

concise_graa_28x120

Concise terrassebord

Concise UNO er et ensidig terrassebord med et stramt, stilrent og moderne design. A-siden har en strukturhøvlet, sawcut overflate som gir en børstet eksklusiv finish – en «comfortstruktur».

Les mer om Concise terrassebord her

2. Trapp

Hjemme hos Designparken / Anette Wie: Trapp i MøreRoyal grå
Trapp i ettermiddagssol. Her er det fint å slappe av, hele dagen.

Fra familiens hus og ned til bassengområdet er det bygd en stor trapp, som fyller mer enn én funksjon. Her er det blitt plass til soner hvor man kan slenge seg nedpå, og på enkelte trinn er det innfelt blomsterbed som frisker opp litt ekstra.

– Vi har brukt samme farge på trappene opp til huset, som på terrassen, men i lekter. For å skape et mer variert uttrykk gikk vi for lekter i forskjellige bredder. Det skaper litt liv på store flater. I selve trappetrinnene har vi brukt 28×120 mm.

Produktfoto: Concise fasadelekt i 34x45 (grå)

Concise lekter

Concise fasadelekt rett har fire like sider og finnes i 4 dimensjoner. Concise fasadelekter har en høyere kvalitet, og et stilrent og moderne design.

Les mer om Concise lekter i MøreRoyal her

3. Utebod

En utebod er alltid kjekt å ha, her er det plass til både badedyr og hageredskaper.

Som en del av uterommet har Anette og mannen også oppført noen mindre prosjekter, som har gitt nye, praktiske løsninger for familien.

Hjemme hos Designparken / Anette Wie: Utebod i MøreRoyal
Detaljfoto fra uteboden. Lekkert med skjult innfesting på kledningen – ingen synlige skruer!

– Vi har blant annet laget en utebod med setersvart kledning. Boden er praktisk å ha hage- og planteredskaper i, samt alle leker og spill til bassenget. Vi fikk også plass til alle putene til hagemøblene. Vi har i tillegg bygd et skifterom ved hjelp av lekter og terrassebord. Det har vært flittig brukt og avlaster badet vårt. Nå kan badelystne ungdommer skifte utendørs, men uten å frykte nysgjerrige blikk.

Hjemme hos Designparken / Anette Wie: Skifterom i MøreRoyal
Et lite skifterom gjør at badet ikke er okkupert av badelystne ungdommer hele sommeren.
Produktfoto: Concise kledning 22x123 (setersvart)

Concise kledning

Concise kledning er en del av vår Concise Collection®. Plettfri fasade med skjult innfesting.

Les mer om Concise kledning i MøreRoyal her

Hvorfor MøreRoyal i uterommet?

Hjemme hos Designparken / Anette Wie: Basseng
Materialer som varer – i et røft og tøft nordisk klima.

Anette og mannen brukte litt ekstra tid på å vurdere alternativene da de skulle i gang med uterommet. Det viktigste for dem var kvalitet og at behovet for vedlikehold var lite. Når de først skulle gjøre en større oppgradering ville de gjerne ha en løsning med lang holdbarhet.

– Vi kjente til MøreRoyal fra før av, men satte oss først ordentlig inn i hvilke egenskaper materialene hadde da vi selv skulle i gang med et såpass stort prosjekt. Venner av oss har også brukt royalimpregnerte materialer, og har skrytt av kvaliteten. Dét, samt at materialene krever lite vedlikehold, ble utslagsgivende for oss. Det skal bli utrolig deilig å slippe å beise terrassen annethvert år, slik vi gjorde tidligere.

Anettes tips og råd til uterommet

Og Anette, hun har også noen råd å komme med til deg som skal i gang med uterommet selv:

– Jeg vil anbefale å lage ulike soner i hagen. En liten levegg kan gjøre underverker med et område. På null komma niks har du laget en spisesone og en sofa/loungesone. Og har du materialer igjen er det så mye du kan lage med disse. Små benker, bord eller blomsterkasser. Det er noe alle får til å lage. Har du en trapp kan du gjerne lage en nedbygd blomsterkasse i den. Da slipper du å kjøpe potter, også matcher den resten av terrassen i tillegg!

Hjemme hos Designparken / Anette Wie: Sidebord i MøreRoyal
Små DIY-prosjekter kan du lage med restematerialer, som dette lille sidebordet. Miljøvennlig og lekkert!

Les om ulike DIY-prosjekter du kan lage med restematerialer her

Og har du ti tusen tommeltotter, enkle prosjekter i hagen fikser de fleste.

– Ta deg god tid, og planlegg hvordan du skal gripe det an. Tegn ned det du skal lage, mål opp og ha godt utstyr til saging/skruer. Da skal det ikke så mye til, før du føler du mestrer det hele. Selv vil jeg varmt anbefale skjult innfesting av skruer, enten det er snakk om terrasse eller kledning. Det blir så lekkert!

Noen flere tips før vi avslutter, Anette?

– Ja, husk å behandle kappflater med MøreRoyal Treolje i samme farge som materialene, så de ikke trekker fukt. Det gjør du enkelt med en svamp undervegs – se her!